Predrakovinové zmeny na krčku maternice
Ahojte, som v 13. tyzdni tehotenstva a zistili mi, ze mam HSIL, CIN 2. Doktor navrhol pockat do porodu a sestonedelia a hned ist na konizaciu. Ze uz ani nie je potrebne robit dalsiu kolposkopiu a biopsiu. Co mi teda pride divne, lebo o 8-9 mesiacov mozu byt vysledky ine a mozno sa to vplyvom tehotenstva zlepsi. Mozno aj zhorsi, neviem. Nemate s tym niekto skusenost? Nestalo sa vam niektorej, ze po sestonedeli ste zrazu mali CIN 3 alebo sa to pripadne zlepsilo na CIN1?
@sulky ahoj, bola som na klininike Gyneka v Trenčíne. Som maximálne spokojná, pekné a hlavne čisté prostredie, príjemný lekár aj sestričky. Ráno o 7.00hod som tam prišla a poobede okolo 13tej som už išla domov. Nepríjemné bolo iba vyberanie tamponády, to som si musela doma večer vybrať, ale dalo sa to prežiť. Určite tú kliniku odporúčam.
@hatsepset ja uz chodím na onkogynekologiu 3 roky.. Chceli mi robit konizaciu, ale keďže som chcela ďalšie dieťa tak zostala som na pozorovani. V mladom veku telo este vie bojovať a že možno sa to upraví po pôrode... A uz som rok a pol po pôrode a chodím iba na kontrolu raz za pol rok. A na konizaciu to nevyzerá.
@hatsepset podla mna ti nema preco vyjst nieco horsie. Max pozru ci vsetko vybrali a co to je. Keby to bolo take zle tak by Ti boli hned zobrali vsetko a to urcite nie je tvoj pripad. Aj ja som to mala takto a ked to odobrali tak vsetko bolo ok aj tieto posledne cytologie. Ja idem zasa na kontrolu po sestonedeli
@lenka1721 keď to moja doktorka sa snaží čím skôr všetko riešiť a tým ze ordinuje iba utorky ináč je v nemocnici nemám ani možnosť sa jej opýtať viac, takže len vravela ze sa Hsil potvrdila a ci teda súhlasím s konizaciou, že ona si myslí že by to bolo najlepšie riešenie. Tak teraz neviem ze ci akože mam aj inú možnosť alebo co (Nie žeby som uvažovala o inom ako konizacii) a ci keď robili tu hysterektoskopiu a brali vzorky tak ci to berú akože z celého krcku alebo co. Lebo ja už som paranoidna že čo ak vzali vzorku odniekiaľ kde to bolo cin3 a niekde kde nebrali je to už cis 😂. Kebyže sa dá tak už zajtra idem na tu konizaciu. A ešte toto že hysterektoskopiu mi robili v krátkej narkóze a teraz po mesiaci bude ďalšia. Svokra mi vravela ze jej ani biopsiu nerobili že cytologiu a z nej rovno na konizaciu (ale ona už mala deti veľké takže ďalšie už isto neplánovala). A ďalšie, kamoška sa 22 vydáva. Ja mam konizaciu 11. Tajne dúfam ze aspoň posedieť tam pôjdem lebo alkohol a tanec som už úplne vylúčila.
To je paráda že všetko máš v poriadku. Verim že to tak aj ostane 😁
@hatsepset no ja by som tiez nespekulovala a na konizaciu isla...potom ti este budu robit kontroly a cyto mozno biopsie aby sa uistili ze vsetko zle vybrali prec...a preco by si mala vylucit tanec a alkohol? Ja som tyzden alebo kolko po konizacii cvicila. A ako ti hovorim ja som po konizacii co som bola v januari tak v auguste ostala tehotna. Zatial co sa tyka tehotenstva je vsetko ok. Nejdem predbiehat este som len zacala 7mesiac
@lenka1721 tak alkohol roztahuje cievy tak nechcem riskovať. Tanec ešte uvidím. Ja som po tej biopsii krvacala ten deň ako pri slabšej menštruácii a potom som ešte 3 dní len na intimku spinila... A to bola len biopsia. Tak ktovie ako po konizacii. Bodaj by to bolo za týždeň dobre 😁😁😁
@lenka1721 ahoj, tak mam po. Ze to bolo rozsiahlejšie, domov ma nepustili lebo manžel teplotoval a vracal starší syn hnackoval a mladší kašle a teplotuje. Tak som si cez noc oddychla na jednodňovke a chudák manžel bojoval 😔
A na tu svadbu mi veľmi neodporúčal lekár ísť lebo ze 10ty deň stehy môžu začať vypadávat a môže sa krvacanie objavit (klasicky ma rezali) ale ze zakázať mi to nemôže.
Tak asi len posedieť na chvíľku pojdem
Ahojte, prosim vas, mali ste niektora po konizacii tlaky na mechur a krize? Uz cca 3 tyzdne mi to trva.
@noami12 pri prvom synovi 2018 som to zistila po porode januar 2019 mi robili konizaciu mala som tazku displaziu cin 2. Potom som ostala tehotna a teraz 2020 posledna kontrola ok a dokonca vyziadany ster chceli v Tn ci mam HPV a zevraj vysiel negativny 🙂
Tak sa nemusis nicoho bat ;)

@lenka1721 on už od 11 mesiacov... Starší počkal do 14tich kým začal. Malý sa po ponáhľal 😂