icon

Progestanelle 200 mg- vaginálne alebo orálne užitie

4. mar 2025

Ahojte, žienky. Prosím vás o radu ak máte skúsenosti s týmto liekom, lebo ja som asi blbá 🙈🤷‍♀️. Som v 10tt. Dnes som bola u gyn, nakoľko som predošlé dni špinila, urobil mi sono a teda mám hematóm. Vraj nie je veľký, ale mám dodržiavať kľudový režim plus mi teda predpísal Progestanelle 200mg 1x večer vaginálne. Išla som do lekárne vybrať lieky a tam mi magistra povedala, že je to Progestanelle 200mg, ale že sa klasicky prehĺta. Ja som jej tej magistre povedala, že mne gyn hovoril, že sa dávajú vaginálne a ona mi povedala že nie, že normálne polknúť. Odkedy som došla domov, pozrela som si príbalový leták a aj na nete som pozerala rôzne diskusie. Prosim vás ten Progestanelle sa dá užívať dvomi spôsobmi? Neexistuje vyslovene forma do vagíny a vyslovene forma, ktorá sa prehĺta, ale iba jedna forma, ktorá má dvojaký spôsob užitia? Už som z toho fakt jeleň, ale nerada by som polkla vaginálnu tobolku alebo naopak si strčila do vagíny normálnu tabletku, ktorá sa prehĺta. Do komentu dám fotku krabičky a prosím ak máte skúsenosti dajte mi vedieť, či to prehltnúť alebo si to dať do vagíny. Ďakujem

autor
4. mar 2025
autor
4. mar 2025
cheese
4. mar 2025

Dá sa aj tak aj tak, ja som mala to isté vaginálne do 26tt, je len jeden druh. Veľa žien sa vyjadruje, že keď to jedli bolo im z toho ťažko. Takže ak povedal doktor vkladať, isto treba vkladať 🙂.

kiki68
4. mar 2025

To sa moze aj aj, podla pokynu lekara, budes vkladat. Najlepsie vecer

oblecenie99
4. mar 2025

Nebola si náhodou v lekárni na Mlynskej v Košiciach, presne toto sa mi stalo pred dvoma mesiacmi 😃 volala som hneď lekárovi, či mne šibe, alebo čo, tak mi potvrdil, že dá sa aj aj, a že on mi kázal vaginálne, tak vaginálne.

babushkaem
4. mar 2025

da sa aj tak aj tak, ale vaginalne je lepsie. urcite sa riad pokynmi doktora nie lekarnicky, lebo aj mne povedala minule, ze mam brat estrofem raz denne a mala som 3xdenne.

monickach15s01
4. mar 2025

Ja uzivam tento isty tiez kazdy vecer 1 tbl a vkladam si, ako pisu baby vyssie da sa uzivat aj tak aj tak, ked kazala doktorka vkladat, vkladaj si.

autor
4. mar 2025

Ďakujem vám veľmi pekne 😊😊

simona1998
4. mar 2025

Najlepšie je si vkladať 🙂 ja si vkladám tiež

vkatush
4. mar 2025

Vkladať do pošvy, čo najhlbšie. Ale odporúčam dať si intímku, lebo ono sa to tak rozpúšťa a môže časť vyjsť na nohavičky. A ideálne keď si dáš, tak si ľahnúť na nejakých 5-10 minút, nech sa to trošku prispôsobí prostrediu 😁

sasikes
5. mar 2025

Ahoj. Mne ich tiež predpísala kvôli hematomu včera.
Mám úplne tie iste ako ty. Ale aj v správe mám napísané že 1 kapsula denne perorálne. Takze asi sa drž pokynov lekára ☺️ Tiež som čítala 2 spôsoby ale držím sa toho že ich mám jesť 🤷‍♀️☺️