icon

Protilátky v krvi: Hrozí bábätku nebezpečenstvo?

kikadada
25. jan 2024

Dobrý deň prajem mamičky. Dnes mi volal doktor gynekológ lebo minule mi brali krv a poslali to na rozbor do bystrice či kde no a povedal mi že mám protilátky v krvi to ide aj na plod vraj no a zajtra máme prísť aj s partnerom a povie nám zajtra o tom viac a obom nám hude brať krv. A otázka znie môže niečo hroziť bábätku? Má niekto s tým skúsenosti?

stanulienkat
25. jan 2024

@kikadada Nestresuj sa zbytočne a nepýtaj sa laikov na modrom koníku. Ty vôbec netušíš o aké protilátky ide a čo vám bude brať, tým pádom to určite nebudú vedieť cudzie ženy na diskusnom fóre.

kikadada
autor
25. jan 2024

@stanulienkat ja len chcem vedieť či niektoré ženy to mali počas tehotenstva a že ako sa to potom riešilo. Či nejakými liekmi alebo vitamínmy. Lebo už mám obavy že mi odobrú bábo

0silvia0
25. jan 2024

@kikadada si rh negativna a tvoj partner rh pozitivny? Pravdepodobne pojde podla napisaneho o rh nekompatibilitu. Dostuduj si o co vlastne ide a nestresuj. Budes viac sledovana gynekologom, on uz vie co ma s tebou robit. A ano, zazili sme to viacere:
https://www.medirex.sk/blog/rh-faktor-je-v-teho...

suzitok
25. jan 2024

Určite ti bábo neodoberú, dnes už to nie je taký problém ako volakedy.....ja som prve rodila pred 25 rokmi a uz vtedy vedeli ako na to, dajú injekcie a bez problemov...ja mam tri deti...som 0Rh negativna a manzel 0Rh pozitívny, vsetky deti maju jeho krv

lilianka28
25. jan 2024

@kikadada Nemáš náhodu krv Rh negatív? Vtedy sa podávajú matke protilátky.
Keby ti ich nepodali a dieťa by malo tiež krv Rh negatív, vtedy by bol problém.
Ale najlepšie ti to vysvetlí doktor, nie tu na MK. Tak hlavne nestresuj.

stanulienkat
25. jan 2024

@kikadada ale ty nepíšeš o aký problém ide, to môžu byť protilátky na milión vecí.

sense
25. jan 2024

@kikadada záleží asi aj aké protilátky. Ja som mala protilátky. Lekár ti všetko vysvetli. U nás to dopadlo dobre ale bola som pripravená na všetko. Aj keď to bolo náročné psychicky. Mam zdravé takmer 11r dieťa. Nie nemala som a i lieky ani vitamíny. Dnes je doba pokročilá, budeš viac sledovaná aby vedeli lekári zakrocit

stellarstar
25. jan 2024

@kikadada musíš vedieť o aké protilátky sa jedná pravdepodobne to bude Rh +/- to si musíš vždy opýtať o čo ide aby si vedela presne

e1i
25. jan 2024

@lilianka28 problem je ak je zena rh negat a dieta zdedi rh pozit.

lilianka28
25. jan 2024

@e1i Áno, máš pravdu. Teraz to čítam po sebe, zle som to napísala.

domiklik
25. jan 2024

@kikadada nič sa nedeje... Predpokladám, ze si rh negatív a partner pozitív. Z krvi ti bol robený "test na protilátky", co znamená, ze sa zisťuje, ci plod nie je rh ppzitiv. Tvoje dieťa má pravdepodobne iný Rh faktor ako ty takže ti len pichnú protilátky.

sense
25. jan 2024

@domiklik nemusia to byť len protilátky z Rh skupiny. My sme obaja pozitív aj tak som mala protilátky a hrozil predčasný pôrod a výmena krvy