Predrakovinové zmeny na krčku maternice
Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?
Prosím Vás beriete niektorá Papilocare ? Bola som na cyto v tehotenstve len ešte som nevedela ze som tehotná, vyšla mi HSIL, v tehotenstve mi robili biopsiu
výsledok bol HSIL CIN II, na konci tehotenstva mi robili opäť cytologiu, výsledok vraj o niečo lepší... po 600nedeli na kontrole ale nerobili mi cytologiu ze mam sa objednať o mesiac, tak mi povedala nech zatiaľ beriem papilocare a indonal partner.. chcem vedieť či niekomu pomohol aspoň trošku.
Mal niekto prosim vysledky asc-h? Nemozno vylucit
Hsil?
@lilinkaaa29 ahoj ja som mala a biopsia to potvrdila , čaká ma konizacia o mesiac
Ahojte prepáčte že znovu otváram diskusiu ale chcem sa len opýtať. Dnes slm bola na kontrole, moje tretie tehotenstvo som v 24tt. Pred tehotenstvom mi vyšlo 2x Lsil a nejaké HPV. Ktoré neviem. Mala som ísť na konizaciu ale neplánovane som otehotnela takze sme to preložili po 600nedeli. Predchádzajúce tehotenstva boli v poriadku. Dnes mi brala kontrolný ster. Odkedy som tehotná som nebola ani chorá ani nič práveže mám pocit že sa mi imunita dala nejako dokopy. Je možné že by sa mi to počas tehotenstva zlepšilo resp. Zhoršilo? Dr povedala že pôrod mi ti nevylieči ale ako čítam a čítam toho strašne veľa odkedy sa mi to zistilo, že práveže pomáha. Ako som vystrašená predsa už mám dve detičky a chcem tu byt pre ne zdravá a teraz príde tretie . Dakujem
@blonde7119 Ahoj. Zevraj sa to vie tehotenstvom zlepsit 🙂
Tiež som čítala že práve tehotenstvo často zlepší stav 😊
@lenka1721 no len mne dr povedala práve opačne. Že tým že je žena tehotná je oslabená imunita a skôr sa to zhorší. Tak už mám halušky v hlave

@derdia dakujem pekne😊