icon

Riziká krvácania pri čiastočnom prekrytí krčka placentou

Včera o 04:37

Ahojte, viem, ze som este v skorom stadiu tehotenstva a placenta sa moze vytiahnut, ale celkom ma trapi tebto aktualny stav, kedze krvacam a za uplynuly tyzden sa to stalo uz 3x. 2x som bola na pohotovosti, pri prvom raze bola placenta ok a nebol pritomny hematom, druhykrat zistene, ze placenta ciastocne prekryva krcok a hematom cca 4cm.
Vcera som zacala znova krvacat, bolo mi povedala, ze ak sa krvacanie ustali a jebude zvacsovat, nemusim ist na pohotovost. Mam z toho obavy, mam dodeziavat kludovy rezim, o co sa snazim, ale mam starsie dieta, cize nie vzdy je to mozne na 100%. Posledne dva dni pri mne bola eodina na vypomoc.
Prosim, mali ste podobne skusenosti? Museli ste ist aj na hospitalizaciu? Placenta sa vytiahla hore, hematom vsteebal alebo vyriekol? Viem, ze to moze dopadnut bud alebo, ale skor by som sa chcela utesit a orientocat na pozitivne pribehy, aj ked viem, ze to moze dopadnut negativne.

anonym_d0a82c
Včera o 06:04

@anonym_autor a dali Ti Duphaston na ten hematom? Ja som mala 2x, sice maly a len som spinila, ale Duphaston pomohol. Placentu som nikdy nemala takto. To neviem. Ale drzim palce, nech to dobre dopadne.

kiki68
Včera o 09:58

@anonym_autor ja som mala so synom uplne prekryty a tiez hematomy dva a rupli , Utrogestan do 20tt alebo tak nejak, tehu aspirin skrz tlak a riziko preeklampsie, nejak to drzalo so spinenim, donosila som cez termin este. Aj ked to uz bol taky boj ten koniec . Ale ide to, trosku stastia a bude to dobre. Nic nedvihat. Starsie dieta nech si vezme rodina na dvihacky a toto.

autor
Včera o 10:21
@anonym_d0a82c

@anonym_autor a dali Ti Duphaston na ten hematom? Ja som mala 2x, sice maly a len som spinila, ale Duphaston pomohol. Placentu som nikdy nemala takto. To neviem. Ale drzim palce, nech to dobre dopadne.

@anonym_d0a82c beriem uz dlhsie utrogestan, chceli mi ho vysadit ale na pohotovosti mi povedali nech si navysim davku a mam 2x 100mg denne.

autor
Včera o 10:23
@kiki68

@anonym_autor ja som mala so synom uplne prekryty a tiez hematomy dva a rupli , Utrogestan do 20tt alebo tak nejak, tehu aspirin skrz tlak a riziko preeklampsie, nejak to drzalo so spinenim, donosila som cez termin este. Aj ked to uz bol taky boj ten koniec . Ale ide to, trosku stastia a bude to dobre. Nic nedvihat. Starsie dieta nech si vezme rodina na dvihacky a toto.

@kiki68 snazime sa, posledne dni mi pomohli, ale ak dieta je celkom ok samoobsluzne alebo som vymslela ako sa daju robit iste cinnosti bez dvihania. Beriem utrogestan, tak uz len dufam v pozitivny scenar, ze sa vstrebe alebo vytecie a ta placenta sa vytiahne.