icon

Rada ohľadom výsledkov z krvi

ingrida1127
18. aug 2021

Dobrý večer dnes som tu už jeden príspevok písala,no stále mi to nedá snažím sa byť v klude veľa žien mi tu písalo o toxoplasme už som si kde čo aj vigoolila.
Prosím vás ale čo znamenajú tieto druhé výsledky v piatok budem volať môjmu dr.pretoze lekarka ktorá ho zastupovala ma tak iba jedine pekne vistrasila dúfam že aspoň ona bude dobre spať.
Prosím vás 🙏čo to znamená? 🥺

Rada ohľadom výsledkov z krvi
simonkazga
18. aug 2021

Dobre si pamatam, ze toto su vysledky len z prveho screeningu (12-13tt)? A druhy odber ti spravili len teraz?

ingrida1127
autor
18. aug 2021

@simonkazga áno z 12 tt
Dal ma na poradňu o mesiac čiže dnes a tam toto

simonkazga
18. aug 2021

@ingrida1127 tak v tom pripade teraz vydych - nadych. Vysledky prveho screeningu BEZ druheho nemaju absolutne ziadnu vypovednu hodnotu. Bezne sa to robi tak ( cize normalni doktori), ze sa vyhodnocuje prvy odber (12tt) + druhy odber (16tt) spolu s ultrazvukom z 12tt. A este to furt nic nemusi znamenat, lebo tieto ich sproste testy tzv. Tripple testy udavaju len pravdepodobnost. Cize ak by si mala aj vysledok 1:150, co by teda brali ako pozitivny screening, znamenalo by to len, ze zo 150 deticiek s identickym vysledkom je 1 chore.
Vypusti to z hlavy! Draha pani doktorka je piiiip, ze ta s tym zbytocne vystrasila.

ingrida1127
autor
18. aug 2021

@simonkazga veľmi pekne ti ďakujem že si mi to takto vysvetlila 🙏.
Neviem prečo ma takto tým vistrasila