Pozitívny tripple test
Ahojte., potrebujem asi upokojiť, povzbudiť, niekomu sa vyrozprávať. U nás u gynekológa sa berie krv na dva krát, neviem prečo, ale majú to tak zaužívané.
V 12tt mi brala sestrička krv na krvnú skupinu, toxoplazmózu a teraz v 16tt zase na DS, ražštepy a pod. No doktor mi povedal, že už z tej prvej krvi sa dá nejak zistiť predpoklad na vrodené choroby, ale že treba si počkať na tie druhé výsledky, vraj ich spájajú s prvými a porovnávajú.
Ide o to, že mi vyšlo riziko DS 1:70. Keď mi to doktor povedal, skoro som onemela, nevedela čo povedať. Vôbec neviem, ako prežiť tie dni do utorka, kým nebudú výsledky. O dieťatko sa snažíme 3roky, a 3 x som už potratila, no teraz sme vďaka fraxiparínu na dobrej ceste, no táto správa ma zaskočila ☹
Asi je tu niekde táto téma, no práve som sa prihlásila, a hneď som začala písať.
Ďakujem pekne.
No vidíš, to je super sprava. Nič iné som ani nečakala 😊 Neboj sa, razstep vylúči sono. Kedy ideš?
@seahorse27 : v pondelok vecer
@alenkam82 Tak drzim palce, ale dopadne to dobre urcite 😉
Ahoj aj ja som mala pozitiv.,dozvedela aom sa 20.12. a to cakanie do 2.1. No hrozne sviatky.,dr.Grochal na sone v MARTINE vylucila a v maji sa narodil zdravy Tomasko...neboj,nestresuj,vobwc nie su presne.urcite zdrave babo...casto falosne,treba dalsie vysetrenia.n
Ja som mala tiez pozitivne tieto testy,nasledovalo sono v MT u Grochala,ten všetky tvrdenia vyvratil a narodila sa nam zdrava dcera. 🙂
to je normalne psychicke tyranie zien. kolko krat im vysla ta tripple loteria?
uz zajtra ultrzvuk... bojim sa ... bojim sa vysledku, ze ci to zle urcia ... asi sa budem bat uz do porodu
@alenkam82 neboj sa, ber ze sono bude ok a potom na to nemysli...ja som v apríli mala z krvi v 2.trim.vysoke riziko Downa a bola som iba na sone a teraz čochvíľa budem rodit. Pravdupovediac do vcera som na to nemyslela ale ako sa blíži porod zacinam aj na to opäť myslieť. Stale verim ze je maly zdravý. Ale väčšinu tehotenstva som prežila v klude a to je podla mna pre babo dôležité 🙂 hlavu hore tolko krat sa mýlili 🙂
@monita555 ale neboj mojej kamoske to zistili pri 2 babatku a dieta zdeave teraz zasa vaka a zasa zle ale nejde nikam.nic s rym nerobi.teraz som bola v nemocke kde dvebaby male zle testy a sli na amniocentezu zbytocne lebo deti zdravem.to su te testy take nepresne
Dievcata a viete aj na zaklade coho vam vysiel pozitivny tripple test? Ja som mala vsetky hodnoty v poriadku, az na uE3, mierne znizeny, 0,43 MoM
Nie
@masi11 ahoj, narazila som na túto diskusiu, a pozerám ze si mala tiež všetky výsledky ok okrem uE3, tiež som ho mala 0,45mom. Poslali tá kvôli tomu aj na genetiku, prípadne iné vyšetrenia? Mne kvôli tomuto jednému výsledky vyšlo podozrenie na downa 1:110 :( ako pokračujete vy?
Ahojte baby,nam tiez vysiel zly vysledok testov na Down na1:32,tiez sme sa moc bali,ale dohodlisme sa s panom doktorom Grochalom z Martina,ktory nam vyvratil vsetky vady a dalej sme uz odmietli amnio.6.2. sa nam narodil krasny,zdravy chlapcek.Tak len tolko z nasho tehulkovania.
Dík za odpoveď.

@seahorse27 : takze trisomy ukazal, ze tripple pre downa 1:13 je blbost a babo nema nic s timi troma trisomiami. Este vylucit tu "viac ako 1:2" rastep chrbtice :'(