icon

Pupencové vyrážky u dvojročného dieťatka

denisa90
9. nov 2017

Dobrý deň, viete mi niekto poradiť čo to môže byť? Sú to akoby malinké pupenčeky ktoré praskajú, má to asi 4 dni, postupne sa to zhoršovalo. Natrela som mu to fenistilom. nachádza sa to na chrbátiku nad riťkou. Synček má rok aj 9 mesiacov.
Zajtra pôjdeme k lekárke, len chcem vedieť či s tým máte skúsenosti.
ďakujem vopred.

Pupencové vyrážky u dvojročného dieťatka
janci05
9. nov 2017

Je to už síce dávnejšie čo syn nosil plienky, ale pamätám si, že sa vysypal vyrážkami keď som zmenila značku plienok. Z nejakého dôvodu, asi to bola cena, som skúsila iné plienky a celý zadok mal červený a pupenocý.Možno mu ten materiál nesadol. Neviem. Tak som sa vrátila k starej značke a bol pokoj.
Ak si v poslednej dobe mala iné plienky, tak to môže byť aj z toho, ale radšej skoč k doktorke.

denisa90
autor
9. nov 2017

máme z DM-ka babylove...stiredame pampers a babylove, zatiaľ bolo všekto ok...nemal výsyp z plienok...tak neviem, myslíš že by mu to teraz začalo vadiť?

janci05
9. nov 2017

Možné to je, ale ťažko povedať. My sme používali Bella Happy a Wickies z Kauflandu a v pohode. Raz som zmenila za nejaké Pampersky, už neviem ktoré to boli a vysypal sa. A aj jedna značka z Tesca mu to spravila.

fatima99
9. nov 2017

mohlo sa stat, co ti ja viem ale ono to skor vyzera ako nejake stipance alebo take nieco. myslim, ze vyrazky z nejakej alergie vyzeraju trosku inak ale tak uvidis co ti povie doktorka

denisa90
autor
9. nov 2017

neviem čo by ho štíplo lebo sa to zhoršovalom postupne..ja sa len bojím že či to nieje pásový opar..može byť u takého dieťatka?

janci05
9. nov 2017

Pásový opar by mohol dostať ak už prekonal kiahne a mal by oslabenú imunitu. Ten istý vírus ho spôsobuje, ako aj kiahne. Švagriná mala pár rokov dozadu pásový opar, a vravela, že to riadne bolelo, to by si aj na synovi videla, že má bolesti.

denisa90
autor
10. nov 2017

Jaj tak to nie, nemal este kiahne...dakujem ta rady dnes ideme k doktorke..