PN v tehotenstve
Ahojte čo ste na PN idete niekam cez leto na 2-3 dni?
@veronikaszabova aha a o koľkej ti zhruba boli? Ja vravím mužovi že by som šla len kdesi na výlet do tej 16:00 že keby čo tak doktor dá potvrdenie ale takto sa skôr bojím
Raz v tyzdni doobeda a raz v sobotu navecer
@vandica je to hop alebo trop. Niekomu mozu prist aj viackrat a niekomu vobec. 🙂 🙂
Ja som tiež na PN už dva týždne, a je mi strašne ľúto, hlave kvôli synovi, že nejdeme na nejakú väčšiu dovolenku. Ale asi muž s ním pojde sám niekde na 3dni. Ja to riskovať nebudem. Ja sa bojím ísť aj do obchodu.
@veronikaszabova prepáč, omylom som to tebe poslala
@vandica v pohode 🙂
Ak si PN máš byť doma a nie chodiť po dovolenkách.....
@vandica veď aj ja sa bojím ísť kdesi takto ešte v týždni sa dá keď dr robí vybaviť si aspoň. Niekam na výlet a ty nemáš vychádzky ? Je to blbé dve hodiny tak od 10-12 a od 14-16 vychádzky.
@luliu však jo ja hovorím že niekam len na výlet ale to muž vymysla ja len či niekto to takto riskol ísť dlhšie.
Aj ja som PN od marca, zatiaľ som kontrolu nemala ale zbytočne neriskujem
Dovolenku rieš po pnke.
Ja som nemala kontrolu ani raz , kedze byvame v byte sla som obcas na tyzden k rodicom na dedinu aby syn nesedel so mnou doma ...nahlasila som to dr on mi zmenil adresu kde sa budem nachadzat aktualne ...
Ak ti nevadí prísť o PN kľudne choď.
Nevymyslaj, vydrz, nestoji to za tu kontrolu ani za zdravotne riziko, predpokladam teda ze tvoja PN ma aj dovod, nie je len ze sa ti nechcelo ist do prace.
A to nemas liecebny rezim? Ved ak by so mohla chodit kade-tade, tak hadam aj do prace mozes 😉
Ja som bola na rizikovom, no bola som rada, ze som z postele vstala 😆
@martinkatinka nemám rizikové tehotenstvo ale mám fyzicky náročnú prácu a na nohách.,ale cítim sa dobre až na to pálenie záhy.
Môžeš prerušiť pn, vypýtať si v práci dovolenku. A môžeš ist kam chceš.
@chaerin ahoj a ako máš vychádzky?
Tak ale to ti potom mal zamestnavatel najst adekvatnu pracu alebo ti nahradzat mzdu. Toto sa pnkou neriesi.
@martinkatinka ja som bola najskôr na PN kvôli ivf a potom som už ostala.no to sa u nás nedá v reštaurácii
@chaerin ja 10-12 a 14-16 ale počula som že jedna mala aj v kuse že 5hodin tak to neviem či to je tak možné
ja som nemala ani jednu kontrolu,ale lepilo mi riadne,ak som nahodou sla z domu mimo vychadzky 😬
@martinkatinka asi tak, ale PNky sa zjavne celkom zneuzivaju 🤷♀️
A ku kontrolam, som na PN od zaciatku januara, kontrola zatial nebola, ale to neznamena, ze inemu nepride po mesiaci…ale ani by mi nenapadlo porusit vychadzky, nestoji to naozaj za to. A hodiny mam standard 10-12, 15-17
@lujza_ a toto je vobec mozne? Ved to je uplne zneuzitie PN 🤷♀️
@lelelienka a takých mame stovky,akože choré,do roboty nemozu,ale dovolenky fičía

Osobne by som nesla - behom tehotenstva som mala 2x kontrolu. Vies, teoria schvalnosti - hned ta dojdu skontrolovat.