icon

Rastová retardácia plodu

llull
3. feb 2023

Ahojte, prosím vás má niekto skúsenosti s touto diagnózou?
Plod zaostáva v raste vyše 3 týždňov a čaká ma predčasný pôrod.
Ďakujem za akúkoľvek info/skúsenosť/povzbudenie.

Strana
z2
calmmeadow
4. feb 2023

@llull hmm uz si nepamatam ake lieky to boli ale fraxiparine urcite nie.Doktor mi povedal vtedy,ze tie lieky si ucinne len ak sa nasadia hned od toho 12tt lebo ak by sa zacali az od 20tt uzivat,tak uz nepomozu vobec.Drzim palce,nech mala pribera a nech moze v brusku zostat co najdlhsie 🙏

andreafa
5. feb 2023

@llull meskala stale 2 tyzdne. Co je asi nic. Narodila sa, a mala 48cm a 3 kila

veroni111
13. máj 2023

@llull ahoj,ako si na koniec dopadla? Prípadne mi môžeš napísať? Ďakujem

llull
autor
14. máj 2023

@veroni111 velmi zle. Ta rastova retardacia bola nie kvoli tomu ze by zle pracovala placenta ale je to jedna z anomalii u dietata, narodilo sa tazko postihnute, to ze je male je len jedna z vyvojovych vad a anomalii

veroni111
14. máj 2023

@llull bože môj,držím palce ďalej

calmmeadow
14. máj 2023

@llull to mi je veľmi ľúto 😢

juliet86
14. máj 2023

@llull myslim na teba aj na dietatko. ako vieme pomoct? poznas centra vcasnej intervencie? mrzi ma to. a mrzi ma aj ze sa to nedal odhalit z vysetreni uz skor aby ste mali moznost sa na to pripravit.

llull
autor
19. máj 2023

@juliet86 poznam ale vybavujeme mu zariadenie soc. sluzieb. Neda sa to doma, nevie ani sam jest, ma tazke postihnutie....po porode mi ani nevedeli povedat pohlavie dietata. Uz nebudem odpisovat, je to tazke, dakujem

brugina
19. máj 2023

@llull ja som čakala dcéru pred 12 rokmi. V nemocnici dom ležala od 36 týždňa pretože od cca 32 týždňa zaostávala. Prietoky dobre, na sone v 39 týždni okolo 2500 g. Išla som presne na deň pôrodu cisárskym, prietoky sa zhoršili. Výsledok? 3250 g, úplne zdravá, našťastie. Jednoducho ona bola aj zle otočená a nechápem prečo im to takto zle vypočítavalo váhu a dĺžku.

divokykonik
19. máj 2023

@brugina To si mala šťastie. Mne malého presne odmerali v bruchu na gram takmer. Ale tiež je zdravý, dobehol váhu úplne do priemeru. Autorke držím palce.

juliet86
20. máj 2023

@llull priznam sa ze mi az stiahlo zaludok z tvojej spravy. ked niekto preziva nieco ako vy.. to sa ani neda opisat. kiez mas mate silu zit dalej a prezit jeden z najtazsich udelov aky existuje. myslim na teba

calmmeadow
20. máj 2023

@llull 😢 😢 😢 Drzte sa,budem sa za vas modlit 🙏

janka3179
13. nov 2024

@queen_mary zdravím koľko ste mali v 32 tt

janka3179
16. nov 2024

@miskamicha a priberela vám mala ?

zzzzza
3. dec 2024

@llull ako ste dopadli?

ninajakubova
14. apr 2025

@miskamicha čo s vami prosím robili? Ja som na tom akt podobne, 30 tt a musia ma hospitalizovať. Všetko ok okrem bruška a váhy… má len 1200g

martin13579
20. apr 2025

@ninajakubova my sme nakoniec mali všetko oki

Strana
z2