Predčasný pôrod pri IUGR
Dieťa rastie pod 5 percentilom v 30 týždni, chcú urobiť predčasný pôrod, zvládli to bábätká v tomto týždni s touto diagnózou? Budú aj v budúcnosti také maličké a ťažko budú rásť a priberať? Malička ma iba 900 gramov
@tairyx no už som hospitalizovaná, vraj do týždňa určite. Prietoky už nie sú vyhovujúce
To je naozaj velmi malo vahovo, to mala nasa v 24/25tt. Ale dieta to zvladne a bude rast ako normalne deti, tam ide o to, ze jej v maternici uz nie je dobre a nema moznost tam dostavat potrebnu vyzivu. To sa vonku zmeni a telo dostane, co potrebuje. Dobehne to a mozno bude o par rokov vacsia ako napr moja, co sa narodi so 4kg. Ten start nic nehovori o tom ake dieta bude v buducnosti 😉drzim palce
@kiki68 ďakujem za povzbudivé slová
U nas na porodnici bol chlapcek, tiez takto a potom pisem s tou mamou o par mesiacov a ten vacsi a tazsi ako ten nas skrecek 😀 tak sa vobec neboj, vypiplu to ako macata v dnesnej dobe 😉
Super FB skupina - Predčasniatka a rizikové bábätká.

A kedy chcú ukončiť tehotenstvo, už teraz v 30týždni? Mne sa dieťatko s iugr narodilo v 38týždni s váhou 2890g, nie je možné tehotenstvo udržať dlhšie? Nemam skúsenosť s takým maličkým bábätkom, ale dnes je medicína na vysokej úrovni, čiže zvládnuť by sa to dalo myslím.