icon

Rezanie pri močení v druhom trimestri tehotenstva

michaela_890
31. aug 2025

Ahojte zienky, som v 22 týždni a momentálne na dobolenke a od včera pociťujem počas mocenia rezanie, avšak len počas mocenia a väčšinou to do 5 minút ustane. Môže to by nejaký zapal? Budem volať ku svojej gynekologické ale obávam sa že mi bude vedieť pomôcť takto na diaľku.. vraciam sa až o 4 dni, tak či panikáriť tu alebo počka to až domov

anonym_399168
1. sep 2025

@michaela_890 ak si tam vieš kúpiť nejaké voľnopredajné lieky ako urinal, tak si to zadováž, pi veeeeľa tekutín, aby si nedopadla horšie

arianna25
1. sep 2025

Môžeš aj potrieť Canesten masťou, uľaví sa ti

martinka13
1. sep 2025

To je začínajúci zapal. Ak môžeš chod do lekárne a kúp lieky a čaje. Ak nie, veľa veľa vody. Co ale nemusí pomôcť.

kat_y
1. sep 2025

Môže to byť zápal močových ciest. Zažila som ich aj Počas tehotenstva. Na voľnopredajné lieky by som sa nespoliehala, už vôbec nie v tehotenstve. Lieči sa to antibiotikami, sú aj také čo sa môžu v tehotenstve. Moja doktorka mi sama povedala, ze je vždy lepšie pre dieťa chorobu vyliečiť ako ju má znášať. Ja som mávala silné zápaly močových ciest, voľnopredajné lieky ma raz dopracovali až k zápalu obličky. Určite konzultujte s doktorkou.

michaela_890
autor
3. sep 2025

Tak nakoniec mi volal gynekológ a zo steru z pred týždňa mi zistili streptokoka. Predpísali mi antb ale tým že som ešte na dovolenke tak si ich neviem vybrať. Snáď to bude všetko v poriadku.. čítam o tom že robia ma to stery až v 35 týždni mne to však zistili už teraz, stretli ste sa s tým niekto aj takto skoro ? Vraveli že by to nemalo byt ohrozujúce pre babatko, tak dúfam že všetko dobre dopadne a ja sa čo najskôr preloecim