Prázdny gestačný vak v 6. týždni tehotenstva
Ahojte žienky 😊 prepadá ma trošku zúfalstvo tak som sa sem rozhodla napísať. Ide o moje prvé tehotenstvo. Vcera som bola na sone u gynekológa (v 5tt + 6) a videl síce gestacny vak, ale úplne prázdny. Nebol v tom zltkovy vak ani plod. Objednal ma na budúci týždeň štvrtok, čo bude o 9 dni od predošlého vyšetrenia s tým že to už budem na začiatku 8tt a ak tam nič neuvidíme tak to už nebude v poriadku. Dosť ma tým vystrašil. Povedal mi že už by to tam malo byt vidieť. A do toho poznamenal že nech beriem aj naďalej kyselinu listovú že ta je dobrá aj keď nebudem tehotná. Dosť ma tieto slova dostali prišlo mi to akoby ma už odpísal. Ja verím a pevne dúfam že sa tam dačo ukaze o týždeň. Máte s týmto niektorá skúsenosti ?
Však vidí že tam neni plod, tak neviem prečo čakaáš že ti bude klamať
Vystrašil? Len povedal čo tam vidí, nebude ti predsa klamať. Stáva sa to bohužiaľ.
@kikina1616 viem že si čakala trochu empatie ale tu pri dokonalých matkach sa nedočkaš. Ešte nesmúť ak nevieš presne kedy si mala ovulaciu môže to byť posunuté a preto tam nič nebolo. Mne aj môj lekár na začiatku v 6tt(5+3) povedal že to neni v poriadku na ten daný týždeň a potom bolo dieťa nakoniec o 2 dní väčšie ale tiež ma vystrašil
Ono sa beznejsie chodi okolo toho 8tt aby to bolo uz jednoznacne, takze neostava nez povedat, ze mas pockat na dalsiu kontrolu
zbytočne tam utekáte všetky tehulky moc skoro. Poniektoré len čo uvidia dve čiarky na teste už aj volajú k lekárovi . Zbytočne .
druhýkrát budeš múdrejšia - úplne stačí ísť okolo 10 tt.
Však vidí že tam neni plod, tak neviem prečo čakaáš že ti bude klamať
@anonym_a38cf1 kto vraví že som chcela aby mi klamal ?
Vies presne ktory den si mala ovulaciu? Ci iba predpokladas podla aplikacie atd.
@anonym_56adf0 neviem presne keďže som si ju v ten daný mesiac nesledovala 😊 takže sa orientujem len podľa aplikácie
zbytočne tam utekáte všetky tehulky moc skoro. Poniektoré len čo uvidia dve čiarky na teste už aj volajú k lekárovi . Zbytočne .
@anonym_892b0b no u mňa to bola taká náhoda že mne vyšiel pozitívny test deň pred klasickou preventívnou prehliadkou u gynekológa 😄
@anonym_56adf0 neviem presne keďže som si ju v ten daný mesiac nesledovala 😊 takže sa orientujem len podľa aplikácie
@kikina1616 to znamena ze vobec nemusis byt 6.tyzden takze je to hypoteticka a irelevantna otazka. Mozno si ovela skorsie stadium a v takych stadiach na usg nic viac neuvidia. Preto sa nechodi na usg tak skoro... Cize nic ine ako cakat a pozriet o tyzden aky je realny stav neostava. Drzim palce.
@kikina1616 viem že si čakala trochu empatie ale tu pri dokonalých matkach sa nedočkaš. Ešte nesmúť ak nevieš presne kedy si mala ovulaciu môže to byť posunuté a preto tam nič nebolo. Mne aj môj lekár na začiatku v 6tt(5+3) povedal že to neni v poriadku na ten daný týždeň a potom bolo dieťa nakoniec o 2 dní väčšie ale tiež ma vystrašil
@anonym_582334 si zlata ďakujem 🤍
@kikina1616 to znamena ze vobec nemusis byt 6.tyzden takze je to hypoteticka a irelevantna otazka. Mozno si ovela skorsie stadium a v takych stadiach na usg nic viac neuvidia. Preto sa nechodi na usg tak skoro... Cize nic ine ako cakat a pozriet o tyzden aky je realny stav neostava. Drzim palce.
@anonym_56adf0 ďakujem veľmi pekne. To čakanie je extrémne dlhé
@anonym_892b0b strašne si múdra.. keby som nešla po "ocikanom" teste nemám dieťa keďže som hneď dostala lieky a vďaka nim konečne donosila.. kamoška prvé presne išla v 8tt všetko ok v tehotenstve. Ďalšie 2x potratila a teraz keď išla po ocikanom teste dostala lieky a chvalabohu už je všetko ok..
