icon

Pozitívny tripple test

monita555
10. mar 2016

Ahojte., potrebujem asi upokojiť, povzbudiť, niekomu sa vyrozprávať. U nás u gynekológa sa berie krv na dva krát, neviem prečo, ale majú to tak zaužívané.
V 12tt mi brala sestrička krv na krvnú skupinu, toxoplazmózu a teraz v 16tt zase na DS, ražštepy a pod. No doktor mi povedal, že už z tej prvej krvi sa dá nejak zistiť predpoklad na vrodené choroby, ale že treba si počkať na tie druhé výsledky, vraj ich spájajú s prvými a porovnávajú.
Ide o to, že mi vyšlo riziko DS 1:70. Keď mi to doktor povedal, skoro som onemela, nevedela čo povedať. Vôbec neviem, ako prežiť tie dni do utorka, kým nebudú výsledky. O dieťatko sa snažíme 3roky, a 3 x som už potratila, no teraz sme vďaka fraxiparínu na dobrej ceste, no táto správa ma zaskočila ☹
Asi je tu niekde táto téma, no práve som sa prihlásila, a hneď som začala písať.
Ďakujem pekne.

Strana
z4
pribinak
10. mar 2016

Ak by bolo vazne riziko downovho syndrómu, urcite by uz videl aj nieco v 12 tt, ked sa robi sono a zároveň test na šiju
Neboj, treba myslieť pozitivne

Vies, niekedy si mozno len par dni mimo dobre stanoveného týždňa a uz sa "nezmestis" do chemických tabuliek

monita555
autor
10. mar 2016

Nosová kosť aj NT boli v poriadku, pozerali mi to až dvaja gynekológovia. Na 17tt je bábo veľké ako má. A tie tabuľky sú niekde zverejnené, a budem sa im vlastne rozumieť? 😨

lenicka2609
10. mar 2016

Poznam jednu mamicku,ktorej tiez povedali ze dietatko bude mat DS a aj razstep a ze by mala ist este na dalsie vysetrenia,ona vsak nesla aj tak by sa mimi nevzdala aj keby bolo chore no a dietatko sa narodilo ZDRAVE. Netreba sa stresovat,hlavne klud a mysliet pozitivne. Neboj vsetko bude dobre.

leni81
Autor odpoveď zmazal
mischelin
10. mar 2016

@monita555 nestresuj sa,ja som to mala pri oboch detoch,tiez riziko 1:70,dokonca po opakovanych testoch na genetike este horsie.v prvom rade sa objednaj na sono k odbornikovi na vyvojove vadt,napr.mude.grochal v martine.ibe moje deti su zdrave.je to matematicky vypocet a mne vzdy vysiel zle,v kazdom tehu.ale treba si to urcite preverit sonom u odbornika.

dendrobia
10. mar 2016

Ja som mala riziko razstepu nervovej trubice 1:7 ked mi brali prvu krv na tripple testy.
potom som bola na genetike,dala som si testy opakovat,tie vysli uz 1:250 a este sim bola aj na utz. V nemocnici v martine a minuly pondelok u dr.Grochala.
viem si predstavit ako sa citis. Mne tie vysledky zavolala samotna doktorka,ale nevedela som aky je pomer. Len mi povedala,aby som si prisla po sprievodny listok na genetiku a az sestricka mi povedala,ze su 1:7 takze revala som na dva krat.
na genetike bola naozaj zlata doktorka,rozoberali sme rodinnu anamnezu z mojej i muzovej strany a nakoniec mi povedala,ze tieto tripple testy ovplyvnuje velmi vela fakorov. Medzi nimi su:
defekt brusnej steny,problemy s oblickami,praca s chemikaliami,nizko polozena placenta,krvacanie alebo spinenie pocas prveho trimestra.
potom som citala,ze tieto testy moze ovplyvnit aj problem s tlakom. Kex si spatne spomeniem,v den ked mi brali krv som im v ambulancii takmer skolabovala
Vysoky tlak mala som pocit,ze im tam odpadnem.
viem,ze ja tu pisem o razstepe a tebe vysiel dawn,ale nevesaj hlavu. Urcite vsetko dobre dopadne!!! Drzim prsty 🙂

lenicka2609
10. mar 2016

@leni81 juj to mi je luto,ale nepochopim tuto nespravodlivost,zeny ktore nepiju ani nedroguju,ziju jednoducho podstivo a maju chore deti a tie zeny ktore piju,fajcia a este neviem co a to aj pocas tehu tak im sa narodia krasne a zdrave deti. Nie ze by som niekomu nepriala,nech ma kazdy zdrave deticky,ale je to nespravodlive.

