icon

Pozitívny prvotrimestrálny screening

22. jún 2021

Dobry den,
vysiel nam pozit. screening na DS 1:120. Na sone v 14tt bola aj nosova kosticka a sij.prejasnenie 1mm.
Ani neviem co touto temou chcem, asi skusenosti.
Viem ze je to statistika.
Idem na nifty pro a ked vyjdu pozit na amnio.
Bojim sa.

evkamotka
22. jún 2021

Mala som rovnaku pravdepodobnost, mam zdraveho syna. Drzim palce

lydia86
22. jún 2021

Tiež som to tak mala 1:150 a dala som si spraviť trisomy testy. Vyšli v poriadku a aj dieťatko je zdravé. Akurát len troška predčasne narodené. Ak máš možnosť daj si spraviť testy. Budeš kludnejšia. ✊🍀

iduska13
22. jún 2021

U nás to bolo 1:100. Slecna je zdravá a krásna 😉 ale tiež som bola na Trisomy teste a pri MUDr Grochalovi v MT.

jane1987
22. jún 2021

Ahoj, nestresuj sa tripple testami....ja som sa tiez...mne vyslo 1:8 na ds a mam zdraveho chlapceka. Sla som aj na trisomy a morfo ku Grochalovi, vsetko bolo v poriadku uz vtedy. Hlupa statistika, ktora Ti zneprijemni tehotenstvo

ankare
22. jún 2021

Ja si myslím,že čakáš zdravé dieťatko. Držím palce!

autor
22. jún 2021

dakujem kazdej, som uplne hotova, v zime som o jedno babo prisla, uz som 17+1 a dnes mi prislo toto... o 4t idem aj Cunderlikovi a zajtra na nifty pro.
😢

barb0renka
Autor odpoveď zmazal
any_soj
22. jún 2021

Ahoj 🙂 pýtaš sa na skúsenosti - tie s testami nemám, nedávali sme robiť. Ale mám skúsenosť života s ľuďmi s Downovým syndrómom a tá vôbec nie je tragická. Je tu veľa reakcií o tom, ako vyšli zle testy a dieťa je zdravé 🙂 tak snáď nevadí, ak táto jedna bude trochu iná - táto mama syna s DS odporúča - ak ste zistili, že sa vám narodí dieťa s DS, nečítajte všeobecné informácie, čítajte skutočné príbehy. https://m.facebook.com/downovsyndrom.sk/photos/...
Osobne si myslím, že okolo DS je zbytočne veľká hystéria a šíria ju ľudia, ktorí nikdy nemali vzťah s človekom s DS. Podľa mojich skúseností je napríklad pre rodinu oveľa ťažšou skúškou autizmus, lebo narušuje to podstatné vo vzťahu - schopnosť tvoriť vzťahy. Všetko dobré vám prajem ❤️

kiki68
23. jún 2021

Ja som bola na nifty a tak sko boli vysledky, tak je aj zdravy chlapec z toho . Cize si myslim, ze ak tam cosi je , tak sa to takto potvrdi alebo vyvrati.

rozovykon
23. jún 2021

ja som mala 1:40 na dawna, nosova kosticka aj prejasnenie bolo ok, napriek tomu som bola na zrychlenej amnio. Vsetko bolo v poriadku. Skrining je pomerne nepresny a zbytočne znepokojujúci.

marrria1
24. jún 2021

Skríning veľmi často vyjde falošné pozitívny, ja som mala hodnoty DS 1:25 vo bolo naozaj hrozne číslo. V prvom momente ma to veľmi vystrasilo k čomu prispefl ešte aj prístup môjho doktora... Amnio som odmietla, nedokázala by som ísť na potrat aj keby sa to potvrdilo. Dcérka je zdravá ❤️. Verím že to bude aj tvoj prípad, sú to iba štatistiky ktoré väčšinou zbytocne stresuju mamičky.