Problémy so sedacím nervom a bolesť kostrče v 23. týždni
Ahojte, som v 23tt, asi 2 tyzdne uz pocitujem bolest sediacieho nervu, proste vystreluje to a picha na spodku chrbtice a ide to do jednej nohy. Mala som to aj v prvom tehotenstve ale o dost neskor (ak si dobre pamatam), co som pripisovala tomu, ze teraz necvicim (vtedy som bola celkovo dost fit, plus chodila som cvicit aj 5x do tyzdna a prakticky do konca tehu) plus aj som teraz pribrala ovela rychlejsie ako pri prvom dietati. Co je horsie, dnes som sa zobudila na to, ze ma hrozne boli kostrc, akoby som spadla (co sa nestalo) a teraz vecer uz som na tom tak, ze mam problem sa zdvihnut ked sedim na zemi resp sa zohnut po nieco na zem ked stojim.. Mali ste niekto podobne problemy? A preslo vam to? Pri prvom dietati som citala, ze to s tym sedacim nervom je relativne normalne, ze je tam tlak ako rastie brucho atd, a ako mi slubovali v porodnici, take 2-3 tyzdne po porode mi to preslo. Len teda mam pocit, ze vtedy to bolo o dost znesitelnejsie a ozaj si neviem predstavit ako to bude pokracovat.. Je mi jasne, ze sa budem musiet zacat trocha hybat a nejak to rozcvicovat, keby nebola korona tak by som asi na nejaku masaz isla, alebo mozno plavat ale tak to sa teraz neda.. Mali ste niekto takuto skusenost? Co vam pomohlo? Dakujem.
@alex2019 mna chytilo to iste v druhom tehu a tiež veľmi skoro, asi okolo 22tt. Bola som na tom zúfalo, bolesť non stop den noc asi 2 týždne, mala som stav, keď som sa rozplakala ako malé dieťa. Z postele som vstavala asi 5 minút a to tak, ze som sa z nej doslova vyplazila. Bola som u fyzioterapeuta, absolvovala som masáže, dal mi tam tejpy a ukazal mi cviky ktoré som doma pomaly cvičila. Plus konska hrejiva masť a suché teplo. Uz sa to nevratilo ale stále to nie je 100%
Nie. nepreslo. A ani moju mamu nie.. Ked dviha tazke, zohyna sa viac, nesie dkhsue nieco alebo dlho stoji ci sedi .. u mna tiez turecky sed to spusta ..

Masáž ti na to nepomôže, bola som pred vianocami.
Keď som čakala syna, začalo ma tak bolieť asi v 35t, neprešlo ani po pôrode a vlastne som polroka na to zase otehotnela, tak bolesť pokračuje. Niekedy si až poplacem od bolesti, hlavne v noci, keď som uvoľnená a potrebujem sa otočiť. Som v 29t a mám čo robiť sa hýbať, nie to sústrediť sa na tú hnusnu bolesť.
Nič nepomáha.