icon

Pomôžu obklady na hemoroidy počas tehotenstva?

28. dec 2025

Ahojte, pouzivali ste MULTI-GYN Anal compresses na hemeroidy? Pomohlo to? Pripadne pomohli aspon trochu sedacie kupele s repikom? Som v 6.mesiaci, uz tyzden sa trapim a zatial nic nezabera (detralex beriem 3.den, k tomu faktu mast, obcas aj hemostop). Mam bolesti a neviem uz co so sebou... Ak to takto pojde do konca tehotenstva tak sa zblaznim.

aandrea9
28. dec 2025

@anonym_autor gél z dubovej kôry a ľadový obklad.

andaluzia12
28. dec 2025

Presne takto to išlo až do pôrodu … ubehol rok a stale mám problémy. Po Vianociach idem na kontrolu na proktologiu a objednam sa na laserovú operáciu 🤷🏽‍♀️

saxana000
28. dec 2025

Mne pomohlo iba porodit ani maste ani cipky ani kupele nic nezaberalo.po porode este tyzden dva som mastila a odvtedy mam pokoj.

beata_k
28. dec 2025

@anonym_autor Detralex si v tehotenstve sama nedavaj. Tehotnym sa neodporuca.

kitycat
28. dec 2025

@anonym_autor sedavy kupel v dubovej kore

marca12
28. dec 2025

Sedaci kupel v dubovej kore,skus aj tvaroh alebo nastruhane zemiaky prilozit.

kik2022
28. dec 2025

Ideálne je užívať drvene lanové semienka aby sa predchádzalo zápche. Veľa vody. A niečo od bolesti napr Proctoglyvenol (obsahuje lidokain)

tanyan
28. dec 2025
@beata_k

@beata_k Ja som počula (aj čítala), že práve počas tehotenstva Detralex áno a potom počas dojčenia nie.

tanyan
28. dec 2025

Z homeo produktov som aj počas tehotenstva používala Avenoc (čapíky aj krém) a pri akútnej bolesti ten Procto-glyvenol.

beata_k
29. dec 2025
@tanyan

@beata_k Ja som počula (aj čítala), že práve počas tehotenstva Detralex áno a potom počas dojčenia nie.

@tanyan Ja sim citala ine, ale si autorka zvazi sama.

Lieky ako Detralex (obsahujúci diosmín a hesperidín) sa počas tehotenstva všeobecne neodporúčajú ako štandardná liečba, pretože chýbajú dostatočné a definitívne klinické údaje o bezpečnosti počas gravidity. Výrobca a príbalové informácie preto odporúčajú vyhnúť sa jeho užívaniu počas tehotenstva, pokiaľ to nenariadil lekár a potenciálne prínosy prevýšia riziká.

michaela329
29. dec 2025

Ja som mala varix, ale nie na konečníku 😅 a tiež mi Dr. na to dal detralex, obaja sme ok. No ten varix som mala až do pôrodu, potom už bol pokoj. Nič naň inak nepomohlo, len trochu uľavilo - studena sprcha, dubová kôra.

janinah
29. dec 2025
@beata_k

@beata_k teh.mozu detralex
Ten oznam v pribal.letaku je ochrana vyrobcu pred pravnikmi....a je v mnohych letakoch liekov.

andaluzia12
29. dec 2025
@beata_k

@beata_k aj mne odporučil primár gynekologickeho oddelenia užívať Detralex

beata_k
29. dec 2025
@andaluzia12

@beata_k aj mne odporučil primár gynekologickeho oddelenia užívať Detralex

@andaluzia12 Mne jedno. Pisem, ze to nie je overene tak na dobre slovo by som nespoliehala so svojim nenarodenym dietatom.

michaela329
29. dec 2025
@beata_k

@andaluzia12 Mne jedno. Pisem, ze to nie je overene tak na dobre slovo by som nespoliehala so svojim nenarodenym dietatom.

@beata_k overené nie sú ani iné lieky, ale jednoducho čas ukázal, že bezpečné sú. Také lieky na riedenie krvi berie každá druhá pomaly, bez nich tehotenstvo ani neudrží niekto a tiež v letáku asi nenájdeš, že sú testované na tehotných. Lieky na alergiu detto.

autor
2. jan 2026

Ahojte, viem, ze detralex sa neodporuca, v podstate sa v tehotenstve neodporucaju ziadne lieky (ani taky homeopaticky avenoc). Ale detralex nastastie zabral, v kombinacii s faktu mastou a 2 kupeloch v dubovej kore. Aktualne uz citim len svrbenie. Viem, ze sa do konca tehu este potrapim, ale uz davam sakra pozor na jedalnicek, davam si aj optifibre (vlaknina). Dakujem vsetkym za rady.