icon

Problém so štítnou žľazou v tehotensvte

1mimka18
4. feb 2022

Ahojte mal tu niekto v tehu problem so stitnou zlazou ake vam robili vysetrenia a brali ste lieky? Mne vcera bral gyn krv a dnew volala ze sa mam objednat na endokrinologiu kvoli stitnej tak mam kus stres

zuzkacik4
•
Autor odpoveď zmazal
•
venusa85
•
4. feb 2022

@1mimka18 ja sa liečim dlhodobo, keď som otehotnela, hneď som volala Dr a zhruba každé 2 mesiace som chodila na kontroly. Brala som len lieky, ziadne zvýšené dávky ale.

aliaray1
•
4. feb 2022

@1mimka18 spravia krv a nasledne sono, ekg a doplnujuce vysetrenia a stanovia liecbu ak treba.

Su to bezbolestne vysetrenia na 1 mieste. Napr.pri hypofunkcii SZ bez lieku by sa mohlo stat, ze dostatocne nevyzivis plod atd. Pre teba a bejby je najlepsie riesit cim skor.

Mne davku euthyroxu hned po otehotneni zdvojnasobili a v zac.3.trimestra este o malinko zvysili.

majamat
•
4. feb 2022

je to casty problem. pri objednavani uved, ze si tehu, musia ti zobrat prednsotne, nemozes cakat do kocna tehu. ak by bol problem, zver sa gynekoogovi/gynekologicke.

heln
•
4. feb 2022

@1mimka18 ahoj, je to bezny problem, ako pisu zoberu ti krv, spravia sono, a nastavia lieky. spravna liecba je dolezita pre spravny vyvin babatka, ale pri liecbe nebyvaju komplikacie, takze sa nemas coho bat.

1mimka18
autor
•
4. feb 2022

@majamat ved gynekolog na to prisiel, vcera robil testy dnes prisli vysledky pondelok sa idem objednat

1mimka18
autor
•
4. feb 2022

@zuzkacik4 jasne nejdem to.odkladat dufam ze ma objedna co najskor, vysledky prisli dnes tak idem pondelok sa objednat