Poraďte, čo na Ekbomov syndróm nepokojných nôh
Ahojte,
mate s tymto syndromov prosim niekto skusenosti? Mne sa jeho priznaky spustili v poslednom trimestri tehotenstva. Nedavno som to zacala riesit aj u neurologicky, lebo symptomy bolo kazdym dnom neprijemnejsie.. ☹ . Netesi ma ale progoza, je to ochorenie na cely zivot...Nepoznate nejake ine formy "ulavy" okrem liekov, neviem sa zmierit s tym, ze by som ich mala brat cely zivot... ☹
Poznam...okrem ineho to moze byt z nedostatku zeleza, ktoreho mozes mat v tehotenstve menej..zisti ako si na tom so zelezom..pokial ho mas menej, daj si ho predpisat..nemyslim obycajny doplnok zeleza ktory kupis v lekarni..ale zelezo na predpis. Tiez jest viac otrub, orchov a podobne..ale pokial nemas problem sosnizenym zelezom tak neviem teda 😒
tak toto ma tiez postihlo, hruza je to, ale doktorka všeobecna mi poradila zvyšiť prijem mangnezia a ešte som k tomu pridala koloidne mineraly Fytomineral a prešlo mi to. Len to musim poctivo brať. Magnezium uz nejem. Len tie mineraly si kvapem do vody. A to železo moze mat tiez s tym suvis lebo som chudokrvna. ALe to som stale, takže asi najlepsie zaberaju tie mineraly.
Ahojte ludia 🙂 pisem vam o 3 hodine rano ...pretoze nemozem spat a bolest noh je uz neznesitelna ...citala som si vase prispevky a najradsej by som si sla niekde kupit hned teraz tie lieky :D mam presne tie iste problemy ,teda bolest noh ako by ma "trhali"..cez den to mam iba obcas ,ale vecer je to hrozne ...nemozem kvoli tomu spavat a davala som si aj ibalgin,ktory mi na to moc nepomohol ...preto sa chcem teda opytat co je naozaj najucinejsie a co zarucene pomoze ,pretoze uz by som sa chcela v pokoji vyspat 🙂
ahoj vsetci ja mam tiez tento problem aj pri obidvoch tehotenstvach aj teraz niekedy nespim celu noc a teraz sme zistili ze to ma aj nasa 2 rocna dcerka je to dedicne my berieme tiez vitamin c a pomaha to ale pred spanim robim dcerke masaz chodidiel a tam su iste body nervov ktore to ovplivnuju ked jej urobim tu masaz tak asi 30minut tak nam mala pohode prespi celu noc ale aj ked ste prekonali stres a nervy aj vtedy sa to objavy viem to s vlastnej skusenosti snazim sa byt kludna a ten vitamin c pomaha aj na stres tak je to teraz pohode a cvicime s malou 5 tibetanou a velmi nam to pomoze prajem vela trpezlivosti
Toto je tak neskutočne nepríjemné!!! Som unavená, akoby som dnes zabehla maratón a nemôžem spať kvôli tým nepokojným nohám... Je mi z toho do plaču, som nervózna, unavená... Mala som to aj pri prvom tehu, ale nie tak skoro ako teraz. Bolo to až v treťom trimestri a teraz som len v 17 tt. Ako to vydržím do konca tehu?? Nedávno mi brali krv a nehovorila dr., ze som chudokrvná a beriem megneb6, ale to je ničové nič na tento problém... ☹ ☹

Já jsem na tom stejně. Jsem v pvním trimestru těhu a posledních 14 dní nemůžu vůbec spát ☹...pořád kroutím nohama jako blázen ☹...přijde mi, že je to hodně psychický. Taky mě napadlo, jestli to nemůže mít souvislost s křečovými žílami? Poprvé se mi tyto problémy objevily v pubertě. Někdy to přechází až do takového lechtání v genitálu a je to děsně protivný...☹