icon

Prečo na 3D ultrazvuku vyzerá pery dieťaťa inak?

gabika029
20. aug 2024

Ahojte ja som tu už dnes pisala. Fakt som s toho na nervy a nemôžem ani spať. Dnes sme boli v mužom na 3D a dieťa na fotke vyzeralo ako by malo ražtep pery. 😪 Doktor však povedal ze horná Pera je v poriadku. Ale to pozeral už cez ultrazvuk morfologický proste ako cez normálny ultrazvuk keď sa takto vyjadril. Je tu niekto kto mi logicky vysvetli prečo to tak bolo vidno? Je mi do plaču od obeda vďaka.

Strana
z2
gabika029
autor
21. aug 2024

@petracandle je mi to jasne ze to nieje samozrejmosťou a už vôbec nie v dnešnej dobe. Vďaka,snáď to tak bude.

aurora33
21. aug 2024

@gabika029 Ved keď ti doktor povedal že je ok, tak od koho by si to ešte chcela počuť?

gabika029
autor
21. aug 2024

@aurora33 👍

svetlonos
21. aug 2024

@petracandle
áno vzdy sú od všetkého horsie a lepšie veci, choroby, životné situácie atd. Ale bagatelizovat niekoho situaciu, lebo ta tvoja (napriklad) je horšia, tiez nie je ok. Ten clovek sa trápi koli konkrétnej situácii. Možno by zas tebe niekto pivedal lepší autizmus ako rakovina.
Jedna znama mala chore babo. Aši 5x mu museli predlžovať hrtana, ci niečo podobné- proste brutal (nepamätám si presne co ale niečo s tráviacom traktom).
Prena čistá hrôza. Ona povedala, že ešte sú na tom super, lepšie ako na dedskej onkológii.
Proste každý problém treba vziať vážne a nerobiť z neho menší. Každý je iný a berie takéto situácie rôzne.

1mina
21. aug 2024

Ako som písala v prvej teme, neviem či tú fotku ešte kdesi vyhrabem ale proste na dcerinej fotke zo sona to fakt vyzeralo úplne akoby mala.dlhy roh uprostred cela ako jednorožec 😂 ..tú fotku sme rozdávali ak rodine takže sa natom celkom pobavili. Ale jasné že to bol tieň, doktor to ani nekomentoval kým som sa pri odchode nepýtala. Tie fotky sú naozaj kadejaké tiene atď, keď moja mohla mať roh na čele, to vaše malo podľa mňa čo si pamätám len tieň nad tou perou, mne to prišlo ako tá jamka čo máme všetci nad perou. Ja by som dr verila keď to pozeral na sone, ale ak máte pochybnosti choďte ešte k inému na 3D sono alebo tak.

gabika029
autor
21. aug 2024

@1mina mam aj iné fotky z ktorých mam obavy. Rozmýšľam zajtra zavolať svojmu gyn a poradiť sa s nim. Lebo mne toto príde divne. Ale nechcem už nič písať lebo tu jedna pani ma disuje že sa vraj ruham, lebo chcem vedieť ci mam zdravé babo

gabika029
autor
21. aug 2024
gabika029
autor
21. aug 2024

Jednu fotku som sem pridala. Urobte si názor sami. 😪 Ja už neviem

earlgrey
21. aug 2024

@gabika029 v ktorom týždni si?

gabika029
autor
21. aug 2024

@earlgrey 25tt

earlgrey
21. aug 2024

@gabika029 Jaaaj. Lebo ja som bola na 3D scan tuším až v 32 týždni a to už bolo krásne vidieť tváričku, počkaj chvíľu a choď o niekoľko týždňov znova...neviem ako to je na Slovensku, ale v zahraničí som si za to platila, ja by som išla znova v 32-33 týždni a už budeš vidieť dieťa úplne ináč. Teraz aj ten nos vyzerá všeliako a aj tá pera, chápem tvoje obavy, nikto z nás ti tu nenapíše, že či je to OK alebo nie, lebo my nevieme..jedina rada odomňa, choď na 3D scan o niekoľko týždňov, sama uvidíš veľký rozdiel 😊 a potom sem napíš a daj nám vedieť ako to s bábom vyzerá. Držím prsty ❤️

hendikep
21. aug 2024

@gabika029 vobec mi to nepride ako raztep… ved aj v hlave vyzera ako by malo diery a nema.. 🤷🏼‍♀️

1mina
21. aug 2024

@gabika029 ja si stále myslím že to je v poriadku, lebo razstep doktor cielene pozeral, to by podľa mňa vedel. Fotky sú len fotky, fakt kdesi pohladam ak ešte nájdem tu kde má dcéra uprostred cela veľký roh 😂 ...alebo stále pre pokoj v duši buď zavolajte dr, alebo sa objednajte na speci 3D sono a budete v kľude nech si môžete užívať tehotenstvo a nerozmýšľal nad blbostami. Ale keeeby už, čo dosť pochybujem ani ten razstep nemusí byť nejaká tragédia pokiaľ není vážny, poznám tak detičky čo zoperovali a všetko ok. A už cez okraj ako tu jedna mamina písala, ja som mala všetky tieto výsledky ok, a syn je autista lebo áno to su veci ktoré proste nevidno. A tiež cez prvotný šok mi to príde teraz že ako som sa tom.mohla tak trápiť ešte rok a pol dozadu 🤷 ale je pravda že robí veľké pokroky tak aj preto to teraz inak beriem už asi

Strana
z2