icon

PN v tehotenstve kvôli stresu

26. jún 2025

Ahojte,
nájdu sa tu mamičky, ktoré mali náročné a stresujúce pracovné pozície, s veľkými očakávaniami a zodpovednosťou, a rozhodli sa ísť po dohode s lekárom na PN? Nechcem pôsobiť ako niekto, kto sa ľutuje, ale dlhodobo pociťujem v práci veľké preťaženie a mám strach, aby som tento stres – a žiaľ, čoraz častejšie aj nervozitu – neprenášala na bábätko. Nedokážem si to odpustiť a možno sa tu nájdu maminky, ktoré boli v podobnej situácii a rozhodli sa spomaliť kvôli dobru dieťatka. Nie som ten typ človeka, ktorý by svoju prácu zanedbával – často tam trávim aj 13 hodín denne, neraz bez obeda – a takto to funguje už roky. Na bábo som čakala roky a asi neprichádzalo aj kvôli tomuto nasadeniu... Už nevládzem😔
Ďakujem za vaše postrehy.

janulicek45
26. jún 2025

Pokiaľ ide o moje dieťa ani sekundu by som nebola v takej praci !!!!!! A je mi jedno čo si kto myslí mám nárok na PN mám takze žiadne také

weleda123
26. jún 2025

13 hodín denne a bez obeda? V žiadnom prípade. Môžeš ublížiť aj sebe aj dieťaťu. Určite to rieš. Ak ti v práci nedokážu zabezpečiť inú pracovnú pozíciu, ktorá bude menej stresujúca (na to máš ako tehotná nárok), tak sa nechaj vypísať. Myslím, že v tomto prípade je to na mieste.

stellarstar
26. jún 2025

A nema zamestnávateľ pre teba inú prácu? Ak nie tak by si mala ostat doma a dostávať ďalej výplatu keďže je to prekážka na strane zamestnávateľa

balerina2025
26. jún 2025

nie lekar ma nedal na PN, a to som mala aj vysoky tlak. az potom cez leto ma dali ked horucavy boli . ale on nevidel dovod ma dat na PN...kvoli stresu...
ale 13hod byt v praci, to je asi moc, nemal by ti upravit pracovnu dobu?

janinah
26. jún 2025

Poznam jednu vrchnu sestru pomerne maleho oddelenia v nemocnici,ktora bola asi rok na PN a pracovala na otehotneni,na soc.sieťach kopa fotiek z vyletov a kdejakych podujati....potom samoztrejme cele teh.PN ,potom MD a RD,potom par mesiacov v praci,poistila si funkciu,kedze prave bolo vyberove konanie,potom druhe teh.a okamzite na PN....
A kto jej co môže? Okomentoval to kdekto a kdeako a to bolo tak vsetko...
Takze nebud " hlupa" a nech je vzdy prioritou dieťa a aj tvoje zdravie.
Ani sa nenazdaš a tvoj zivotny styl ťa dobehne.
V nasom meste je 105rocny pan ucitel a ten nam v mediach odkazal okrem ineho....
Nikdy nepracuj nad svoj limit.

krasneleto
26. jún 2025

samozrejme ,ze PN

arianna25
27. jún 2025

Áno bola som takto na PN kôli stresu a zaspávaniu za PC 😁. Navrhol mi to sám šéf lebo videl že to tehotná nedávam. Jednak únava a jednak stres. V pohode sme sa dohodli.

balerina2025
27. jún 2025
@arianna25

Áno bola som takto na PN kôli stresu a zaspávaniu za PC 😁. Navrhol mi to sám šéf lebo videl že to tehotná nedávam. Jednak únava a jednak stres. V pohode sme sa dohodli.

@arianna25 nie kazdy lekar, da takto PN kvoli stresu a zaspavaniu lebo taka diagnoza neexistuje

arianna25
27. jún 2025
@balerina2025

@arianna25 nie kazdy lekar, da takto PN kvoli stresu a zaspavaniu lebo taka diagnoza neexistuje

@balerina2025 verím ale ty si to potom ako riešila?