Podozrenie na koarktáciu aorty u dieťaťa v tehotenstve

libela
2. apr 2015

Ahoj, chcela by som sa opýtať, ak máte skúsenosti s podozrením na koarktáciu aorty u dieťaťa v ešte v tehotenstve, že ako to u vás skončilo???? Bola potrebná operácia alebo sa to po pôrode upravilo???? Ďakujem.

bonaqa2013
2. apr 2015

Pozri skupinku maminiek, ktoré sa venujú tomuto problému. Myslím že sú to srdiečkové detičky.

263
2. apr 2015

nechcem Vás znepokojovať u nás to skončilo operáciou,mala mala 9dní,v BA su na tom odborníci,dcéra má 13rokov a je uplne v pohode

alicka850
2. apr 2015

Koarktacia aorty sa nemoze sama upravit,ide o zuzenie aorty na rozne dlhom useku,ak je diagnoza povrdena,urcite bude nutna operacia.

libela
autor
2. apr 2015

@alicka850 veď to, že je to len podozrenie a 3 lekári mi potvrdili, že sa to môže ešte upraviť, ale tiež nemusí..... snažím sa myslieť pozitívne, uvedomujem si ale, že je to 50/50....

libela
autor
2. apr 2015

@263 a ako dlho po operácii bola ešte hospitalizovaná??? samozrejme, že sa teším, že dcérka je ok 🙂

alicka850
2. apr 2015

@libela vies tie srdcove problemy u deticiek su velmi caste, myslim,ze ked ti povedali,ze to je len podozrenie,nemusis byt este v panike. Niekedy to na sone nie je dobre vidno a moze sa vela veci skreslit,nehovoriac o tom,ze mnohe srdieckove problemy sa hned ani neriesia a caka sa,ako sa to casom vyvinie. Pockaj kym sa male narodi ,pediatri taketo veci dost dosledne sleduju a ked bude nejake podozrenie po narodeni bude sa to riesit. Koarktacia aorty sa da operovat ako vavsina srdcovych vad.

libela
autor
2. apr 2015

@alicka850 ďakujem... mala si taký alebo podobný problém??

alicka850
2. apr 2015

@libela nie, som lekarka 🙂 ale nie pediatricka, ciže len teoreticky odpovedam. Moj synček mal šelest, boli sme po narodení na kardio, mal vysoký tlak v plúcnici, o mesiac to už bolo takmer dobré. Ešte v 6.mesiaci pojdeme na kontrolu a dufam, že to bude OK.

libela
autor
2. apr 2015

@alicka850 Tak vám obom držím palce nech všetko dobre dopadne.... 😉 , a aj nám nech to dopadne dobre 🙂

jamelia
3. apr 2015

Ahoj, u nas vzniklo podozrenie, ked mal syn asi dva mesiace a pediatricka nas poslala na kardiologiu so selestom. Vtedy si to lekar vsimol. Syn mal hodnotu 20, pri ktorej sa to zacina prejavovat. Vtedy to pozoruju len. Pri vyssich hodnotach uz riesia operacne. Ale ako chodime na kontroly, ma hodnotu coraz nizsiu. Cize sa diagnoza zatial nepotvrdila. Syncek uz ma dva roky. Na kardiologiu vsak chodime stale, pretoze u dietata, ktore sa vyvija, si to kardiolog nemoze dovolit nechat tak. Urcite sa to este moze zmenit, drzim palce 🙂

libela
autor
3. apr 2015

@jamelia Ďakujem, také pozitívne správy sa pekne a dobre čítajú.... Držím vám palčeky...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre