Pôrod v 29tt, prosím si uistenie, že to dobre dopadne
Ahojte maminky, 21.7 sa nám narodila naša dcérka. Je to predcasniatko, momentálne lezime v nemocnici. Mieri mala 1300g a 39cm. Bola uvedená na pľúcnu ventiláciu no už od druhého dňa si dýcha pekne sama aj si toleruje mliecko. Doktori vraveli že mala krvácanie do mozgu druhého stupňa, že to musí odsledovať či sa to vstrebáva. Len mna tu nemocnici chytá panika, úzkosť prosím vás maminky ktoré ste to zažili alebo poznáte napíšte mi príbehy alebo aspoň nejake povzbudenie. Každý den sa zobúdzam stym čo ak. Keby sme tak vedeli že sa nieco take stane ale celé tehotenstvo som mala bezproblémové. Ani som len nevracala nic, úspešne som skončila bakalára. A predsa sa malinká vypýtala na svet tak skoro.
Dakujem Vam
Dobrý deň, vravela som si že keď toto prežijeme v zdraví určite sa podelím so svojím príbehom. Možno to niekomu pomôže. Moje prvé tehotenstvo bolo dosť ťažké v 19 týždni tehotenstva ma hospitalizovali kvôli silným bolestiam. Lekárka na príjme mi povedala že sa začína pôrod že teda zastaviť to už nepôjde iba oddialiť. Akýmsi zázrakom som na magneziovych infúziách (8g) denne vydržala do 29+5, kedy sa synček vypýtal na svet pár hodín potom čo mi podali tokolitika. Pôrodná hmotnosť 1290g a dĺžka 36 CM. Keďže som 10 týždňov ležala v nemocnici dostala som dve dávky kortikoidov na vývin pľúc asi aj to pomohlo. Každopádne na neonatologii sme strávili 7 týždňov. Synček mal slabé krvácanie do mozgu 1 stupňa. Celý pobyt na jiske zvládol na výbornú, vyhli sa nám všetky komplikácie aj infekcie. Po príchode domov začal kolotoč vyšetrení keďže bol anemicky, museli sme chodiť na pravidelné kontroly na gastro, k neurológovi, na hematologiu, očné a tiež na rehabilitácie. Z ťažkého štartu do života sa dostal a dovolím si povedať že dnes schová do vrecka mnohých svojich rovesníkov, ktorí sa narodili v termíne. Je úplne zdravý, šikovný, zvedavý s dobrou pamäťou a výrečnosťou. Má tri roky. Ak by som mohla niečo poradiť mamičkám čo zažívajú momentálne niečo podobné čo som zažívala ja určite by som povedala investujte všetku svoju energiu do toho aby ste pre svoje predčasne narodené dieťa zabezpečili dostatok vášho materského mlieka, pretože ak ho má zotaví sa určite lepšie. Ja som so synom zostala v nemocnici celých 7 týždňov, domov som nedokázala ísť. Mala som to šťastie že Prešovská nemocnica poskytuje mamám predčasne narodených detí ubytovanie. Čas ktorý som tam strávila som venovala synovi a odsávaniu mlieka, ktoré som mu nakoniec odsavala dlhých 14 mesiacov. Trávila som pri ňom toľko času koľko mi sestričky umožnili. Synovi som v inkubátore spievala uspávanky, čítala rozprávky a hovorila som mu kto a čo všetko ho čaká doma. Všetkým mamám ktoré sú dnes v podobnej situácii želám veľa síl aby boli svojim deťom ktoré bojujú o život v inkubátore silnou oporou.

Veľa síl a zdravíčka malinkej neboj bude to v poriadku