Pôrod s tehotenskou cukrovkou

victoire
26. apr 2019

Dobrý deň mamičky prosím vás ako u vás prebiehal pôrod keď ste mali tehotenskú cukrovku ? Nemalo ste niektorá skorší pôrod alebo nejaké obe komplikácie napríklad že babo bolo naozaj veľké ?☺️ Ďakujem krásne za skúsenosti ☺️🌷

orechskrupka
26. apr 2019

Mala som ju pri druhom tehu. Pôrod som mala prirodzený, mala bola ok. 49cm a 3280g. Počas tehu som mala len diétu. Jedine pri príchode to treba všetkým povedať, aby am nedávali glukozu. To si už oni odsledujú. Brala som si aj glukomer a po pravde, bála som sa, lebo som mala glikemiu aj par dni po pôrode. No pomaly šla dole. Teraz som už ok 😉

guizui
26. apr 2019

@victoire ahoj, mam za sebou 2 tehotenstva a 2 tehotenske cukrovky, prve s inzulinom, druhe len s dietou. Pri prvom tehotenstve kvoli inzulinu mi vyvolavali porod v ukoncenom 38tt, dcera mala 3860g, takze na dany tyzden dost velka. Porod napriek vyvolavaniu ukazkovy, a vdaka epi aj bezbolestny. Druhy porod, kedze som nemala inzulin, nevyvolavali, ale kvoli velkosti plodu ma nenechali prenasat (ale bola som uz tyzden otvorena na 3cm a nic sa nedialo), takze 2 dni po termine mi spravili hmat, nastupili slabsie kontrakcie, neskor praskli vodu a po 45min bolesti bol syn na svete. Mal neuveritelnych 4690g a 56cm, opat super porod, dokonca bez epi aj nastrihu. Takze deti som mala obe velke, ale dr mi vzdy povedala, ze moze to byt genetika a nie cukrovka. komplikacie kvoli cukrovke ci velkosti deti neboli ziadne.

vilma7
26. apr 2019

Pôrod som mala prirodzený, 7 dní som prenášala, krpček mal 3600 gr., 50 cm, všetko ok. Takže asi tak. Bábo môže byť veľké a pôrod s komplikaciami aj u matiek bez cukrovky. Takže toto je skôr individiálne.

ruzenka777
29. apr 2019

ahoj, ja som mala druhy porod s cukrovkou, bolo mi povedane, ze kvoli cukrovke ma nemozu nechat prenasat, aj ked vahu mal syn okolo 3300 g, stale su to odhady a odchylka je tusim az 500 g plus minus...niektori sa uchyluju ak cisarskemu rezu kvoli cukrovke, ale to by musel byt dovod kvoli vahe, zeby ti to odporucali podla mna 🙂 inak ziadne komplikacie po porode som s cukrovkou nemala, akurat som mala trochu inu stravu kvoli diete...v tomto smere ma nikto neupozornoval, ze treba dietovat nadalej, v porodnici mi to prislo este ok...ale kontrolu u DIA som mala az po pol roku medzitym som jedla viac, kvoli dojceniu a hladu s tym spojenym...a u mna sa hodnoty porodom nezmenili, stale som v sedej zone, cize na diete aj mimo TT a teraz mam znova potvrdenu cukrovku vramci tretieho TT, cize moze a nemusi cukrovka zmiznut po porode, i ked vacsine odijde tak treba byt optimista a mozno sporadicky merat hodnoty cukru, ked toho viac zjes, ako obvykle...je to o takom sledovani sa, co kedy ti ako dviha cukor a podobne...kludne sa pytaj, ked nieco blizsie ta zaujima...

ruzenka777
29. apr 2019

inzulin som nebrala a zatial som sa k tomu nepriblizila, cize dufam, ze sa to do konca TT nezhorsi, po porode treba viac pohybu a vahu znizovat ak sa da...je tam vela faktorov...cukrovka sa ti moze rozvinut aj klasicka narazovo, napr. zo stresu, z nedostatku spanku, no proste vela faktoorov je okolo toho...vysledky v TT aj mimo neho som mala po 2 hod. cca 9,5 pre porovnanie 🙂

mmoni89
29. apr 2019

Uplne v pohode,prvorodicka vtedy 2 hodiny a syn mal 49cm a 2900g

yanni
29. apr 2019

Ja som mal v poslednom tehu, mala ma teraz presne 4 mesiace. Pri teste som mala zvysene hodnoty, merala som si niekolko krat denne, zo zaciatku som si fakt davala pozor, co jem ale kedze ma palila zaha aj z vody a to celeho pol roka az do konca tehu, tak som skusila ti dietu porusit abez diety som mala hodnoty lepsie ako s dietou. Nakoniec (na konci tehu pri poslednej kontorole u dia) zhodnotili, ze mozno som ani cukrovku nemal, test mohol byt skresleny aj stresom atd. Pri cukrovke neodporuca prenasat, porod bud vyvolaju alebo ak je aj ina indikacia (u mna placenta praevia marginalis) urobia cisarsky (u man 8 dni pred vypocitanym terminom). Velkosti dietata sa neboj, ak je cukrovka potvrdena a zachytena vcas a hlavne spravne liecena, dieta nemude mat velke hodnoty. Mne dia povedala, ze tento chyr sa predava z genaracie na generaciu z cias, ked sa tieto testy nerobili a vela zien ani nevedelo, ze ma tehu cukrovku aneboli liecene, vsetko sa prenasalo na dieta. Ked sa zacalo rodit vela deti s vahou 4000 g plus, zacali patrat preco a zistili, ze hlavne cukrovkou, tak zaviedli povinne test (aspon v Nemecku je ten test povinny).

Mne sa dnera narodila s uplne modelkovskymi mierami, 51 cm a 3050 g, çize aj keby bola tych 8 dni dlhsie v bruchu, uz by aj tak nebola nejaka obrovska.

Po porode merali cukor aj dietatu ajmne cele tri dni niekolko krat za den a nebol ziadny problem. V nemocnici mi uz ani dietu nedali.

Väcsinou tehu cukrovka zmizne hned po porode, preto sa urobi 6-8 tyzdnov po porode rovnaky test ako v tehu.

Ja mam naar hodnoty ukazkove. Prvych par tyzdnov po porde som si zo zvedavosti raz za cas zmerala cukor, kedze mi glykomer ostal.

victoire
autor
29. apr 2019

Dakujem všetkým za odpovede tolko bububu sa ohľadne toho vraví že sa žena zľakne ak keď drží diétu tak ako má ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre