Postupné vysadenie Progestanelle v tehotenstve
Ahojte mamičky, budúce mamičky,
do ktorého týždňa ste vkladali Progestanelle? Ja som vkladala 3×100 mg denne a s gynekológom sme sa dohodli, že ho budem postupne znižovať. Teraz beriem 2× denne a chcela by som prejsť na 1× denne a potom ho úplne vysadiť. Presne sme sa však nebavili o tom, ako rýchlo ho znižovať, ale predpokladám, že do najbližšej kontroly o tri týždne by som ho už nemala potrebovať. Vtedy budem v 15. týždni.
Ešte by som sa chcela opýtať, či môže mať v tomto období nejaký negatívny vplyv, ak ho už nebudem užívať?
@anonym_autor Ja som si vkladala do konca tehotenstva. Ale je to liek. Preto ako ti povie lekar tak urob, aj davky znizuj ako povie lekar. Nemas taku istu diagnozu ako Anca z Komarna a ani ako Monika z Lucenca.
Ja som ho mala od 25tt až do konca, ale je to na uvážení dr. Ja by som si to sama neordinovala a asi by som počkala do najbližšej kontroly ako povie dr.
Ja som utrogestan postupne vysadila od 12tt-15tt a v pohode, nič sa nestalo. Dr mi to schválil
vysadzala som po dvodch dnoch 100mg, ale brala som 400 2xdenne. ciize som sla 2-0-2,2-0-2,2-0-1,2-0-1,1-0-1,1-0-1,0-0-1,0-0-1 a 0-0-0

@anonym_autor ja som v 33 tt a stále ho vkladam. No všetko je podľa odporúčaní môjho gynekológa . S ním to konzultuj