mischelin
10. mar 2016

@leni81 amnio potvrdi len trizomie,napr.raztep neoznaci. Verim,ze babo bude ok.

ivana166
10. mar 2016

mne vysli pozitivne testy na downa 2x a maly sa narodil zdravy. Keby nieco nebolo v poriadku dr. by na sone zbadal, maju chore srdiecka,uska a celust inu, mne ti vtedy dr, vysvetloval.Drzim palce aby bolo vsetko v poriadku🙂

monita555
autor
10. mar 2016

@mischelin ja na výsledky tripple testu zatiaľ čakám, to čo mi bral v 12tt boli na iné faktory, ale už tam mi predbežne vypočítali toto riziko 1:70. Viem, zle som to napísala. V utorok mi prídu výsledky z krvi na to určenej, tak počkám ako dopadnú a potom určite pôjdem, chcem mať istotu a pokoj....
@dendrobia, podobne, je mi ľuto čo prežívaš, všetko je super a zrazu.... a ty ešte nemáš výsledky? Stále čakáš? Veľa síl prajem....Ja som mala tlak zase nízky, celé tehu ho taký mám. Uvidíme, ako nám to dopadne, určite dobre....

monita555
autor
10. mar 2016

@lenicka2609 aj mne je to ľúto, ale neurobíme s tým nič, poznám úžasné ženy, ktoré nemôžu mať a stále nechápem, prečo sa toto deje... ☹

bibadlo
10. mar 2016

@monita555 Ahoj, určite sa nestresuj dopredu 🙂 Aj mne vysla pri dvoch tehotenstvach vysoka pravdepodobnost na DS. Prvykrat som isla na odber plodovej vody a pri druhom som to vobec neriešila. Obe deticky sú zdrave 🙂 Tieto testy sú velmi nepresne. Uživaj si tehotenstvo a drzim palce, všetko bude OK 😉

monita555
autor
10. mar 2016

@ivana166 ahoj, takže myslíš, že keď nosová kostička aj NT , ktoré sú najčastejšími znakmi DS , boli OK, mali by to byť dobré??? Ach, čo by som dala zato, keby máš pravdu..... 😒

ranya
10. mar 2016

@monita555 v niektorychkrajinach sa tie testy uz ani nerobia lebo su nespolahlive.....mne to dr. napr ani neodporucal

monita555
autor
10. mar 2016

@bibadlo strašne ďakujem za povzbudenie 😉

mircalla
10. mar 2016

@monita555 ahoj, no NT a nosova kosticka ak bolo na sono ok, to je dolezite. krvne testy su velmi nespolahlive. mozem sa prosim opytat kolko mas rokov. pretoze faktor veku ide do toho vypoctu a automaticky to zhorusuje vysledky a to vyrazne. ked ma zena viac rokov, tak moze mat hodnoty aj ukazkove, ale riziko jej vyjde skoro vzdy
ja som mala screening v 12tt vyssie riziko (kvoli jednemu vysledku krvi a veku) a vsetko uplne ok. bola som na genetickej konzultacii a lekar ma fakt dost upokojil

mischelin
10. mar 2016

@monita555 aj ked na vysledky stale cakas,objednaj sa pre vlastny pokoj k odbornikovi.aspon ta nebude nahlidavat cervik pokysenia,co ak.prezila som to,viem o com hovorim.tam to bydes vidiet na obraze,ze babo je ok😃drzim palce

mischelin
10. mar 2016

@mircalla ja som mala v prvom tehy 24 a v druhom 29,vzdy mi vsetki vyslo zle.aj na raztepy aj na sndromy.ja by som tie testy zakazala.radsej by mali posielat kazdu na odborne sono.

monita555
autor
10. mar 2016

@ranya to už som počula aj ja, že sú veˇmi nespoľahlivé, no aj tak ma to vydesilo, už som si naozaj mnohým prešla, a prosím len o to, aby sme to dali a moje dieťa bolo zdravé.
@mircalla mám 26 🙂 ...takže to riziko by nemalo byť veľké, i keď stať sa môže.....a ty si si ten screening platila? Nie je platený?
@mischelin objednám sa určite pokiaľ príde zlý výsledok, nebudem váhať. No zajtra je piatok a v utorok už budem mať v tom jasno.

