icon

Rezavá bolesť v podbrušku v tehotenstve. Aké sú príčiny? 22tt

Včera o 11:47

Ahojte,
od včera ma dosť bolí brucho. Skôr by som povedala, že včera to bolo miernejšie, ale dnes už veľmi. Nie je to kŕčovitá bolesť, skôr taká rezavá bolesť v podbrušku a trochu aj na pravej strane. Keď ležím, tak to necítim. Ale keď som pripravovala obed, ledva som sa vedela presúvať po suroviny a aj státie na jednom mieste bolo náročné. Pri chodení som skoro krívala, tak veľmi ma to pichalo/rezalo. Aj zmena polohy na gauči mi robí problém.
Snažím sa len ležať, ale často chodím močiť a už len cesta na WC je utrpenie. A keď tam prídem, mám pocit, akoby som moč zadržiavala celé hodiny, hoci to tak vôbec nie je.
Som na PN, pretože som mala párkrát špinenie a raz aj krvácanie. Beriem magnézium a progesterón. So špinením už niekoľko týždňov problém nie je, keďže veľa oddychujem. Asi pred 4 týždňami doktor zistil, že mám placentu trochu nižšie, ale o týždeň ma zavolal znova na kontrolu a vtedy sa mu zdalo, že sa trochu vytiahla vyššie. Mám nariadený kľudový režim, povedal mi, aby som sa šetrila, kratšie varenie vraj nevadí, len nemám dlho stáť a podobne.
Žiaľ, pri domácich prácach sa mi to nie vždy darí dodržiavať, ale snažím sa. Včera som sa trochu viac namáhala, pretože som piekla koláč, na ktorý som mala veľkú chuť. Potom som začala cítiť, že som preťažená a musím si ľahnúť. Dnes ráno mi už bolo lepšie, ale pri otočení na bok ma zrazu prudko pichlo a odvtedy je to čoraz horšie.
Čítala som, že to môže byť aj od väzov.
V pondelok idem znova k doktorovi.
Mala niektorá z vás niečo podobné? Čo bolo príčinou? Ako to dopadlo?
Ďakujem vopred za odpovede 🙂

autor
Včera o 12:19

@anonym_autor som v 22tt

olivia20
Dnes o 14:29
@anonym_autor

@anonym_autor som v 22tt

@anonym_autor
@anonym_autor ahoj ja som to mala plus som mala aj vytok a mam mikozu takze radsej choj na pohotovost aby cim skor dali lieky ja beriem macmirror a chvala bohu mi to zabralo hned po 2tab.tiez som 22tt.