@anonym_892b0b To, že budúca mamička nenapíše všetky detaily, ešte neznamená, že už nemala viac biochemických tehotenstiev, potrat, komplikácie alebo hormonálne problémy… Dôvodov, prečo niekto volá gynekológovi hneď po pozitívnom teste, môže byť veľa. Nerozumiem, čo je na tom problém.
Určite ešte neplač do vankúša, ale ani sa netes....viem že ženy sú v takomto období citlivejšie. A všetko si berú osobnejsie. Kontrolné sono je v poriadku , aj keď pre teba 9 dní je veľmi dlhá doba, pre lekára je to istota, aby vedel s istotou povedať ci si tehotná alebo sa jednalo o biochemické. Držím palce
@anonym_892b0b strašne si múdra.. keby som nešla po "ocikanom" teste nemám dieťa keďže som hneď dostala lieky a vďaka nim konečne donosila.. kamoška prvé presne išla v 8tt všetko ok v tehotenstve. Ďalšie 2x potratila a teraz keď išla po ocikanom teste dostala lieky a chvalabohu už je všetko ok..
@anonym_582334 lieky nie sú všeliek. Keby áno - reprocentrá by už dávno zrušili. a na veľký podiv sa to javí ako celkom slušný biznis.
@anonym_582334 lieky nie sú všeliek. Keby áno - reprocentrá by už dávno zrušili. a na veľký podiv sa to javí ako celkom slušný biznis.
@anonym_892b0b a čo maju CAR s tým že som dostala clexane a progesteron ? Veď do CAR chodia páry ktoré majú problém s otehotnením a nie kvôli tomu aby dostali lieky ktoré aj tak potom predpisuje gynekológ..
@anonym_892b0b nestačí ísť okolo 10tt ani zďaleka. Jedna známa presne takto isto rozmyslala že načo utierkat k dr hneď potom čo vyšiel pozitívny test, veď počká 2-3 týždne a už bude istota. O 1,5t potom čo jej vyšiel pozitívny test ju brala záchranka so silnými bolesťami a hneď na operácku. Záver - mimomaternicove tehotenstvo vo vajcovode, vajcovod jej museli vybrat. Teraz ma o 50% mensiu šancu na tehotenstvo s jedným vajcovodom… Taze takto, za mňa radšej ísť k dr viac menej hneď nech potvrdí že gestacny vak je v maternici, zvyšok o par týždňov
@anonym_892b0b nestačí ísť okolo 10tt ani zďaleka. Jedna známa presne takto isto rozmyslala že načo utierkat k dr hneď potom čo vyšiel pozitívny test, veď počká 2-3 týždne a už bude istota. O 1,5t potom čo jej vyšiel pozitívny test ju brala záchranka so silnými bolesťami a hneď na operácku. Záver - mimomaternicove tehotenstvo vo vajcovode, vajcovod jej museli vybrat. Teraz ma o 50% mensiu šancu na tehotenstvo s jedným vajcovodom… Taze takto, za mňa radšej ísť k dr viac menej hneď nech potvrdí že gestacny vak je v maternici, zvyšok o par týždňov
@anonym_ddeeb2 to nepochopíš lebo takéto predpotopné reči majú len ženy ktorým stačilo sa obtrieť mužovi o trenky a je tehotná a k tomu nikdy nepotratila a nevie čo sú take problémy ako aj spomínané MMT..
Ja som bola 5+3 keď som začala spinit . Išla som hneď k dr ,no k zastupujucemu. Urobil mi sono a povedal,ze maternica je prázdna, ze mozno som ani tehilotna nebola. Hovorím mu ,že nemám menštruáciu a testy pozitívne. Tak ma poslal do nemocnice,nech sa na to pozrú, či to nie je mimo maternice ,alebo teda co sa deje . O hodinu ma prijali do menocnice ,kde pri príjme mi robili sono a tam 1cm vak v maternici . Dr bol v šoku, ze ci bol slepý ten predtým. Takže asi tak k tomu .
O 3 dní bol žĺtkov vak a o ďalšie 3 dní uz aj srdiecko .
Takže nestracaj nadej . Veľa závisí aj od sona ,lekára atď

Vies presne ktory den si mala ovulaciu? Ci iba predpokladas podla aplikacie atd.