mircalla
10. mar 2016

@monita555 ten screening to je co robili aj tebe - tak sa to vola - sono (NT, NB) a krv PAPP- A a Free Beta HCG - vsetko sa to spolu nejako dava dokopy a preratava s vekom
neboj sa bude to v pohode - takych falosnych zlych testov uz bolo.
inak ak dnes sa dat miesto amnio ist len na krvny test (prenascan), posielaju to niekam do hong kongu, stoji to cca 500 euro - ale verim ze tie integrovane vysledky budu ok a nebudes to potrebovat
inak co konkretne ti vyslo z tej krvi take, ze vyslo riziko? ja by som sa spytala dokyho, mala som pod normu PAPP-A a integrovany test uz super 1:1900. nebrala si napriklad utrogestan ci ine hormony? aj to moze skreslovat

monita555
autor
10. mar 2016

@mircalla tie výsledky ktorá mi prišli sa budú dávať dokopy s tými čo prídu v utorok a to bude konečný výsledok...dá sa to dokopy, dúfam, že chápeš. Kedysi sa to robilo len na jeden krát, takže ten výsledok ešte nie je konečný. V Martine v Heliose robia tiež tento Prenascan, stojí 350eur, ak mi prídu zlé výsledky, zvažujem ho. Vyšiel mi Downov syndróm 1:70....zatiaľ. Doktor mi povedal, že sa vôbec nemám stresovať, že druhá krv je dôležitá.
Brala som hormóny, celú ovuláciu som nimi mala stimulovanú, najskôr clostyllbegit, a potom mi pichli Pregnyl, bola som na inseminácii. Teraz si každý deň pichám injekcie fraxiparín.
Super, že tebe to vyšlo dobre, verím, že aj ja budem mať také šťastie 🙂

dendrobia
10. mar 2016

@monita555 ja vysledky mam. Prve tripple 1:7, druhe tripple 1:250, NT merania v norme,utz v nemocnici po genetike v norme-akurat mi zistili tzv.srdieckovu maternicu a morfo utz u DR. Grochala v poriadku. Vraj,keby nevidel tie pozitivne vysledky prvych tripple testov,tak mi neveri,lebo babatko je vraj ukazkove.
od zaciatku tehu som sa zozierala roznymi myslienkami,potom mi dr povedala,ze mam rizikove tehu a hrozi mi nemocnica ☹ ale ked je babo v poriadku vsetko znesiem ♡
tak sa nenic negativnymi vysledkami,viem co prezivas,ale ver,ze vsetko dobre dopadne. A keby si chcela popisat,kludne posli postu 🙂

mircalla
10. mar 2016

@monita555 ja to uplne chapem, noboj - robili ti prvotrimestralny screening v 12tt, kde sa pocita riziko na zaklade toho, co som uviedla vyssie. v 16tt ti brali krv na tripple testy - jeho vysledky sa davaju do intergrovaneho screeningu s vysledkami z 12 tt, trosku to mam nastudovane a odkonzultovane
presne ako hovori doky, ziadne stresy

monita555
autor
10. mar 2016

@mircalla
@dendrobia budem sa snažiť bez stresov, strašne ďakujem.... 😅

mircalla
10. mar 2016

@monita555 potom napis

monita555
autor
10. mar 2016

@mircalla určite sa ozvem. Ďakujem pekne 🙂

dendrobia
10. mar 2016

@monita555 potom sa ozvi. Ale urcite bude vsetko v poriadku. Silno drzim prsty 🙂

monita555
autor
10. mar 2016

@dendrobia ďakujem, aj ja držím palce....Ty máš kedy termín? Nevidím v tvojom popise 🙂

dendrobia
10. mar 2016

@monita555 akoze nie? Ved mam to nastavene. Zajtra zacinam 21tt,termin je 21.7.2016

egiginka
10. mar 2016

@monita555 tripple testy maju predpoklad byt az na 75 percent nespravne u 21 ro cnej zeny. V tychto testoch je podstatny vek, takze ak si starsia maminka🙂, tak ani nemusis ukazat brucho a uz mas vysoky predpoklad, a este vyssi predpoklad, ze testy vyjdu nespravne vdaka tomu, ze vek v tom vzorci hra vysoku rolu. Vo viacerich krajinach su tieto testy ZAKAZANE!!!@ lebo stresovali mamicky!!!!! ja ti nedoporucujem ani amnio, ale poriadnu UTZ v 20tt od profesionalov, zameranych presne na sledovanie Down syndrom a vyvojovych vad V BA to robia v procare mudr Holan a este Mudr Slezak, je to velmi podrobny utz a vedia na 99,9 percenta potvrdit , vyvratit. amnio su risk zbytocny, tento utz je presnejsi, sj tak zeny s hranicnymi vysledkami amnio sa k nim na UTZ posielaju..... Ale teda spat k tomu, NESTRESUJ je to presny test ako tie co ocikas a urcia pohlavie dietata. DRZ SA

Strana
z4