Polyp v tehotenstve
Ahojte kočky,
som prvorodička, mám 23 rokov. Snažime sa dlhšie o bábo, mám PCOS a všetky jeho najhoršie prejavy takže to, že sa nám to podarilo, považujem za riadny úspech môjho tela, že to dokázalo. Som v 7tt a posledný tyždeň lietam pohotovosť-moja gynekologička, najprv teda som len trošku zakrvácala, tak som šla na pohotovosť, keďže išlo o čerstvu krv. Tam mi povedali, že mám drobný polyp a že to bude z neho.. no a od vtedy v podstate som len špinila.. od nedele, kedy zo mňa vyšla zrazenina vo veľkosti 1€ som začala aj krvácať, normálne ako pri ms, nie je to extrém ale jasne, že keď sa to zo mňa lialo pri močení, tak som si myslela, že teda je po všetkom. Chvála Bohu, hneď som letela ku mojej gynekologičke a srdiečko bije, rastie. Takže to krvacanie bude asi z toho polypu. Mám nariadený kľudový režim atď..
Ja som sa teda chcela opytat hlavne na vase skusenosti, mali ste to takto? Zvladli ste to? Ako to u vás prebiehalo?
@11klaudi mas predpisane aj nejake lieky? Skus pohladat v diskusiach tu, ci niekto nemal podobny pripad. Ja som mala v prvom tehotenstve spinenie hnedou krvou ale bez zjavnej priciny, vkladala som si utrogestan. Druhe tehotenstvo zisteny hematom, spinila som ruzovou krvou a dva dni som zakrvacala, pricom dr mi kazala pri krvacani brat ascorutin a tiez si navysit utrogestan.
Lekar ti nepovedal ake su tam rizika a co sa s tym polypom da robit v priebehu tehotenstva alebo len cakat do porodu a nasledne odstranit, pripadne ake komplikacie to moze sposobit?
@11klaudi mala som hematom, nie myom... zisteni od 5tt... do 23tt alebo tak nejak som lezala :D nebezpecne to bolo pre plodik hlavne na zaciatku ked hematom bol niekolko krat vacsi ako plodik sam o sebe... cele tehu rizikove, vsetko dobre dopadlo... lezala som jak prikovana :D iba v case vychadzok som sa sla prejst, lebo som zase nemohla na wc z tolkeho lezania a najvacsia spolocenska udalost bola navsteva gynekologa...
@anonym_6e9543 ja sa citim uplne rovnako, uz ked vstanem na wc tak mám pocit, že nemám kríže, strasne by som sa chcela aspoň ponatahovat, ist sa prejst. Ale teda mám aspon do konca tyzdna vydrzat a prejst sa tak max na wc a späť😁 ale teda neviem, ci potom sa to unormalni a budem sa moct hybat, mam dost obavu ci to rovno nebude rizikove a dovidenia. Ale hlavne nech vsetko dobre dopadne, tesim sa, ze vam to vsetko dobre dopadlo🥹
@11klaudi mas predpisane aj nejake lieky? Skus pohladat v diskusiach tu, ci niekto nemal podobny pripad. Ja som mala v prvom tehotenstve spinenie hnedou krvou ale bez zjavnej priciny, vkladala som si utrogestan. Druhe tehotenstvo zisteny hematom, spinila som ruzovou krvou a dva dni som zakrvacala, pricom dr mi kazala pri krvacani brat ascorutin a tiez si navysit utrogestan.
Lekar ti nepovedal ake su tam rizika a co sa s tym polypom da robit v priebehu tehotenstva alebo len cakat do porodu a nasledne odstranit, pripadne ake komplikacie to moze sposobit?
@anonym_c0d8f6 zabudla som to spomenut, utrogestan uzivam skoro od začiatku. Teraz už iba peroralne, aby som krcok nedraždila. Dva rano, dva večer. Ascorutin mi lekarka spominala, ze je uplne zbytocny. Ze vie, ze sa to zvykne davat ale teda, ze jej to nedava velmi zmysel takze sme len navysili davky utrogestanu. Zatial cakame ci sa babo udrzi ten prvy trimester a asi potom uvidime co s tym polypom. Zatial mi viac nespominala, aj preto ma zaujima, ci to nejake kočky riesili a ako to u nich prebiehalo. 🙂
Ahoj, mala som polyp na endometriu, ale pred tehotenstvom. Prepac ze sa pytam - to Ti zistili resp narastol az behom tehotenstva? Ci si predtym nebola na kontrole ci USG a nevedela ze ho tam mas...?
Ahoj, mala som polyp na endometriu, ale pred tehotenstvom. Prepac ze sa pytam - to Ti zistili resp narastol az behom tehotenstva? Ci si predtym nebola na kontrole ci USG a nevedela ze ho tam mas...?
@anonym_466ae8 Ahoj, po preventivke som mala vsetko okej, nic mi lekarka nehovorila. A to som bola koncom novembra, tak asi teda az pocas tehotenstva. 🤷🏻♀️🥺
@11klaudi ja som mala 3 cm polyp, decidualny polyp na krčku, ktorý sa vytvoril po uhniezdeni. Krvacala som, nemocnica 3 dni. Rozhodovali sa ci odstrániť alebo nie, moze sa len do cca 20 týždňa. Nakoniec ho nechali,, pôrodom odpadol. Viem o tom všetko, aký typ polypu máš?
@luciat38 ešte doplním že som brala progesteron od začiatku tehu preventívne, potom mi to dr.zmenil na duphaston aby som polyp nedráždila. Nemohla som mať pohlavný styk az dokonca, žiadne cvičenie, námaha, na záchode som sa vždy bála pri veľkej potrebe lebo som mala aj zapchy. Tu ide o to aby ten polyp, ak by rástol nerozsiroval kanál krcka maternice..potom by mohlo dôjsť k otvoreniu pôrodných ciest a k predčasnému pôrodu. My sme vydržali do konca. Rástol len v 1. Trimestri.

@11klaudi mala som hematom, nie myom... zisteni od 5tt... do 23tt alebo tak nejak som lezala :D nebezpecne to bolo pre plodik hlavne na zaciatku ked hematom bol niekolko krat vacsi ako plodik sam o sebe... cele tehu rizikove, vsetko dobre dopadlo... lezala som jak prikovana :D iba v case vychadzok som sa sla prejst, lebo som zase nemohla na wc z tolkeho lezania a najvacsia spolocenska udalost bola navsteva gynekologa...