icon

Pozitívny tripple test

monita555
10. mar 2016

Ahojte., potrebujem asi upokojiť, povzbudiť, niekomu sa vyrozprávať. U nás u gynekológa sa berie krv na dva krát, neviem prečo, ale majú to tak zaužívané.
V 12tt mi brala sestrička krv na krvnú skupinu, toxoplazmózu a teraz v 16tt zase na DS, ražštepy a pod. No doktor mi povedal, že už z tej prvej krvi sa dá nejak zistiť predpoklad na vrodené choroby, ale že treba si počkať na tie druhé výsledky, vraj ich spájajú s prvými a porovnávajú.
Ide o to, že mi vyšlo riziko DS 1:70. Keď mi to doktor povedal, skoro som onemela, nevedela čo povedať. Vôbec neviem, ako prežiť tie dni do utorka, kým nebudú výsledky. O dieťatko sa snažíme 3roky, a 3 x som už potratila, no teraz sme vďaka fraxiparínu na dobrej ceste, no táto správa ma zaskočila ☹
Asi je tu niekde táto téma, no práve som sa prihlásila, a hneď som začala písať.
Ďakujem pekne.

Strana
z4
alenkam82
17. aug 2016

@seahorse27 : takze trisomy ukazal, ze tripple pre downa 1:13 je blbost a babo nema nic s timi troma trisomiami. Este vylucit tu "viac ako 1:2" rastep chrbtice :'(

seahorse27
17. aug 2016

No vidíš, to je super sprava. Nič iné som ani nečakala 😊 Neboj sa, razstep vylúči sono. Kedy ideš?

alenkam82
17. aug 2016

@seahorse27 : v pondelok vecer

seahorse27
17. aug 2016

@alenkam82 Tak drzim palce, ale dopadne to dobre urcite 😉

nell77
17. aug 2016

Ahoj aj ja som mala pozitiv.,dozvedela aom sa 20.12. a to cakanie do 2.1. No hrozne sviatky.,dr.Grochal na sone v MARTINE vylucila a v maji sa narodil zdravy Tomasko...neboj,nestresuj,vobwc nie su presne.urcite zdrave babo...casto falosne,treba dalsie vysetrenia.n

zuzana378
17. aug 2016

Ja som mala tiez pozitivne tieto testy,nasledovalo sono v MT u Grochala,ten všetky tvrdenia vyvratil a narodila sa nam zdrava dcera. 🙂

alenkam82
17. aug 2016

@nell77 : dakujem, viem, citala som o tich falosnych vysledkoch. Ale clovek to ma v hlave. Po trisomy som kusok pokojnejsia, aj lepsie jest som zacala

alenkam82
17. aug 2016

to je normalne psychicke tyranie zien. kolko krat im vysla ta tripple loteria?

alenkam82
21. aug 2016

uz zajtra ultrzvuk... bojim sa ... bojim sa vysledku, ze ci to zle urcia ... asi sa budem bat uz do porodu

maja923
21. aug 2016

@alenkam82 neboj sa, ber ze sono bude ok a potom na to nemysli...ja som v apríli mala z krvi v 2.trim.vysoke riziko Downa a bola som iba na sone a teraz čochvíľa budem rodit. Pravdupovediac do vcera som na to nemyslela ale ako sa blíži porod zacinam aj na to opäť myslieť. Stale verim ze je maly zdravý. Ale väčšinu tehotenstva som prežila v klude a to je podla mna pre babo dôležité 🙂 hlavu hore tolko krat sa mýlili 🙂

lucinka511
22. aug 2016

@monita555 ale neboj mojej kamoske to zistili pri 2 babatku a dieta zdeave teraz zasa vaka a zasa zle ale nejde nikam.nic s rym nerobi.teraz som bola v nemocke kde dvebaby male zle testy a sli na amniocentezu zbytocne lebo deti zdravem.to su te testy take nepresne

masi11
10. mar 2017

@alenkam82 Ahoj Alenka, mozem sa opytat, isla si nakoniec na amnio? Ci si ostala pri trisomy teste? Mne vyslo riziko downa 1:140

alenkam82
27. mar 2017

Ahoj, iba trisomy a morfo ultrazvuk. Mali sme riziko 1:15
6.1. sa narodil zdravy fesak

masi11
27. mar 2017

@alenkam82 super gratulujem😊 mne tiez vysiel trisomy negativne a grochal downa vylucil, tak dufam ze bude vsetko ok

masi11
30. mar 2017

Dievcata a viete aj na zaklade coho vam vysiel pozitivny tripple test? Ja som mala vsetky hodnoty v poriadku, az na uE3, mierne znizeny, 0,43 MoM

alenkam82
30. mar 2017

Nie

mamina321
28. júl 2017

@masi11 ahoj, narazila som na túto diskusiu, a pozerám ze si mala tiež všetky výsledky ok okrem uE3, tiež som ho mala 0,45mom. Poslali tá kvôli tomu aj na genetiku, prípadne iné vyšetrenia? Mne kvôli tomuto jednému výsledky vyšlo podozrenie na downa 1:110 :( ako pokračujete vy?

masi11
28. júl 2017

@mamina321 ano poslali na genetiku, pani doktorka bola velmi mila, netlacila do amniocentezy, len vsetko vysvetlila. Ja som sa nakoniec rozhodla pre trisomy test, ten vysiel negativne. Termin mam o 2 tyzdne, tak verim, ze je vsetko v poriadku. Ty si sa ako rozhodla?

mamina321
29. júl 2017

@masi11 super že nakoniec je všetko v poriadku! A kde si bola na genetike, na am.namesti v BA? Mna poslali tam, ale nemám chuť tam ísť.zatial som len študovala prečo môže byt ta hodnota nižšia. Objednala som sa na špeciálny morfo utz. Tak už len čakať.

padesa
20. feb 2019

@zuzana378 ahoj obe testy si mala pozitivne,ja obe mam 42rokov na odber som nesla

padesa
20. feb 2019

@alenkam82 ahoj ja triple testy som mala pozitivne na dawnov syndrom,na odber som nesla plodovej vody,ani namam v umysle ,cakam na morfologicky ultrazvuk.dufam zeroboty bude vsetko ok

zuzana378
21. feb 2019

@padesa mala som len tripple test pozitívny na ten ďalší by som nesla.morfol.utz.diagnozu vyvrátil.

samusko16
21. feb 2019

Ahojte baby,nam tiez vysiel zly vysledok testov na Down na1:32,tiez sme sa moc bali,ale dohodlisme sa s panom doktorom Grochalom z Martina,ktory nam vyvratil vsetky vady a dalej sme uz odmietli amnio.6.2. sa nam narodil krasny,zdravy chlapcek.Tak len tolko z nasho tehulkovania.

zuzana378
21. feb 2019

@samusko16 gratulujem😍

padesa
21. feb 2019

Dík za odpoveď.

Strana
z4