Problémy s rastom plodu
Zdravim, vcera som bola na kontrole u mojej gyn. Podla poslednej menstruacie som bola 7+3tt. Ale ovulaciu som mala posunutu. Takze podla ovulky som mala byt 6+6tt. Na sone videla gestacny vak, zlte telisko a naznaky embrya. Srdiecko este nebolo. Ale povedala ze to nevyzera dobre, a na 99% z toho bude potrat. Vraj za tyzden od poslednej kontroly narastlo iba o 3mm😥😥😥. Mali ste to niektora takto? V utorok mam dalsiu kontrolu a potom ma posle do nemocnice 😥😥😥
Ja
Tiez som pocula hned ze nic z toho 😵💫. Oni radi vystrasia pacientku. Kazde tehotenstvo som mala o 2 tyzdne mensie dieta
@anonym_autor preco tak skoro a tak často kontroly?
@lia2022 minuly tyzden som mala spinenie. Bola som na pohotovosti tam mi dali utrogestan. Mam za sebou uz potrat, tak preto aj castejsie kontroly
Ja
Tiez som pocula hned ze nic z toho 😵💫. Oni radi vystrasia pacientku. Kazde tehotenstvo som mala o 2 tyzdne mensie dieta
@ivik4 ja uz popravde ani nedufam. Mam super lekarku, naozaj je velka odbornicka. Ale teraz sa fakt modlim aby nemala pravdu
@anonym_autor Rozumiem. Prajem aby všetko dobre dopadlo ❤️.
@lia2022 dakujem ❤️
Ja keď som mala náznak embrya tak sa srdiečko objavilo do pár dni takze ešte to stále môže dobre dopadnúť 🙏 o týždeň sa uvidi ale podľa mna horšie by bolo keby bol gastacny vak prázdny a nadmerne veľký. Pokial tam je náznak embrya tak to vyzerá stále dobre. Niekto má srdiečko už v 5 týždni a niekto kľudne až v 7. Mne napríklad potvrdili srdiečko až v 7 týždni v 6 ešte nebolo vidno. Budem držať palce 🙏
drzim palce, ale nevyzera to zial dobre.
Ja keď som mala náznak embrya tak sa srdiečko objavilo do pár dni takze ešte to stále môže dobre dopadnúť 🙏 o týždeň sa uvidi ale podľa mna horšie by bolo keby bol gastacny vak prázdny a nadmerne veľký. Pokial tam je náznak embrya tak to vyzerá stále dobre. Niekto má srdiečko už v 5 týždni a niekto kľudne až v 7. Mne napríklad potvrdili srdiečko až v 7 týždni v 6 ešte nebolo vidno. Budem držať palce 🙏
@anonym_ec20ab s tym srdieckom by to bolo este ok. Lekarke sa nepacilo ze narast bol iba o 3 mm. Vraj za tyzden od poslednej kontroly to je velmi malo 😞😞😞
@anonym_autor Ahoj. Veľmi ti prajem, aby lekárka nemala pravdu, no moja skúsenosť je tiež negatívna. Bábätko mi rástlo pomalšie a to už aj malo srdiečko, no bohužiaľ nakoniec sa vývoj úplne zastavil a bola z toho strata.
@anonym_autor 6+4 bilo uz srdiecko. 2x
@anonym_ec20ab 6+6 ako by mala byt autorka,je koniec siedmeho tyzdna
@anonym_ec20ab 6+6 ako by mala byt autorka,je koniec siedmeho tyzdna
@anonym_82a295 áno ja viem lenže pri prirodzenom počatí je to tak nepresne pretože sa to presne určit nevie hlavne takto skoro. Hlavne keď je len náznak embrya tak ešte srdiečko proste nemôže byt. Embryo musí mat nejakú veľkosť aby sa ukázala akcia srdiečka.
Bohuzial, nedopadlo to dobre 😥😥😥
@anonym_autor To mi je ľúto 😔 Stratila som 3 bábätká, je to náročné. Ja teraz riešim vyšetrenia. Plánuješ to aj ty, keď sa trochu dáš dokopy?
@anonym_autor verim, ze dalsi pokus bude uspesny...
@anonym_autor verim, ze dalsi pokus bude uspesny...
@krasneleto dakujem ❤️
@anonym_autor To mi je ľúto 😔 Stratila som 3 bábätká, je to náročné. Ja teraz riešim vyšetrenia. Plánuješ to aj ty, keď sa trochu dáš dokopy?
