Riešenie ťažkostí s glukózovým testom v tehotenstve
Dobrý večer, gynekologička ma poslala na tieto testy avšak nedokážem fungovať ráno tak ze aspoň niečo malé nezjem, po chvíli mi začne byť neskutočne zle točiť ss mi hlava je mi proste na odpadnutie. Keď som jej to povedala, vyjadrila sa ze to zvládne každá zvládnem aj ja. Avšak sa veľmi obávam na tieto testy vôbec ísť. Sladké vody mi robia veľký problém, nedokážem si predstaviť vypiť niečo tak príšerne sladké. Odmietli ste niektorá toto vyšetrenie? Ak by som naozaj cukrovku mala dá sa zistiť nejakým iným odberom neskôr respektíve prišlo by sa na to? Ďakujem.
Mne to velmi chutilo, bolo to ako sladsi koktejl. Nasa sestricka mi kazala priniest aj citron a mi to spravila aj s tym. Kazdopadne aj bez neho je to uplne v pohode.
Mne tiez rano byvalo velmi zle ale nejako som to zvladla, objednala ma hned rano prvu.
Zvládla to každá z nás dáš to aj ty
@anonym_autor nie je to nič príšerne sladké, tie nové roztoky majú dva deci a sú v pohode. Ja vôbec nepijem sladké nápoje, ale toto bolo ok.
Mala som malinovú príchuť.
@anonym_autor presne mám ten istý problém ako ty. Dokonca užívam euthyrox každý deň a následne raňajkujem o 30 minút. Čiže rutina zabehnutá roky. Pri oboch tehotenstvách mi cukrovka bola zistená. Dohromady som test absolvovala 4 x. Taktiež so strachom, že to nezvládnem, budeme mi zle a odpadnem. Vždy so mnou šiel niekto ako doprovod. Určite to zvládneš. Držím palce. Kvôli bábätku by som neriskovala vynechať toto vyšetrenie.
Dva krat som to zmakla, uplne v pohode. Mne bolo obe tehu velmi zle. A to som teraz pocas toho cakania dve hodiny vyplnala testy z nemciny 😀 Takze vsetko ide
Mne to chutilo 😂. A taktiez nejak sladke vody nevyhladavam. Ked mas strach nech s tebou niekto ide. Vela zenam ostalo zle. Je to dolezite vysetrenie.
Proste voda s cukrom.
@anonym_autor toto tehu musim sa najest to je pravda inac mi je zle na odpadnutie dokonca aj okolo 3hod 4hod.si malicku kusok peciva.musim si dat.aby som.zaspala nebolo by mi zle
Preto.som toto.tehu poprosila muza aby isiel.mame starsiu dcerku ktoru som musela vychystat takze skor stat...atd.takze dlhsie hore ...ked.som nemala dceru zobudila som vychystala.a.isla do hodiny som bola.na teste
Predtym bola voda.s niečím tiez baby spominali ze je to hnusne ale.dalo sa
Teraz.mi lekarka.odporucila roztok z lekarni resp.aj baby tu poradili a dalo sa to vypit ako voda so.sirupom len trosku viac sladsie tiez nepijem vela.sladkeho ale v pohode 🙂
Poprosit.muza alebo niekoho ineho.z.rodiny nech ide s vami ak.sa bojite soferovat alebo ist s busom ;)
@anonym_autor mne poradili kupit si hotovy roztok urceny aj na tento test, vola sa glucose pro, stoji okolo 6e (mali malinovy a citronovy), brala som citronovy a celkom sa dal ... pri starsich dvoch som mala klasika glukopur s citronom, zvladnes 😊 ked mi uz bolo na odpadnutie po 2. odbere chvilu som mala triasku, hltla som len kus vody, inak by som sa tam poskladala ... ale celkovo sa da vydrzat ... ako pisu baby, kvoli babu 😇
Bože a čo si malé decko??niesi sama ktorej býva zle a nemá rada sladké vody,ale každá normálna žena to podstúpi kvôli dieťaťu a nebude odmietať test.
https://www.drmax.sk/glucosepro-x42927
Toto je tiez moznost. Ale mne chutila aj cista glukoza s citronom. Zvladla som to 4x. To nie je nic strasne.
@anonym_autor prestan byt padavka
Odmietnut mozes, prosimmprecitaj si ake ma samce dieta na prezitie u matky neliecenej diabeticky, minimalne
Ak namiesto krstu sa chces starat cely zivot o postihnute dieta alebo riesit pohreb fnukaj tu ako male decko, ze nevypijes 2dcl sladkej vody
Nezodpovedna buduca matka
Kup si glukomer, meraj 3*denne a mozes ignorovat skadke zbrndy. V CR sa stalo nestastie, sestra dala tehule vypit namiesto glukozy nejaku chemiu, zena zomrela. Asi odvtedy si to kazda berie z lekarne.
Ani mne to nechutilo, ale dovolili mi vyzmykat si do toho citrón a potom to už bolo fajne.
Ja som tiež pila ten roztok, ktorý tu baby fotili.. Som na tom tak isto.. keď sa nenajem, je mi na odpadnutie.. aj po roztoku mi bolo zle, tiež akoby na odpadnutie, ale zvládla som to.. nie je sa čoho báť... maj už potom niečo pripravené a po druhom odbere si hneď niečo zješ 🙂
Mne byvalo tiez zle v tehotenstve, sladke vody nemusim, ale premohla som sa. Poprosila som muza, aby siel so mnou, keby mi bolo na odpadnutie (ja som mala aj anemiu a v dosledku nej caste mdloby). Skoro som sa povracala, ale predychala som to. Nie je to nic, co by sa nedalo zvladnut. A ked vezmem do uvahy kolko zien okolo mna malo tehotensku cukrovku, absolutne by som neriskovala, ze toto vysetrenie nepodstupim.
Tiež mi bývalo v tom čase zle rano, ale test sa dal úplne v pohode zvládnuť. Mohla som piť čistú vodu kým som čakala, aj to pomôže. Som rada, že na teste som bola, mám gdm, ani nechcem vedieť, čo by bolo, keby som to neliecila…
Ako zena s mimoriadne agresivnou tehotenskou cukrovkou to dobre radim, akekolvek tvoje problemy rano a nechut k sladkemu su uplne nic oproti tomu, co neliecena cukrovka urobi babatku a tebe.
Cesta este je kupit si glukomer, pruzky a pravidelne si poctivo merat hladinu cukru v krvi rano nalacno a po jedeni ( 1 hodinu az 2, zalezi od odporucania diabetologa) a v pripade vyssich hodnot sa nechat sledovat u diabetologa

Odmietnuť môžeš, to je jasne. To basy kvôli tomu nepôjdeš
Druha vec je, že to robíš pre seba a bábätko. Nie je to niečo čo by fakt sa nedalo zvládnuť a komplikacie z tehotenskej cukrovky nie si sranda
Do sladkej vody si vyžmýkaj Citrón