icon

Prečo sa predpisuje Aspirin Protect 100 v tehotenstve?

17. nov 2023

Ahojte dnes mi povedala kamoška , zdrav sestra ,že predpisujú tento liek hrozne veľa tehotným. Čím to je?

katuska322
17. nov 2023

Prevencia preeklampsie, 100 alebo 150 mg, tiež ho užívam, mám vysoké riziko preeklampsie, len veriť, že to dotiahneme čo najďalej

nevenka
17. nov 2023

Mne povedal doktor, ze to nema velky vyznam, ale ja som sa to dozvedela az po funuse...vsak co, stvrte dieta a nie jeho...🙄. Ale potiahli sme do 38tt., mala je zdrava. Keby som to vedela skor, tak to mohlo byt mozno bez stresov.

mamusa123456789
17. nov 2023

@katuska322 ja som pri prvej mala a narodila sa sekciou a pri ďalších dvoch tehu som brala aspirin a dotiahli sme do úspešného konca prirodzeným pôrodom, tak držím palce 🍀

katuska322
17. nov 2023

@mamusa123456789 ďakujem, no ja som 21tt a už nejaké náznaky sú, bola som aj v nemocnici na vyšetrenia, tak verím, že s pomocou liekov na tlak a Aspirinu potiahneme 🙂

autor
17. nov 2023

@nevenka ze co nemá význam? Brat tie lieky?

autor
17. nov 2023

@katuska322 a aky mas problémy? Len vysoký tlak?

katuska322
17. nov 2023

Ano, bol zvýšený tlak a bielkovina na jeden slabý krížik, ale pri zbere moču bola hraničná hodnota, tak sa to musí sledovať, tlak bol v nemocnici dobrý

autor
17. nov 2023

@katuska322 ja si meriam 3x denne, dosť som sa zľakla ze také lieky v tehotenstve a dnes ma to zaskočilo som to vravela kamoške a ze ano ze teraz veľa tehotným to predpisujú tak som zostala taka zaskočená predtým som o ničom.takom nepočula

katuska322
17. nov 2023

Ano, predpisuje sa to dosť, veľa lekárov mi povedalo, že zatiaľ nič iné lepšie ako prevencia nie je, takže nemusis sa báť, ak ho budeš užívať, len si sleduj ten tlak urcite 🙂

kiki68
17. nov 2023

Zle vysledky na riziko Preeklampsie, ak je menej ako 1:250 na kombi teste

kiki68
17. nov 2023

@nevenka no neviem, mne hned po par dnoch prave ustupili priznaky, ja som mala uz v 10 tt zly tlak a nemohla som sa ani nadychnut. Svoj tlak mimo tehu mam nizky. Na teste vyslo vysoke riziko, takto som pekne drzala do 36tt, kym sa nevysadili lieky a potom to uz bol boj, ale donosila som cez termin. Potom skrz tlak vyvolali porod.

autor
18. nov 2023

@kiki68 ja som bola prekvapená ja nemám žiadne problémy, 2 tehu bezproblemove len druhy išiel akutnou sekciou kvoli slabym ozvam. Nikdy som nemala ani nemám problémy s tlakom

trinneo
18. nov 2023

Ja som mala ako prevenciu kvoli tomu, ze som 2x potratila v 1. trimestri, ale po vyšetreniach sa nic nezistilo, takze od začiatku az do konca 8 mesiaca som uzivala jednu denne (na riedenie krvi). a vaetko dobre dopadlo po cisarskom som mala prirodzeny porod.

7lenka11
18. nov 2023

Vyšlo mi vysoké riziko preeklampsie, tak som ho brala do 36tt. Všetko dopadlo ok, dcera sa narodila v 39tt, je zdravá, šikovná 🙂

autor
18. nov 2023

@trinneo prvý cisársky druhy normálny? A všetko prebehlo v poriadku?

trinneo
18. nov 2023

Áno mala som VBAC, ale od prvého pôrodu 4 roky. A nikto nič neriešil, len pri pôrode ma brali ako prvorodičku kvôli cisárskemu, a bez nástrihu a bez poranení... úplne paráda... 😀

autor
18. nov 2023

@trinneo vau závidím, ja predpokladám ze kvôli tomu riziku preeklampsie ďalší cisársky ma caka

trinneo
18. nov 2023

och to ma mrzí, ale radšej skôr, ako by sa malo niečo stať... veď tí doktori vedia čo robia 😉

autor
19. nov 2023

@trinneo ved práve, len tiež som sa tešila ze budem rodit normálne, ale ved hlavne nech je bábätko v poriadku, akou cestou uz je jedno

nevenka
19. nov 2023

Ja som mala tlaky aj 170/110, na liekoch. V 38 tt. na poradni ma uz doktor nepustil domov. Robili mi oxytocinovy test, s tym, ze ja som uz isla rodit stvrte dieta a tretie kvoli tlaku tiez vyvolavali v 39 a porodila som do 45 minut. Tak mi doktor povedal, ze skoda by pri mne bopa, keby musel byt cisarsky, ale uz dieta sa nema dobre a musi von. Takze tiez pomerne rychly porod.

kiki68
19. nov 2023

Nie zu nedavaju cisarsky ak nemate cez 160/110 tlak. Ja som tiez rodila s tlakom cez 150 pekne prirodzene. Jedine, ze nejaka stara skola sa rozhodne, pripadne bude dietatu zle. Ze uz by nestihala bez tehu aspirinu placenta a to ide o krk. Ja som mala hranicne prietoky uz, maleho sa snazili budit. Takze to vyvolali s tym, ze keby je dietatu zle, tak akutny cisarak

autor
19. nov 2023

@nevenka
@kiki68 bojím sa už teraz . A ak sa plánuje cisársky kedy sa vysadza aspirin? Keďže je na riedenie aby sa nestratilo veľa krvi

nevenka
20. nov 2023

No kedze ja som mala dobry tlak doma cele tehotenstvo, len u doktora vysoky, tak neriesil nikto nic, v 36 tt. ked vyskocil, tak mindali lieky, aby sa to potiahlo, ak mozno, do ukonceneho 37 tt. aspon.
Pri tretom dietati sa nesklonoval cisarsky vobec, ozvy boli ok, ale pri stvrtom uz dieta malo slabe ozvy, tak tam mi robili oxytocinovy test, ci to zvladnr babatko a vyslo to dobre, tak som sla rodit normalne. Inak akutny cisarsky by spravili. Tak toto neviem, ak sa to uziva, kedy sa ma vysadit. To Ti povedia.

autor
20. nov 2023

@nevenka ďakujem

mamusa123456789
21. nov 2023

@katuska322 budem držať palce 🍀