Protilátky v 30. týždni
Som v 30 tt a dnes mi volala lekar ze mam pozitivne protilatky..pri prvom tehu mi boli podavane injekcie D..a nechapem co sa mohlo stat..zatial za mi vyjadril ze babo je v pooriadku..baby mate stym niektore skusenosti?som z toho dost zmetena..modlim sa aby babetko bolo v poriadku..
Uz mi idu brat treti krat..a az dnes sa mi vyjadrili co to je..zatial len tvrdili ze ze zatial je vsetko ok.. 😠
V 2011..dostala som aj tri styri sa pametam..ci to nemoze byt aj tym ze pri prvom porode som mala tranfuziu krvi?
@kikinka19 Ahoj,ja som rh+,a pri druhom tehu som mala protilátky v krvi od zaciatku tehu.Kazdy mesiac som mala odbery krvi na hematológie a stále sledovaly prietoky +malému pecen a mozog,a pri põrode som tam mala a lekárku z hematológie a lekári boli pripravené na moznú celkovú tranzfúziu krvi.Ale nastastie vsetko dopadlo dobre a s malym je vsetko ok🙂
@csenibaba dobrý deň.Ja mám tiež krvnú skupinu 0+ a od začiatku môjho druhého tehotenstva sa mi tvoria protilátky.No som zarazená tým,že mňa moja lekárka na hematológiu neposlala.Smiem vedieť,aké ste mala vy protilátky?´Dakujem vopred za vašu odpoveď
@csenibaba ja mám anti-C a nejako sa o tom nikde neviem dočítať ☹ Chcem sa ešte opýtať,neviete,či boli klinicky významné pre hemolytickú chorobu novorodenca?
@nikuska0605 áno u nás to bolo dost vázne ,maly sa my narodil v Komárne a pár hodin po põrode ho museli preniest do Novych zámkoch na neonatológicke oddelenie lebo jeho stav sa velmi zhorsil a vKomárne sa mu uz nevedeli pomõct...
@kikinka19 põrod som mala az az priliz rychly od prvej kontrakcie bol maly cca za 45 minút na svete a narodil sa 2x otocenou pup.snúrou na krku🙂Na zaciatku sa zdalo ze je vsetko ok ale behom pár hodin tak zazltol(a mal také zle krvné hodnoty bilirubinu) ze ho okamzite dali pod lampou a volaly záchranku zo zámkov,dõvod prevozu vysvetloval lekár s tym ze v Komárne majú slaby inkubátor uv lampa je len hore a ze to uz pre neho nestaci.V Zámkoch ho hned daly do inkubátora pod lampou tak tam lezal 3 dni,.Ja som s nim nemohla ist iba tel.sa informovat o jeho stave.Postupne ho vyberaly pod lampou najprv na 30 min,potom na hodinu atd.,dostaval aj lieky...
@csenibaba @kikinka19 no ja som si tiez dnes volala na hematologiu kvoli protilatkam a uz mi stupli nad kriticku hodnotu, tak sa bojim, co bude dalej...Chodim kazdve 2 tyzdne do MT na prietoky a podrobny usg a tam je zatial vsetko v poriadku, akurat vcera som bola...Ja mam v krvo protilatky aj anti D, aj anti M a mam krvnu skupinu B negat. Co myslite aky bude dalsi postup?? Dr. z hematologie mi kazala prist v pondelok ku nim a ze sa to uz asi vsetko bude riesit v MT...Je to moje 3 dieta...Prve boo ok, pri druhej sa mi protilatky zvysili az v 36tt a teraz mam pozitivne uz od 12tt a teraz poriadne vyskocili..
@csenibaba dakujem pekne, no myslim pozitivne...vsetko musi byt v poriadku...mnic ine si nepripustam...Aj ked pred par dnami som mala sen, ze som rodila v nejakom 33tt, tak dufam, ze sa to nevyplni...Ale porodila som dievcatko a cakam chlapceka, tak dufam, ze to nebude naozaj tak...
@adamnela@nikuska0605@csenibaba baby ako ste na tom?no mi sme museli ist von 32tt+3..s vahou 1850g 40 cm..bolli sme v. Inkubatori postuupne nas davali von,ucili papat az nas prepustili s vahou 2120g..momentalne sme doma..papame..ale stale sa o nu bojim..snazimsa pre nu robit vsetko..🙂momentalne by sme boli tento tyzden 37tt.
@kikinka19 tak v prvom rade gratulujem k dcerke, aj ked skoda no, ze to uz bolo take akutne, ze musela ist tak skoro von. Ako to u teba bolo, ked uz bolo taketo radikalne riesenie?
No my sa mame zatial fajn...Protilatky si so mnou robia co chcu, najprv bolo 1:64 dost dlho, potom to vyletelo nad tu 500 a teraz naposledy sme boli 1:128. Takze chodim poctivo na prietoky kazve 2 tyzdne a krpca sleduju...Povedali, ze pokial su prietoky dobre, tak sa nemusim bat a vychadza nam vsetko ostatne dobre. Tak som zvedava do kedy to potiahneme. Ja som vcera zacala 35tt...
@adamnela neviem musela som ist na pozorovanie do nz le o mi vo!al moj gynekolog ze sa to zvysilo..hned ma hospitalizovali..v nemocnici mi zobrali krv poslali do Ba a Zrazu im volala Bratislava ze nemozu cakat ze mala musi ist von..takze ani neviem aky som mala titer..prietoky vsetko okolo toho som mala stale dobre..lekari nechceli riskovat..

@kikinka19 ahoj hlavne klud,nic sa nedeje....odoberu Ti este raz krv a poslu na specializaciu protilatok.vsetko bude v poriadku