Ahojte som tehotna a od zaciatku mam velky problem so zubami samozrejme zubar panika teraz duplom … dasna ked ochlipnem tak vidim hlboko dole da sa to dokopy alebo co robit. ? Zufala som skusam vsetko salvia repik aloe … nechcem o zuby prist
Umyvam denne staram sa su aj leskle aj vsetko ale toto ma velmi trapi… nikdy som nemala top zuby mam ich dedicne zle ale toto je extrem co sa deje ako postupovat co robit. ? Da sa to zachranit? Ci uz asi nie? Manzel vravi ze nie ze to je dedicne a ze pridem o nich 🥺🥺🥺🥺
@terrinka14 ja osobne mat takyto zapal davam cez den a na noc paralen, striekam florsalvinom a poradim sa s gyndosom, ci smiem uzivat vyssie davky vit C. (Nabudi prirodzenu tvorbu kolagenu, ale gyndos posudi, ci nemoze sposobit opuch plodu/babatka). A zacnem pit kolagen (rybi kolagen).
Vyplach ust by som si robila riedenim vody s doterra olejom OnGuard (asi 1-2 kvapky do 2dl vody) a to po kazdom jedle. Lacnejsia varianta: eukalyptovy olejcek z DM (ich znacka), troska ho rozriedit potriet to, vyplachnut.
Ja som v tehu dostala 1.raz v zivote opar na pery, vecer som to tymto OnGuardom potrela a rano som ho nemala.
Ten navrh sonickou kefkou vyborny, od kedy ich doma mame (sonicare), nemali sme s manzelom ani 1 kaz.
Pasta parodontax.
@terrinka14 Dobrá zubná pasta, tuším Biela perlička, tá je presne pre tehotné a ukludnuje ďasná...na vyplachovanie pomáha repikovy čaj . držím palce
No dakujem zienky dala som si urobit aj crp nastastie je 4,9 zelezo mam 9,3 ale hemoglobin 102 a ma byt aspon 120 no… a vserko som nakupila poriesila tak uvidime co bude jak bude bojujem dalej
@terrinka14 Ahoj.Na dentálnej si bola?Rozumiem že sa bojíš ale najkratšia a najúčinejšia cesta ako z toho problému von , je práve ta dentálna hygiena.
@terrinka14 ...a dr co na to? Beries zelezo dalej? Chcelo by to dr.ktory to zhodnoti komplexne. Tj. aj zuby aj zelezo, dolezita nie je ani tak hladina zeleza ale vazobna kapacita zeleza, tusim Hematokrit?. Zelezo v tehotenstve byva nizsie. A zase to krvacanie a pokles dasien moze byt aj z toho ze beries vysoke davky zeleza. Tak nech kvoli tomu zbytocne neprides o zuby. Drzim palce
@terrinka14 joj, chudatko... Poznam to. Ja som mala cele tehu zapalene dasno a zub (nie vsetky, ako ty) a strasne to bolelo, bolo to fakt na nervy. Stale som bola u zubara. Nic mi nepomahalo, ale po porode to preslo samo od seba. Drzim palce, nech aj u teba.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@terrinka14 a este, potom.ako sa mi dasna dali do poriadku som zase brala zelezo a k tomu vyssiu davku Cecka.