Problém s rovným chodením v 1. trimestri

feketka
6. aug 2022

Ahojte, mám takú otázku. Som v 3. mesiaci a mám problém s vystretým chodením. Nevydržím dlho chodiť a čím dlhšie idem, tým viac ma to ťahá do predklonu, lebo mám celé napäté brucho. Je to veľmi nepríjemné. Aj na krátkych trasách si musím dať pauzu a chytiť sa za brucho, lebo mám pocit, že ma všetko ťahá dole. V predklone mi je príjemnejšie a mám pocit, že sa brucho aspoň trochu uvoľní. Je to dosť divné, ešte nemám brucho a už chodím ako v ôsmom mesiaci. Dokonca aj keď sedím a mám vyložené nohy, tak mám taký istý pocit tlaku v bruchu. Nohy si musím vždy nejak skrčiť, aby som uvoľnila ten tlak. Môže to byť tým, že mám hematóm a pár týždňov len ležím? Lebo mám pocit, že odkedy sa mi vytvoril hematóm, tak som začala pociťovať takéto napäté brucho, ale príde mi to ako blbosť. Alebo by to mohla byť diastáza? Budúci týždeň idem k doktorke, tak sa jej na to popýtam, ale zaujímalo ma, či to je bežný stav alebo nie. Som prvorodička, tak neviem čo je ešte normálne a čo nie 🙈

xena0
6. aug 2022

Mala som aj ja v 1. trimestri také dni keď som mala také napätie a pocit neskutočne ťažkého brucha, ale vždy to prešlo

feketka
autor
6. aug 2022

@xena0 ja to mam vzdy ked chodim, u mi to zacina liezt na nervy. Obcas si neviem ani natriet chleba, lebo mam taky pocit napatia, ze stale musim krcit.

xena0
6. aug 2022

@feketka opýtaj sa nato pre istotu lekára, ale ja si myslím že to je fakt len nejaký tvoj pocit a že to prejde. Ja som mala takto tiež nejaké dní kedy som mala fakt problém aj chodiť a pocit ako keby som mala pred sebou už veľké brucho:D teraz som v 3. Trimestri a tieto pocity a napätie mám tiež ale ked si ľahnem tak som v pohode.

feketka
autor
6. aug 2022

@xena0 jasne, vdaka. urcite sa popytam. Neberiem to ako daku tragediu, len ma zaujimalo, ci sa to stava 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre