Predčasný pôrod v 36. týždni
Ahojte baby. Prosím o radu. Zajtra ma púšťajú domov z nemocnice bola som na udržiavaní. Som v 36tt. Dávali mi magnezium aby som neporodila ale ja mám ajtak bolesti, aj krčok mám mäkký. Chcela by som sa opýtať či tu ste nejaká taká ktorá má takú skúsenosť. Chcem čo najskôr porodit lebo tie bolesti sú už hrozne. Dáme si s priateľom prechádzku a dúfam to pôjde. Budem sa podľa vás otvárať keď mi dávali magnezium? Už som zúfalá
Ahoj, ja dom bola v nemocnici na udržanie tehotenstva, v 32. tt, na 2 prsty otvorená, bolesti som našťastie nemala, tiež mi dávali magnézium, ale bolo mi z neho zle, tak mi ho vysadili a sám Dr. povedal že magnézium nemusí zabrániť pôrodu. Teraz som v 38 tt, nič neberiem, dieťa mi tlačí na pôrodné cesty, na dva prsty otvorená, chodím s dcérou na ihrisko a ešte stále držím pokope 😀 a tiež už by som najradšej rodila☺️
@pribinak mne doktor povedal, že pre nich je dôležité aby to.bolo udržané do 36tt. Vedia, že s mojimi diagnozami to do terminu nebude. Ked som bola mladsia mi vraveli, ze dieta vôbec nedonosim. A pozri kde som 🙂 Už som raz bola otvorená v 29tt vtedy som tiež brala magnezium tak mi to trochu pomohlo ale vtedy som nemala bolesti, z ktorých už aj zvraciam
@karolinanagyy ja rovnaky stav, pustili ma v den ukonceneho 36tt, na prst otvorena do porodu, krcok makky, 1 cm tusim a babo velmi nizko. V nemocke dali magnezko aj tie lieky na udrzanie a injekcie na plucka babu. Bolest presne ako pisete, kazdy krok som mala pocit, ze tam mam skalu a vypadne. Zial, tie bolesti boli stale a naozaj neprijemne, zato porod rychly;) drzim palce, ja som vnajprisnejsom kludovom rezime ozaj len lezat a 1x denne na lavicku pred dom sa posadit vydrzala az do terminu porodu
@karolinanagyy tak tie bolesti fakt nezávidím. A to Ta napriek bolestiam pustili domov? Skús to nejak vydržať, keď máš bolesti, zrejme to už nepotrvá dlho a mysli na dieťatko, oplatí sa vydržať, aj tak si to pekne potiahla. Ja som tiež neverila že vydržím tak dlho, mala som prísny kludovy režim a oplatilo sa. Držím palce, nech ti to dobre dopadne.
Ja som bola na udrzani od 28. Tri predcasne zahnali, 24 h denne mi tiekli infuzie s liekmi, magnezko nezaberalo. O pol noci mi uz vytiahli, ze som 36. Sestricky sa rehotali, ze neporodim ani 42. Rano ma dali na pasy a sestricka krici na doktorku: rodime. A uz ma uspavali. Mala sa narodila 36+1. Syn o 4 roky v 35tt. Drzim palce.
@karolinanagyy verím ti, že máš bolesti, ale ver tomu, že každý deň navyše v brušku bábatku veľmi pomôže, mám tri deti narodené v 34,37 a 40tt a je velký rozdiel v ich vývine a cítiť to dlho, že to dieťatko je skôr narodené alebo v termíne, radšej by som ešte s porodom čakala aspon do toho 37tt je to hraničný termín. v 36tt vás budu brať ako nedonosený novorodenec a bude vás čakať kopec vyšetrení, ono bábatko sa môže vypýtať hned ako dojdeš domov, ale siliť to a chodiť na prechádzky by ma veru nenapadlo v 36tt
@karolinanagyy som na tom podobne, az na to ze bolesti nemam ziadne ani necitim ze by uz chcem (mam) rodit. Magnezko mi tiez davali aj davaju ale uz som otvorena... po magnezku je ze vraj maternica leniva, ze by sa nemal brat od 36 a isto 38 tyzdna ale asi teda na to bol dovod. Neboj isto raz porodime, ja sa skor bojim ze mi ho nechtiac vyvolaju lebo mi chcu robit oxytocinovy test, z coho mam obavu. Nie je tu nejaka co jej robili tento zatazovy test este pred terminom? Diky

Prvorade by malo byt pre teba zdravie novorodenca. Od 37tt sa dieťa považuje za donosene, ale sú deti, ktoré potrebuju aj tie 3 týždne k tomu, aby mali dobrú poporidnu adaptáciu
Rob ako myslíš, si matka a si zodpovedná za svoje dieťa