Prolaps maternice počas tehotenstva
Ahojte , som 1,5 roka po prvom porode , par tyzdnov po 600nedeli som citila dole zmenu - pokles maternice a močového mechura. Chodila som na zenske fyzio, pravidelne cvičila, atd. Nevrátilo sa to do povodneho stavu, ale bolo to o dost lepsie.
Teraz som v 8.tyzdni tehotenstva a zase citim zhoršenie.
Moja gynekologička hovori, ze to ma kazda zena takto po porode - nemyslim si, kto si nahmata krcok asi 2-3 cm v pošve ? To tak byt nema :( :( ako to mate prosim vy ? :(
Fyzio zase tvrdi opak, ze sa to musi sledovat, a ze mi hrozi predcasny porod atd. Gyn mi nechce dat listok na urogynekologiu, ze to vobec nie je vazny stav. Obvodna by mi ho dala, ale musim mat LEN od gyn, ktora to bagatelizuje..
Prosim. Co mam robit ?
vymeniť gynekológa? Ja som síce po sekcii, ale nenahmatám si nič, ani som si nikdy nenahmatala.
na amternicu posobi gravitacia. ak nahmatas krcok postojacky, jasne, ze je nizsie, tka mozes. ciastocny prolaps je veru po porode bezny.
ja som mala prolaps uz pokrocily a otehotnela som a sice to skoncilo, ako MA? ale MA vznika tym, ez sa babo prestane vyvijat a odumrie, to nebolo sposobene prolapsom. citala som ze pri vyssom stupni tehu sa matenrica posuva dopredu a tym je zachytena poanvovou kostou, nad ktorou sa drzi.

@anonym_autor potom ja mam prolaps cely zivot asi 😀 ja si hned nahmatam krcok a ano po porode som cvicila, bolo to rovnake ako predtym, teraz po dalsom zase a jedine co citim, ze tam neni ten tlak .