Pôrod v Ružinove, keď mám tehu cukrovku
ahojte...som v 9tt a zasa ma caka test na cukrovku ,mala som ju aj pri prvom tehu...navstivila som ruz.nemocnicu kde mam ist 23,4 na glukozovu vodicku ☹ ...chcem sa spytat pokial by nasadil doktor liecbu alebo dietu ako ste si merali? lebo po 1x som mala pekne pasiky a len som si zapisovala,len u nich som potom dostala ampulky na krv s jednorazovkami /ihly/...chodi niekto a ako to teda funguje? doktor sa vola sami zda Jackuliak
ešte som zabudla napísať,kedže som si vedela stravou ustriehnuť cukor,tak som chodila len odnášať tie ampulky.Nemala som ani lieky,ani inzulín 🙂 Tak držím palce aby si to zvládla aj ty v pohode 🙂 a nemaj strach z toho,ak si nemala cukrovku predtým a máš len túto materskú nieje to nebezpečné,samozrejme že si treba dávať pozor na stravu,preto ťa budú kontrolovať 🙂
Ďakujem 🙂 mala som pri prvom tehu cukrovku takze som musela prekonat strach z ihiel a pichat...no mala som ten strojcek s pasikmi a hodnoty som si pisala a na kontrolu som zanasala k doktorke..len to bolo este v Nr...a posledny mesiac som uz bola v blave a riesila tieto ampulky ...takze asi ziadna sanca na inu moznost..len nosit amp.s krvou...a teda duuufam ze neprejdem na liecbu...takto nebudem mat moc prehlad co mi dviha cukor a co nie....ďakujem este raz
Nemáš začo 🙂a neboj zvládneš to. Ja som si dnes volala kvôli kontrole cukru po pôrode a všetko sa mi vrátilo do normálu 🙂a aj ked som porušovala dietu a papala som sladkosti-ked som si zrovna nerobila odbery 🙂) tak malý aj ja sme v poriadku 🙂))

ahoj v pohode 🙂Rodila som 4.1.2015 a mala som materskú cukrovku tiež. Aspoň u mňa to bolo v pohodičke,lebo som zistila,že nesmiem žr...ť toľko sladkostí 🙂takže ked som si toto vedela ustriehnuť,nemusela som si počítať sacharínové jednotky 🙂) aj ked zo začiatku aj hej,ale potom už nie.Dalo sa to zvládnuť dobre-je to len otázka cviku. A hej-každe dva týždne som si v nedelu musela odoberať do malej ampulky krv-v ten deň som mala dopichaný prst že aš ☹ ale dalo sa to-časom som si zvykla že dva -tri v pichy na jeden a tie ostatné na druhý prst a po dvoch týždnoch sa to stihlo zahojiť 🙂Mne sa najlepšie brala krv z ukazováka a prostredníka ešte-inde to moc netieklo ☹Aj to sa naučíš 🙂aspoň po pár odberoch to už bude hračka 🙂))A inak musím povedať, že ked som už bola v nemocnici a kedže ja moc nesolím ani doma, tak som mala najlepšiu stravu 🙂)))aspoň jednu výhodu to malo 🙂))