Protilátky v krvi: Hrozí bábätku nebezpečenstvo?
Dobrý deň prajem mamičky. Dnes mi volal doktor gynekológ lebo minule mi brali krv a poslali to na rozbor do bystrice či kde no a povedal mi že mám protilátky v krvi to ide aj na plod vraj no a zajtra máme prísť aj s partnerom a povie nám zajtra o tom viac a obom nám hude brať krv. A otázka znie môže niečo hroziť bábätku? Má niekto s tým skúsenosti?
@stanulienkat ja len chcem vedieť či niektoré ženy to mali počas tehotenstva a že ako sa to potom riešilo. Či nejakými liekmi alebo vitamínmy. Lebo už mám obavy že mi odobrú bábo
@kikadada si rh negativna a tvoj partner rh pozitivny? Pravdepodobne pojde podla napisaneho o rh nekompatibilitu. Dostuduj si o co vlastne ide a nestresuj. Budes viac sledovana gynekologom, on uz vie co ma s tebou robit. A ano, zazili sme to viacere:
https://www.medirex.sk/blog/rh-faktor-je-v-teho...
Určite ti bábo neodoberú, dnes už to nie je taký problém ako volakedy.....ja som prve rodila pred 25 rokmi a uz vtedy vedeli ako na to, dajú injekcie a bez problemov...ja mam tri deti...som 0Rh negativna a manzel 0Rh pozitívny, vsetky deti maju jeho krv
@kikadada Nemáš náhodu krv Rh negatív? Vtedy sa podávajú matke protilátky.
Keby ti ich nepodali a dieťa by malo tiež krv Rh negatív, vtedy by bol problém.
Ale najlepšie ti to vysvetlí doktor, nie tu na MK. Tak hlavne nestresuj.
@kikadada ale ty nepíšeš o aký problém ide, to môžu byť protilátky na milión vecí.
@kikadada záleží asi aj aké protilátky. Ja som mala protilátky. Lekár ti všetko vysvetli. U nás to dopadlo dobre ale bola som pripravená na všetko. Aj keď to bolo náročné psychicky. Mam zdravé takmer 11r dieťa. Nie nemala som a i lieky ani vitamíny. Dnes je doba pokročilá, budeš viac sledovaná aby vedeli lekári zakrocit
@kikadada musíš vedieť o aké protilátky sa jedná pravdepodobne to bude Rh +/- to si musíš vždy opýtať o čo ide aby si vedela presne
@lilianka28 problem je ak je zena rh negat a dieta zdedi rh pozit.
@e1i Áno, máš pravdu. Teraz to čítam po sebe, zle som to napísala.

@kikadada Nestresuj sa zbytočne a nepýtaj sa laikov na modrom koníku. Ty vôbec netušíš o aké protilátky ide a čo vám bude brať, tým pádom to určite nebudú vedieť cudzie ženy na diskusnom fóre.