Pozitívny výsledok screeningu: Skúsenosti s NTD rizikom?
Ahojte druhý screenin som mala pozitívny. Riziko NTD: 1:140. MOM AFP 2,52. Čítala som viac príspevok že ženy mali falošne pozitívny triple test, mali ste niekto takéto hodnoty a bolo to nakoniec v poriadku? O 2 týždne idem na morfologické sono k Breštanskému.
Mala som 1:30 a v druhom tehotenstve 1:10. Obidve soná u Mudr. Breštanského. Obe deti našťastie v poriadku.
V prvom tehotenstve som mala riziko NTD 1:4, bola som na ultrazvuku u MUDr. Čunderlíka. Všetko našťastie v poriadku aj na ultrazvuku a samozrejme aj po pôrode.
tieto tesy by uz mali zrusit lbo akurat co strasia... je o len statisika a xy zien malo zdrave dieta
Ďakujem dievčatá za každú skúsenosť, určite mi to troska pomôže pri čakaní na morfo a dúfam že aj mne všetko dobre dopadne. 🙏🏻
Ja sa čudujem, že ľudia chodia na morfo. sono k Brešťanskému. Je to klasicky gynekológ, ktorý ani nemá nejak extra drahé sobotu a ani sa na toto nešpecializuje. Úplná topka na SVK je Dr. Grochal v Martine, prípadne aj jeden Dr. na Kramároch v Ba. Brešťanskeho dobre poznám, preto to komentujem.
@baska1212 ja som mala 1:4 a aj sa to potvrdilo ale bol problem s placentou nie razstep o dieta som v 23tt prisla boli sme medzitým aj u cunderlika ktorý tento problem nenasiel povedal ze vsetko v poriadku , ale verim ze ty budem iny pripad ale pre nieco tie testy tak vyjdu a ja som bohuzial bola ta 1 zo 4
Ja sa čudujem, že ľudia chodia na morfo. sono k Brešťanskému. Je to klasicky gynekológ, ktorý ani nemá nejak extra drahé sobotu a ani sa na toto nešpecializuje. Úplná topka na SVK je Dr. Grochal v Martine, prípadne aj jeden Dr. na Kramároch v Ba. Brešťanskeho dobre poznám, preto to komentujem.
@hyperpohroma Ak sa smiem spýtať, vy s ním máte nejaké zlé skúsenosti, že takto píšete?
@hyperpohroma Ak sa smiem spýtať, vy s ním máte nejaké zlé skúsenosti, že takto píšete?
@anonym_1a3f22 nie, len som tým chcela povedať, že on nie je odborník na morfologické sono, on je klasický gynekológ, ale na SVK máme aj gynekológov, kt. sa špecializujú len na morfologické sono. Preto keď už chcem ísť na takéto vyšetrenie, tak idem niekomu, kto je v tom naozaj odborník, a nie priemerný gynekológ.

@baska1212 ja som mala 1:11 kvôli veku, no skôr mi prišli výsledky trisomy a tie boli negatívne. Tak gynekológ ani neriešil Triple. A ešte u grochala sme boli a ten všetko tiež skontroloval