Pobolievanie brucha v druhom trimestri

kakali10
9. nov 2018

Ahojte babulky, zase som tu ja histerka 😁 potrebujem pomoct respektive poradit. Prave som zacala druhy trimester. Dva dni dozadu som neodolala a dala som si na veceru bryndzove halusky, bryndza kupovana v obchode takze by mala byt ok, na druhy den ma zacalo slabucko pobolievat brucho, prisla hnacka ale nic vazne, nebola to uplna voda a bola som na wc len dva krat za cely den. Tak si hovorim ze to nic neni a dala som si k veceri cestoviny s nivovou omackou (niva poriadne tepelne upravena) , isla som spat a ze dnes bude uz fajn. No prd, od rana ma pobolieva brucho, ale ak sa nemylim tak nie zaludok ale maternica , ako pred menzesom. Stresujem lebo doteraz som sa vyhybala takymto jedlam a bolo vsetko v poriadku, ziadne bolesti. Je to nahoda ? Z coho by ma bolela maternica , myslite ze rastie? Prepacte ja viem ze som obcas stresak 🙄🤭

asia83
9. nov 2018

@kakali10 Pochybujem, že by to bolo z bryndze a Nivy. Zapojte zdravý rozum, čo by to akože mohlo spôsobiť dieťaťu, maternici, aký vplyv by to mohlo mať IHNEĎ na tehotenstvo? Syr??? 😵 Jedlo neriešte. Podľa mňa to máte zo psychiky.

skrinkaminka
9. nov 2018

takéto jedla by sa nemali, v tehu ani počas dojčenia......hrozí nákaza listérie .......😵 ale jasné že maternica sa rozťahuje a sú to pocity ako pri menštruácii, takže by to nemalo nič byť, ale ak bolesť brucha neprestane určite ísť k lekárovi. Podla mna ste si to len vsugerovala a teraz telo na to reaguje.

kakali10
autor
9. nov 2018

Bryndzu si dopraje vela tehuliek , zase netreba ist podla tabuliek. A niva tepelne upravena zabije listeriu, ak by sa v nej nejakou nahodou nachadzala. Neviem vlastne ani preco sa pytam, ked sama viem ze nic zle som vlastne neurobila. Len som sa asi zlakla, ze zrovna po tychto jedlach sa mi objavila slaba hnacka a bolest maternice. Doteraz ma bolelo brucho raz za cas aj to len hodinku dve a hotovo. Tomuto neverim, ze si niekto moze nieco vsugerovat a pocituje bolesti. To je podla mna blbost . Ale tak zase , ukludnim sa .. keby to bola nejaka nakaza tak to je podla ina hnacka, ine bolesti, teplota a nie takyto slabucky odvar. A bolest maternice ? Pokial nekrvacam tak je vsetko ok. Ukludnim sa sama 😂

skrinkaminka
9. nov 2018

@kakali10 jasné ukludni sa možno sa len drobec hýbe a ty to vnímaš ako bolesť 🙂 nič sa nedeje kym nekrvácaš 🙂

ejjjka
7. feb 2019

Ja som v 30+3tt a uz asi neceli tyzden som mala obcas pocit ze som si cvrkla bol to ciri vytok a nezanechaval flaky. Dnes som si spravila doma ph mocu a je 7. Vydrzime do 14.2. teda do poradne?

ejjjka
7. feb 2019

Tu je foto

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre