icon

Prišla vám kontrola počas tehotenskej PN?

18. jún 2024

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či keď ste boli PN v tehotenstve tak či vám došla kontrola ? Či tehotným nehodia? Pýtam sa lebo mi vychádza ísť na PN akurát teraz v lete a to chceme ísť aj niekam s deťmi na pár dní atď .. takže nie že by som šla robiť na čierno alebo čo ale nechceme s deťmi sedieť cez leto doma zato že mám PN.. ďakujem za skusenosti

Strana
z2
matkahelka
18. jún 2024

@luliu skoncila s cim? davku jej SP v tom jednom mesiaci pozastavi, od dalsieho mesiaca ju normalne bude dostavat dalej.

marcela199
18. jún 2024

@matkahelka aj to jej pozastavi len pokiaľ nebude mat doklad od lekara 🙂

matkahelka
18. jún 2024

@marcela199 presne tak.

sisa_s
18. jún 2024

@marcela199 v sucasnosti sa vraj uz riesi vypisom z e-zdravia...ak ta nenajdu 10.7.doma, lebo si bola na dovolenke, nestaci, ze lekar da o tyzden peciatku na priepustku "akoze si tam bola"...vyziadaju si cas konkretnej navstevy podla pc systemu, co neobabres spatne...

milanemila
18. jún 2024

@mimuska328 och boze citaj prosim ta s porozumenim 🤦🏼‍♀️ pisala som o zenach, kt nemaju diagnozu (ako som napisala autorke, ze diagnozu nema iba jej praca je nevhodna skrz dvihanie tazkych veci a to nie je na pnku) Samozrejme ak je tehotenstvo rizikove, zena ma nejaku diagnozu alebo predchadzajuce potraty, tak jednoznacne jej ta PNka patri a myslim, ze posledny problem tychto zien je, ci im nepride kontrola ked budu behat po celodennych vyletikoch, lebo sa boja a zdravie svojho dietata.

lalilla
18. jún 2024

Ja by som na takychto ludi posielala kontroly. Ked uz chces obabrat system skrz peniaze aspon neriskuj a sed doma na zadku. Sa cudujem ze tu este napises ze si na pnke ale nechces pocas leta sediet s detmi doma…nonsen fakt
Kontrola vybera mena nahodne, mne prisla raz, kamoske ani raz, znamej 5x…dokonca dva dni po sebe.

luliu
18. jún 2024

@matkahelka
@marcela199 tak v pohode, nie? Logika Slovace. Veď to je normálne čerpať PN, chodiť po dovolenkách a vypisovať, mne kontrola neprišla

danielittar
18. jún 2024

Ja som bola PN od začiatku tehotenstva a neprišla mi ani raz. Medzitým som sa aj sťahovala a aj vydávala, ale to som mala nahlásené na SP

marcela199
18. jún 2024

@luliu ja som nič take nenapisala, ale tiež nemožte byt zavreta doma 24/7 respektive 20/7 kedze 4 hodinky mate vychadzky. Sama doktorka mi odporučila ist sa kupať počas tehotenstva keďže to pomaha na odľahčenie klbov, no my sme to vyriešili kupou virivky, no nie každy ma možnosť si to zabezpečiť, a ma doma deti ktore tiež chcu niečo zažiť počas prazdnin takže neschvaľujem to že chodiť kade tade kedykolvek ale keď pojde raz na vylet s deťmi a bude “dodržiavať” liečebny plan, nebude sa nejak extra namahať tak aj jej aj deťom to padne dobre, hlavne po psychickej stranke,ktora je tiež veľmi dôležita.
A pokial je ten vylet na Slovensku stači si zavolať na socialku že v tie dni sa bude nachadzať na inej adrese. Na par dni jej zmenia adresu, neviem sice ci to plati na hotely ale na chatky určite ano.

lienka.7
18. jún 2024

@autorka keď si tehotná a nemôžeš vykonávať svoju prácu, mas požiadať pre preloženie na inú. Presne v zmysle ZP. Urobila si to? Jaj, nie však... lepšie je ísť na vymyslene PNku, ze? A ano, kontroly chodia aj tehotným, lebo cez PNku sa máš liečiť, nie dovolenkovat👎

viestta
18. jún 2024

Dosla, dokonca 2x v jeden den. Jedna rano o pol deviatej, druha poobede pred tretou, ked sa tety vrycali "na zakladnu"

mogaa
18. jún 2024

Kontroly dodržiavania liečebného režimu sa robia náhodne alebo na podnet zamestnávateľa či cudzej osoby a ano chodia bez ohľadu na to či si alebo nie si tehotná.....PN sa neroulišuje podľa diagnóz ale ak si PN tak jednoducho jediné na čo sa prihliada sú vychádzky....ak ti príde kontrola mimo vychádzok smola zastavia ti PN a ešte ti dajú pokutu.....

matkahelka
18. jún 2024

@luliu odcituj ma, kde som nieco take napisala. opravila som tvoj nepravdivy prispevok, ze ak jej pride kontrola, "skoncila."

autor
18. jún 2024

Ďakujem za skúsenosti

miskakyblik
18. jún 2024

Ja som mala PN v tehotenstve a kontrolu som mala , 2 x , raz cez týždeň a raz cez víkend. Liečebný režim.som dodržiavala, iné som ani nemohla keďže som bola rada že existujem takže mi to neprekážalo...ty si si to proste tak naplánovala že ide leto , podovolenkujes si , na zamestnávateľa a ťažký prácu sa nevyhovaraj lebo to je všetko úplne normálne zákonne riešiteľné. Ale je to na tebe , je to risk , ktorého následky budeš keď tak znášať sama. PS. Mám kamošku na úrade a hovorila že aj keď napríklad nestíhajú všetky kontroly , tehotenské si dávajú ako prednosť lebo to je väčšinou tutovka že.ich doma nenájdu , a každá jedna sa snaží potom prosikat že iba teraz išla nutné veci do výbavičky kúpiť inak sú stále doma ... Ja mám niekedy pocit že na pn ku by najradšej chodili hned ako si ocuraju testy a potom že tehotenstvo nieje choroba.. 🤦

nadush
18. jún 2024

Ja som riešila na sociálke teraz pn s pani kvôli adrese, na ktorej sa zdržiavam. Nemáme ešte číslo domu, tak dávam ten nad nami, tam však nikto nebýva a tak som poprosila lekára, nech do poznámky napíše okolnosti a číslo na mňa. Nenapísal, tak som ju prosila, nech to tam niekde dopíše. Povedala mi, že sa nemám báť, že tehotným nechodia. V princípe mi je to jedno, som stále doma a ani vychádzky nevyužívam, max raz do týždňa, keď ideme a mužom na nákup. Len by ma teda nasralo, že ozaj všetko dodržiavam a kvôli administratívnej chybe mi nechajú papierik, že ma nenašli 🫣

michaela329
18. jún 2024

Chodia aj tehotným, kolegyňa mala dve behom mesiaca, ale ona poctivo ležala doma, lebo krvácala.

dzejny656
18. jún 2024

Ja som bola na PN v tehotenstve 5 mesiacov, kontrola nebola ani raz. Vychádzky som mala celodenné a my sme normálne boli aj na dovolenke.

marcela199
18. jún 2024

@dzejny656 toto ste nemali napisať lebo budete “ukameňovana” tu nazormi inych žien 😅😅

ajko2011
18. jún 2024

Bola som na PN od októbra (rodila som v apríli) a teda kontrolu som nemala ani raz 🤭
Ale to, že ja som nemala neznamená, že tebe prísť nemôže

lienka.7
18. jún 2024

Ku všetkým takýmto typom diskusii stačí napísať jedno.
Pokial je PNka naozaj oprávnená, danú ženu ani nenapadne, žeby niekde labzovala, tobôž letela niekde do prdele na 2 týždne na dovolenku... cela vysrata bude ležať doma modliť sa, aby neprišlo k najhoršiemu... ostatné budú vymýšľať a vyhovárať sa stále dookola👌

mamamasama
18. jún 2024

Dvakrát

faith6
18. jún 2024

Som PN už 8mes. a a mala som kontrolu 3 krát

taynee
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2