Práca počas užívania progesterónu
Ahojte. Pár dní dozadu som v práci začala krvácať , išla som k lekárovi ten mi nasadil progesterón,mám sa vyvarovať pohlavnému styku a odsledovať sa. Vraj ak bude treba tak aj PN ,že sa mám ozvať ak sa nebudem cítiť ok.
Mám prácu kde som celé dni na nohách ,ale nemôžem si dovoliť teraz moc nepracovať a hlavne mám až úzkosti ,žeby som mala byť takto obmedzovaná aj s vychádzkami a podobne.
Je pre mňa prvoradé naše zdravie,ale pokiaľ ma vyslovene neposiela na PN chcela by som sa jej vyvarovať.
Chcela by som vedieť či je tu niektorá ,ktorá pracovala klasicky v práci pri týchto problémoch a bolo všetko v poriadku,alebo sa naozaj radšej vypísať?
Chcela som skúsiť ešte prácu s tým ,že ak by čokoľvek hneď by ma mal kto zastúpiť a išla by som PN.
@anonym_autor a krvacas mimo cyklu či v tehotenstve ?
@simca115 v tehotenstve. Som v 6.tyzdni . Na ultrazvuku všetko v poriadku zatiaľ
@simca115 v tehotenstve. Som v 6.tyzdni . Na ultrazvuku všetko v poriadku zatiaľ
@anonym_autor tak keď doktor nespomínal PN tak by to malo byt v poriadku . Ja som v 9 nemám krvácanie a beriem utrogestan a automaticky povedala že môžem kvôli robote kedykoľvek ísť . Ale myslím si že by si sa mala odsledovať , dávať na seba pozor a keby niečo pôjdeš 🙂
Krvácala som v podobnom týždni tehotenstva, brala som progesterôn asi do 28. týždňa tehotenstva, od začiatku tehotenstva do pôrodu som bola na PN, mala som nariadený kľudový režim, deti sa narodili predčasne v 30. týždni, už majú rok, stálo to za to. mám krásne zdravé dvojičky dievčatá.
Ďakujem za odpovede. Určite si to odsledujem. Ako píšem mám hneď náhradu ak by som sa necítila v práci dobre takže by som to aspoň skúsila a ak to nepôjde hneď idem PN.
Teraz mi nerobí na psychiku vôbec dobre predstava PN.
Nenariadil mi ,že musím ísť na ňu čiže myslím ,že je to viac menej zatiaľ okej .
@anonym_autor ja síce nekrvacam, ale som po troch potratoch, beriem duphaston, picham fraxiparine a tiež chodím do práce. Síce tam sedím, no aj 12 hodín. Ale predstava byť doma by bola pre moju psychiku ďaleko horšia ako byť v práci. Po konzultácii s lekárom mi odobril pracovat
Hlavne pri progesterone nesmies obsluhovat stroje, neviem ci to vies, je to tam napisane. Lebo to vie sposovovat tocaky.
@kiki68 keď sa užíva ústami , keď zo spodu sú minimálne vedľajšie účinky
@simca115 ja som mala 2x iba odspodu a musela som prestat soferovat. Druhy raz to bolo o nieco lepsie, ale keby mam napr niekde nieco robit na strojoch, to nie, ako dve hodiny bolo dobre a zrazu vsetko roztekane a mala som problem udrzat motoriku vs oko. Cize to tam nepisu na srandu kralikov
@anonym_autor Tiež som mala krvácanie v tehotenstve a poviem pravdu, zostala som na home office. Ak nemáš takú možnosť, lepšia by bola PN. Ja som dokonca kvôli krvácaniu raz skončila v nemocnici, maličkú mi zachránili. Už má 16 mesiacov. Tiež som brala progesteron.

@anonym_autor a krvacas mimo cyklu či v tehotenstve ?