icon

Rady na problematickú pleť v tehotenstve

danniiee8
13. máj 2025

Ahojte, prosím vás, čo vám pomohlo na problematickú pleť v tehotenstve? Nikdy predtým som problémy nemala, ani mimo tehotenstva, ani počas pms. Teraz mám pleť veľmi suchú, podráždenú, šupinatú, plnú červených ,,stôp" - neviem ako nazvať, nie sú to pupáky, ani akné, mám to najmä na miestach, ktoré sú najviac suché. Celá tvár ma svrbí z toho aká je podráždená a ako sa šúpem.
Nikdy predtým som to nemala a nič mi na to nepomáha. Moja doterajšia skin-care rutina nestojí za nič, skúšala som rôzne krémy, bylinky a bez výsledku. O pleť sa starám, čistím, hydratujem, pijem dosť tekutín, nemôžem sa však už ani poriadne zasmiať pretože ma to bolí z toho, ako mám okolie úst a líca suché a popraskané.
Inak vlasy aj nechty mám super, pevnejšie ako nikdy predtým, len tá pleť, ktorá bola začiatku tehotenstva úplne krásna, žiarivá, zdravá a teraz toto.
Ku kožnej pôjdem, avšak kvôli iným povinnostiam a doležitejším vyšetreniam až budúci týždeň.
Ďakujem za rady.

danniiee8
autor
13. máj 2025

Niektoré odporúčané prípravky na podobné problémy nie sú vhodné pre tehotné ženy, takže ma to dosť limituje

evcagabi
13. máj 2025

Mne na taku bolavu plet pomohol guinot krem hydra sensitive

roomaa
13. máj 2025

Áno, ono to je dosť obmedzujúce, keďže väčšina tých prípravkov sa nesmie používať počas tehotenstva. To, čo som používať mohla, aj tak nepomohlo, takže mi nezostávalo nič iné ako čakať. 🙂 A po pôrode sa to zlepšilo v podstate úplne samo.

domiklik
13. máj 2025
@danniiee8

Niektoré odporúčané prípravky na podobné problémy nie sú vhodné pre tehotné ženy, takže ma to dosť limituje

@danniiee8 pre tehotné ženy nie je vhodný retinol a alpha arbutin. Ostatné môžeš. Odporúčam čistiť jemným cisticom, poriadne zhydratovat serom, krém a spf. Sú to hormóny ale hydratáciou tie škody zminimalizujes