icon

Používa niekto Olynth v tehotenstve?

sonia87
9. feb 2022

Ahojte. Ja musím. Aspoň 3-4x denne. Používal ešte niekto? Bábätko bolo v poriadku po tehotenstve?

zdenka11081983
9. feb 2022

@sonia87 5 rokov. Celé tehotenstvo. Som závislá.

sonia87
autor
9. feb 2022

@zdenka11081983 a všetko bolo v poriadku?

ivkazba
9. feb 2022

A čo tak nehľadať útechu, že iným ženám to neublížilo a radšej namiesto toho riešiť závislosť od olynthu a robiť s tým niečo?

lenuska9999
9. feb 2022

@sonia87 ako tehotná olynth nemáš uzivat. Ani žiaden iný sprej do nosa, maximálne tie so slanou vodou alebo bylinkami, bez účinnej látky. Pripadne si nechať predpísať kvapky do nosa.. ale olynth by som určite neužívala. Véd jasne sú také co užívali a deti sú ôk, sú také co pili a fajčili počas tehu , alebo ešte horšie brali drogy .. no neutesovala by som sa tým

zdenka11081983
9. feb 2022

@sonia87 ako píše Ivka treba to riešiť. Ja som sa ešte neodhodlala. Ja som mala ešte tehotensku nádchu. Nemohla som dýchať. Nič mi nezabralo. Ale ja uz mam sliznicu dodrbanu. A ešte aj prepazku vybocenu. Syn je v poriadku.

akonetopier
9. feb 2022

@lenuska9999 ono to nie je take jednoduche. existuje tehotenska nadcha, opuchnute sliznice, mala som pri oboch tehotenstvach, cca od troch mesiacov. Nemohla som dychat. Cez den este ako tak. V noci som trpela nespavostou z tehotenstva, do toho som nemohla dychat cez noc ani len trošicku. Bola som so silami na dne. Ked uz bolo brucho vacsie, nemohla som dychat, lebo mi tlacilo brucho na branicu. Do toho zapchaty nos. Takze v tomto stave pouzivat na tvoje rady bylinky a slane vody je tak na urovni superhrdinu.
Autorke - ano dieťa bolo ok. Dokonca doktor mi povedal, ze nech si striekam, ked uz musim. Dlho mi trvalo kym som sa kvapiek zbavila. Teda po prvom tehotenstve iba par tyzdnov (po porodne nadcha zmizla(, ale po druhom skoro dva roky a doteraz mavam suchu sliznicu. Ale uz si nestriekam vyse roka.

snehulak77
9. feb 2022

Užívala som Muconasal. Prekracovala som dávky, lebo som mala nonstop upchaty nos. Bola som na genetike, tam kukol zloženie, povedal, že je to lokálne a aj káva ma väčší vplyv na činnosť srdca ako toto. Avšak pri prekročení dávok je to problém. Už som si ho viac nedala. Syn v poriadku, ale neriskovala by som

leuska1991
9. feb 2022

@sonia87 uzivala som aj uzivam. Nebojim sa,ze by to ublizilo babatku. Mam vsetky deti zdrave aj napriek sprejom do nosa,inak by som nevedela fungovat. Ale vacsinou iba v noci si davam .

petkasaurus
9. feb 2022

@sonia87 davam si nasivin soft pre deti, kazdu noc do inej dierky

thereisabear
9. feb 2022

Dávam si, ale max. raz cez deň a večer pred spaním. Inak absolútne neviem väčšinu času dýchať. Doktorka nebola vyslovene nadšená, ale že môžem.

kacka945
10. feb 2022

@sonia87 Ahoj.Ja som bola na olynthe závislá vyše 10 rokov. Jednu krabička mi vydržala tak týždeň. Odvyknut si som skúšala niekoľkokrát, až sa mi to raz podarilo (no dalo mi to riadne zabrať, ale jediná cesta ako si odvyknut je nestriekať ho). Takmer 2 roky som si nestriekla ani raz, až do 6.mesiaca tehotenstva. Tehotensku nádchu mam cca od 4. mesiaca no ta nespavosť pre nonstop upchaty nos a to, že sa neviem ani najesť je hrozne. Cez deň sa to snažím zvládnuť bez, ale žiaľ na noc do jednej dierky si ho musím striekať inak by som nespala vôbec. Používam detský olynth. Spreje s morskou vodou mi vôbec nezaberajú. Tiež mam strach či tým neublizujem dieťatku, ale vôbec nespat by asi tiež nebolo veľmi dobre.