@tinka_1807 ano, urcite. Mne to sama lekarka navrhla. Pretoze toto je druha starata za pol roka. Presne to iste sa stalo pri prvom tehu😥. Mas uz nejake vysetrenia za sebou?
@tinka_1807 ano, urcite. Mne to sama lekarka navrhla. Pretoze toto je druha starata za pol roka. Presne to iste sa stalo pri prvom tehu😥. Mas uz nejake vysetrenia za sebou?
@anonym_autor Ešte len genetiku, tma nič podozrivé, a tento týždne mám hematologiu a imunológiu. No na vysledky sa čaká 6-8 týždňov, tka potom uvidíme.
@anonym_autor odporúčam sa dat vyšetriť. Rozšírený hormonálny profil, endokrinológia rozšírený profil, tsh ma byt pod2! Hematológia, ak sa nič nenájde reprodukčna imunológia tiež. Partner spermiogram... Určite sa nájde príčina. Veľa šťastia 🤞🤞🤞
@anonym_autor Ešte len genetiku, tma nič podozrivé, a tento týždne mám hematologiu a imunológiu. No na vysledky sa čaká 6-8 týždňov, tka potom uvidíme.
@tinka_1807 ano tie cakacky su strasne. Ja by som tiez uz najradsej mala vsetky vysetrenia za sebou.
Neuvazovali ste aj o umelom oplodneni?
@anonym_autor odporúčam sa dat vyšetriť. Rozšírený hormonálny profil, endokrinológia rozšírený profil, tsh ma byt pod2! Hematológia, ak sa nič nenájde reprodukčna imunológia tiež. Partner spermiogram... Určite sa nájde príčina. Veľa šťastia 🤞🤞🤞
@babi2345 dakujem. Ja mam TSH skoro stale okolo 3,80. Lekarka skusala davku znizit. No TSH som mala aj tak 3,40 naposledy. Ale znizena davka Euthyroxu mi nesedela. Citila som sa strasne. Dalsi lekar povedal ze TSH 3,40 vobec nevadi. Ze to su dobre vysledky 🤷♀️
@babi2345 dakujem. Ja mam TSH skoro stale okolo 3,80. Lekarka skusala davku znizit. No TSH som mala aj tak 3,40 naposledy. Ale znizena davka Euthyroxu mi nesedela. Citila som sa strasne. Dalsi lekar povedal ze TSH 3,40 vobec nevadi. Ze to su dobre vysledky 🤷♀️
@anonym_autor mne moja takto povedala, na nete tiež tak píšu. Veľa lekárov ešte ide postarom, môj gynekológ ma poslal ku nej lebo som mala tsh2.8 a hneď povedal ze je veľa na babo. Vyhľadajte novšie informácie. Ja by som hľadala novú endokrinológičku. Ale to som ja. 2potraty som mala a keď som dostala Tirosint znížila sa mi hodnota po mesiaci na 1.4 a plus 3dni po ovulácii som užívala progesteron každý den, takto sme v poriadku 32tt. Veľa šťastia prajem 🤞🤞🤞
@anonym_autor mne moja takto povedala, na nete tiež tak píšu. Veľa lekárov ešte ide postarom, môj gynekológ ma poslal ku nej lebo som mala tsh2.8 a hneď povedal ze je veľa na babo. Vyhľadajte novšie informácie. Ja by som hľadala novú endokrinológičku. Ale to som ja. 2potraty som mala a keď som dostala Tirosint znížila sa mi hodnota po mesiaci na 1.4 a plus 3dni po ovulácii som užívala progesteron každý den, takto sme v poriadku 32tt. Veľa šťastia prajem 🤞🤞🤞
@babi2345 dakujem, urcite to budem konzultovat s lekarkou.
@tinka_1807 ano tie cakacky su strasne. Ja by som tiez uz najradsej mala vsetky vysetrenia za sebou.
Neuvazovali ste aj o umelom oplodneni?
@anonym_autor Nie, my totižto máme jedného syna. Prvé bolo úplne bez problémov - aj otehotnenie aj tehotenstvo. Ale teraz to nejako nejde donosit. A pritom je to len 4 roky od prvého. Ale asi sa niečo v organizme zmenilo

@anonym_autor preco tak skoro a tak často kontroly?