icon

Prečo byť PN na začiatku tehotenstva?

23. nov 2023

Pekný večer, išla ste niektorá PN v začiatkoch tehotenstva konkrétne 6tt ? A potom ste sa napr po mesiaci dvoch vrátila do práce ?
Je mi veľmi zle,krúti sa mi hlava a srdcový tep mám dosť vysoký .
Keby sa mi to dalo do normálu išla by som späť do práce ,ale pracujem ako kuchárka
A nevládzem stať pri hrncoch momentálne vôbec dakujem.

alen99
23. nov 2023

Pekný večer, ja som išla na začiatku tehotenstva na PN, tiež pracujem v kuchyni a mala som neskutočné nevoľnosti + bolesť hrdla. Prvé 2 alebo 3 týždne ma držala PN obvodná, poprosila som ju, kým som sa nedostala ku gynekológovi, aby si ma prebral. Tiež som to chcela tak, že keď mi bude lepšie vrátim sa s5 do práce. Gynekológ mi však povedala, že ak chcem aby ma vypísal on na PN, tak že mi ju už nebude môcť zrušiť, že budem musieť byť PN do konca, aj keď neviem prečo.

leka29
23. nov 2023

Áno . Tiež mi bolo zle do 3 mesiaca + som robila nočné 12 takze som Nechcela riskovať . Ja som bola za svojou obvodnou že som
Zistila že som tehotna a že mam nevoľnosti a nevhodnú pracu . Tak som marodovala a potom nastupila spat až do 8m a prispôsobili mi dobu . Chodila som len rano . Plus z 12h zmeny mi dali 8h.

autor
24. nov 2023

@leka29 dakujem tak sa dohodnem s obchodnou čo povie
Lebo keď teda gynekolog vypisuje do konca tehu tak to je dlho to nie .
Ďakujem ešte raz

autor
24. nov 2023

@alen99 ďakujem vám ☺️

lneviemmeno
24. nov 2023

nie je to ziadna hanba, moja kamaratka tak tiez isla kedze tiez pracuje v gastre a nezvladala. 😊 ja zas opak, robila som 12tky v nemocnici aj nocne, nevedeli mi upravit dobu, doteraz som to tahala a akurat 29 tt a obvodna ma dala na PN uz do konca kedze uz to nevladzem