Štítna žľaza v tehotenstve

jullyeverest
5. okt 2023

Ahoj vyskočila vám štítna žľaza na prvých odberoch v tehotenstve? Práve mi volal gynekológ a neviem či sa mám báť alebo je to nejako bežné :/ Idem si pre výmenný lístok a objednať sa ale v strese som riadne z toho.

ivkav5
5. okt 2023

@jullyeverest ahooj, je to viac než bežné, nestresuj sa zatiaľ, dajú ti keď tak lieky a bude ok 🙂 Ja síce neprispejem mojou osobnou skúsenosťou, len sa chcem opýtať, po akej dobe od odberu ti volal dr.?
Ja som bola na prvé odbery pred týždňom a 1 dňom a nevolali mi dodnes a to som šla s istotou, že budem mať štítnu tiež zle, keďže to máme v rodine

jullyeverest
autor
5. okt 2023

@ivkav5 mne volali teraz po 2 týždňoch. Ja už som bola v tom že je všetko v poriadku keď nevolali :/

jaond19
5. okt 2023

@jullyeverest je to zial bezné, prve dve tehotenstva vporiadku a pri tretom zle vysledky, znizena cinnost. Beriem stale lieky (syn uz ma 16m) a asi to tak aj ostane, zvykla som si. Aj horsie veci sa stávajú. Co narobíme.

jullyeverest
autor
5. okt 2023

@jaond19 a syn je zdravý? Lebo čo som čítala články tak na mňa hrôza ide

jaond19
5. okt 2023

@jullyeverest ano zdravý, mne to zistili hned z prvych odberov v nejakom 12-13tt, rovno ma expresne vzali na endokrinologii a nasadili euthyrox. Neboj bude to vpohode, ja som tiez bola vyplasena, vsak som nikdy nemala zdrav problem a zrazu bum...

ivkav5
5. okt 2023

@jullyeverest noo veď práve, ja som volala sestričke kvôli liekom čo beriem na špinenie a pýtala som sa na výsledky ale povedala mi, že dr. by mi už dávno volala🤷‍♀️

ivkav5
5. okt 2023

@jullyeverest a nebooj sa 🙂 bábätko bude zdravé určite, veď mám v okolí x kamošiek, ktoré mali zlé výsledky na štítnu, dali im liek a bolo všetko ok, všetky majú zdravé detičky🙂

nevenka
5. okt 2023

Najrizikovejsi je prvy trimester, no ked je len zvysene TSH, fT4 este moze byt v norme a tam nehrozi absolutne nic. Dieta si uz po 1.trimestri vytvara aj vlastne hormony.
Ja v prvych 2 dobre, po druhom porode zistena Gravesova choroba spolu s Hashimotom, potom stabilizovana, v tretom teho som brala Euthyrox, po porode znova zvysena cinnost a pri stvrtom dietati som nic nebrala, no po porode zase zvysena cinnost. Raz tak, raz tak 🙃. Vsetky deti su zdrave. Dufam, ze aj ostanu, hlavne tie 2 posledne, lebo ich dojcim s liekmi (tyreostatika).
Takze ja mam opacnu funkciu, teda zvysenu, aktualne, ale presla som si aj znizenou v tehotenstve, kde to nikto necakal. Ale ked to lekari podchytia, nemas sa coho bat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre