Prežilo vaše 500 g dieťa narodené v 25. týždni?
Chcela by som sa opýtať ci niekomu prežilo 500 gramove babetko narodene 25 tt
Ja mam takeho kamarata, uz mu taha na 50, takze to bolo dokonca uz dost davno. Neviem presne tyzden, kedy sa narodil, ale viem ze to.bolo v 6. mesiaci a vaha bola priblizne takato. Dorastol na normalneho chlapa, hoci zvykol mat zdravotne problemy. Nie nejake hrozne, skor take ze s chrbticou, na kozi bolo vidiet, ze nie je uplne zdrava, zrak slabsi a tak. Ale inac vysoky, sikovny, inteligentny.
Kazde dieta ine. Ano poznam, ale s trvalymi nasledkami
Medicina ide dopredu od.25.tyzdna u ide.o.porod nie o potrat bezne vypiplu a zachrania aj taketo deti.otazne su nasledky ktore si nesu cely zivot...
Ja tiez poznam. Chlapec ma asi 12r. Nema trvale nasledky
Poznam 2 take deti - jedno uz ma 9 rokov, bez trvalych nasledkov, akurat je dievcatko nizsie. Druhe dievcatko ma 7 rokov a vazne trvale nasledky - nerozprava, DMO, hluche, takmer nevidiace, mentalne postihnute.
mame v rodine, neviem ale porodnu vahu a priblizne tak nejak 5/6m sa narodila. teraz ma nejak 10r, ale zdravotne problemy su. ma oslabenu imunitu (dychacie cesty su velmi nachylne), nosi dost silne dioptrie. ale mentalne je uplne v poriadku, mile, sikovne dieta.
Skupina na FB Predčasniatka a rizikové bábätká - tam keď dáš tú otázku, dostaneš dosť odpovedí a povzbudenia 🙂

Kamarátkina malá sa narodila v 25tt, mala 590g. V marci oslávi 3 roky 🙂