icon

Problémy so štítnou žľazou v tehotenstve

soni111
27. aug 2025

Ahojte vyskočila niekomu z Vás v tehotenstve stitna zlaza ? Ja som mala iba protilátky od začiatku som brala euthyrox ale potom mi aj tsh stupalo tak sa mi utrhyrox stále navýšil, teraz som už v 21 tt a stále mam hodnotu tsh 3.5 ....mam z toho mierny strach ci bude babo okej

anonym_e15e43
27. aug 2025

@soni111 štítna žľaza nezvykne vyskočiť ( chvála bohu ) len hodnoty štítnej žľazy. A áno v tehu sa to stáva

nevenka
27. aug 2025

@soni111 to je normalne, telo ma vacsiu zataz, nestiha Ti vyrabat hormony, no dieta uz v tomto tyzdni si vyraba aj hormony vlastne, takze stradat nebude. Tebe podla hodnot hormonov (fT4 aspon mal doktor zobrat, TSH na posudenie funkcie nestaci) by mali upravit davku hormonov. TSH mas v norme, ak su v norme aj hodnoty fT4, si okej. To TSH okolo 2-2,5 je najdolezitejsie pred, pocas otehotnenia a v 1.trimestri. Lekar vie, co robi.
Mne sa stitna vzdy zblaznila po porode, v tehotenstve ok, ale ja som mala opacny problem, zvysenu funkciu.

nairobi
27. aug 2025

@soni111 mne pocas tehotenstva tsh vždy vyskocilo +-11 a uz som 2x potratila a zatiaľ sa nedarí 😏 mam zníženú činnosť,beriem euthyrox 100 uz 20 rokov,,,

soni111
autor
27. aug 2025
@nevenka

@soni111 to je normalne, telo ma vacsiu zataz, nestiha Ti vyrabat hormony, no dieta uz v tomto tyzdni si vyraba aj hormony vlastne, takze stradat nebude. Tebe podla hodnot hormonov (fT4 aspon mal doktor zobrat, TSH na posudenie funkcie nestaci) by mali upravit davku hormonov. TSH mas v norme, ak su v norme aj hodnoty fT4, si okej. To TSH okolo 2-2,5 je najdolezitejsie pred, pocas otehotnenia a v 1.trimestri. Lekar vie, co robi.
Mne sa stitna vzdy zblaznila po porode, v tehotenstve ok, ale ja som mala opacny problem, zvysenu funkciu.

@nevenka brala mi aj ft4 musela by som pozrieť koľko mam ale tuším toto bolo v poriadku

soni111
autor
27. aug 2025
@nairobi

@soni111 mne pocas tehotenstva tsh vždy vyskocilo +-11 a uz som 2x potratila a zatiaľ sa nedarí 😏 mam zníženú činnosť,beriem euthyrox 100 uz 20 rokov,,,

@nairobi takže nemáte žiadne dietky?

nairobi
28. aug 2025
@soni111

@nairobi takže nemáte žiadne dietky?

@soni111 veru nemam žiadne

vkatush
28. aug 2025

@soni111 pri oboch tehotenstvach mi hodnoty vyskočili na -+8. Začala som brať lieky, držali sa tesne pod hranicou, teda pod tým 4.
Obe deti zdravé, na termín.

Zvýšené hodnoty sú v tehotenstve bežné, má to takmer každá druhá. Netreba sa stresovať zbytočne, hlavne keď si pod dohľadom a tie hodnoty nemáš tak zlé.

soni111
autor
29. aug 2025
@vkatush

@soni111 pri oboch tehotenstvach mi hodnoty vyskočili na -+8. Začala som brať lieky, držali sa tesne pod hranicou, teda pod tým 4.
Obe deti zdravé, na termín.

Zvýšené hodnoty sú v tehotenstve bežné, má to takmer každá druhá. Netreba sa stresovať zbytočne, hlavne keď si pod dohľadom a tie hodnoty nemáš tak zlé.

@vkatush ďakujem pekne