Rezanie pri močení v druhom trimestri tehotenstva
Ahojte zienky, som v 22 týždni a momentálne na dobolenke a od včera pociťujem počas mocenia rezanie, avšak len počas mocenia a väčšinou to do 5 minút ustane. Môže to by nejaký zapal? Budem volať ku svojej gynekologické ale obávam sa že mi bude vedieť pomôcť takto na diaľku.. vraciam sa až o 4 dni, tak či panikáriť tu alebo počka to až domov
Môžeš aj potrieť Canesten masťou, uľaví sa ti
To je začínajúci zapal. Ak môžeš chod do lekárne a kúp lieky a čaje. Ak nie, veľa veľa vody. Co ale nemusí pomôcť.
Môže to byť zápal močových ciest. Zažila som ich aj Počas tehotenstva. Na voľnopredajné lieky by som sa nespoliehala, už vôbec nie v tehotenstve. Lieči sa to antibiotikami, sú aj také čo sa môžu v tehotenstve. Moja doktorka mi sama povedala, ze je vždy lepšie pre dieťa chorobu vyliečiť ako ju má znášať. Ja som mávala silné zápaly močových ciest, voľnopredajné lieky ma raz dopracovali až k zápalu obličky. Určite konzultujte s doktorkou.
Tak nakoniec mi volal gynekológ a zo steru z pred týždňa mi zistili streptokoka. Predpísali mi antb ale tým že som ešte na dovolenke tak si ich neviem vybrať. Snáď to bude všetko v poriadku.. čítam o tom že robia ma to stery až v 35 týždni mne to však zistili už teraz, stretli ste sa s tým niekto aj takto skoro ? Vraveli že by to nemalo byt ohrozujúce pre babatko, tak dúfam že všetko dobre dopadne a ja sa čo najskôr preloecim

@michaela_890 ak si tam vieš kúpiť nejaké voľnopredajné lieky ako urinal, tak si to zadováž, pi veeeeľa tekutín, aby si nedopadla horšie