Problémy s obličkami v 24. týždni

kate289
20. mar 2015

Ahojte žienky. Potrebovala by som radu. Som v 24. týždni tehotenstva a v pondelok večer som dostala veľké bolesti v oblasti krížov - chrbta, hospitalizovali ma, podávali mi infúzie NaCl + paracetanol. Výsledky nevykazujú žiadny zápal, pozrel ma neurológ aj chirurg, robili sono obličiek a močových ciest. Všetko v poriadku. Bolesti napriek tomu pretrvávajú. Bola som prepustená z nemocnice a mám navštíviť nefrológa - ktorý za akútny stav považuje to, že tri dni musím ešte čakať ☹ Povedali mi, že mám problém s obličkou. Stretli ste sa s tým? Čo prosím vás zaberá? Pijem obličkové čaje, brusnice, veľa vody, beriem tabletky od bolesti. Ale bolesti sa vracajú.

darina1952
20. mar 2015

@kate289 ahoj, ja som mala počas prvého tehu veľké bolesti v krížovej oblasti, také nárazové doslova kolikové veľmi intenzívne... skočila som aj na pohotovosť, ale z gyn. hľadiska bolo všetko OK tak mi len odporučili analgetiká na tlmenie (kvapky Algifen). Nakoniec som zašla na druhý deň k svojej ženskej lekárke a tá ma s výmenným lístkom poslala k urológovi. Ten mi urobil sono obličiek a močových ciest, vyšetril moč - záver bol úplne jednoduchý: plod v brušku bol zle otočený a tlačil mi zvnútra maternice na horné močové cesty pričom došlo k ich zúženiu a moč sa z obličky nevedel dostať do močového mechúra a preto som mala také bolesti. Najprv ma vystrašil hospitalizáciou na urologickej klinike ale nakoniec mi navrhol úplne jednoduchú liečbu - spať a ležať na druhom boku ako som mala bolesti a plod sa v brušku vplyvom zemskej príťažlivosti presunie a zmení polohu - a mal pravdu už po prvej noci som cítila ústup bolestí a upravilo s to "samo".
Vyskúšaj to, je dosť možné že máš podobný problém ako som mala ja 😉

kate289
autor
20. mar 2015

@darina1952 aj mne presne zaberá poloha na druhom boku,ale už ma aj ten bolí, lebo to mám už 5 dní.dúfam,že sa to zlepší.

darina1952
23. mar 2015

@kate289 tak snáď ten lekár nájde a odstráni príčinu bolestí 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre