icon

Riziká syfilisu v tehotenstve. Porodili ste zdravé dieťa?

miska2212
17. feb 2025

Ahojte. Je to pre mna citlivá téma ale mamičky ktoré si prešli syfilisom a preliecili sa porodili ste zdrave bábätko ?
Ide o to že v 4 mesiaci mi bol z krvi zistený syfilis ,hneď som sla na 15 dni na liečbu penicilínovými injekciami a v 7 mesiaci znova injekcie 8 dni. Po týždni 2x pendepon. Čím bližšie mám pôrod tým viac sa bojím či bude maly v poriadku .. aká je tam šanca že na malého sa nič neprenieslo ? Je šanca že po syfilise nebude mat žiadne stopy v krvi ani nikdy ?

Strana
z2
vanilkovazmrzka
17. feb 2025

Uf. Poradit neviem, ale drzim vam palce aby ste to obaja zvladli co najlepsie 🩵

miska2212
autor
17. feb 2025

@vanilkovazmrzka ďakujem ❤️

ina2405
17. feb 2025

@miska2212 mali sme pacientku, veľmi milá pacientka, nakazil ju frajer a zistila jeho neveru len vďaka chorobe, pichala som jej Pendepon. Neviem ako to bolo s bábom potom. Držím palce.

miska2212
autor
17. feb 2025

@ina2405 ďakujem ❤️ tak my našťastie žiadna nevera keďže partner negatívny ale nakazila som sa pravdepodobne od zákazníčky v práci krvou .. dlhy príbeh.

miska2212
autor
17. feb 2025

@ina2405 len dúfam že ma nebudú v pôrodnici lekári odcudzovať za to ..

pribinak
17. feb 2025

Poznám jednu babu ktorá bola pozitívna na syfilis, preliecovali ju počas tehotenstva a potom po pôrode preliecovali aj bábätko

Boli asi 2x v nemocnici na krátku hospitalizáciu a dieťa dostalo infúziu

Ale to je už cca 20 rokov späť, takze možno sú už modernejšie postupy

miska2212
autor
17. feb 2025

@pribinak ďakujem 😊

alickapusinka
17. feb 2025

syfilis sa prenaša pohlavným stykom.

miska2212
autor
17. feb 2025

@alickapusinka aj priamym kontaktom s krvou človeka ktorý syfilis má. Cez otvorenú ranu nieje to bežné ale stáva sa zriedka čo bol môj prípad keďže partner bol na xy testoch a on je negatívny a ja pozitívna. Pritom mám dlhé roky len jeho ako sexuálneho partnera.

kikushaa
17. feb 2025

A urcite mas ten syfilis? Mne vysla falosna pozitivita v ramci tehotenstva. Doteraz som to nepochopila, kazdopadne som nedokoncila ani prvu liecbu (a nemohla som ani penicilin brat, mala som nejake tabletkove atb) druhe tehotenstvo skrining negativny, rozsireny z kosic tiez. Takze aj taketo pribehy zivot pise

miska2212
autor
17. feb 2025

@kikushaa žiaľ pozitívny aj po testoch v nemocnici počas hospitalizácie aj tá pani od ktorej to pravdepodobne mám sa tiež bola liečiť na syfilis .. podľa gynekológa som preliecena len musíme čakať na pôrod a odber pupocnikovej krvi malého a mna. Dúfam len že sa to včas podchytilo a bude to bez následkov pre malého.

mon1806
Autor odpoveď zmazal
miska2212
autor
17. feb 2025

@mon1806 u gynekológa pozitívny ,na koznom stacionáre pozitívny a na koznom oddelení v prvý deň hospitalizácie pred začatím liečby tiež pozitívny.

mon1806
17. feb 2025

@miska2212 och tak to je na prd drzim prsty ale budete v poriadku 🫶

miska2212
autor
17. feb 2025

@mon1806 ďakujem. Mne nejde ani o mna ale hlavne o malého nech mu nič nieje .. nech ma negatívny výsledok.

mon1806
17. feb 2025

@miska2212 nebude mat 🙂

kikushaa
17. feb 2025

@miska2212 to ma mrzi, neviem presne co sice hrozi detickam, ale mamicky co tam somnou boli a ten syfilis naozaj mali, mali deticky zdrave, drzim palce nech to vsetko dobre dopadne ✊🏼

miska2212
autor
17. feb 2025

@kikushaa je xy veci ktoré hrozia nejdem to ani písať lebo budem ešte viac vystresovaná. Dúfam fakt že bude zdravý a tá pliaga ho nezasiahla ❤️

alickapusinka
17. feb 2025

@miska2212 mali sme v rodine syfilis teta dostala od muža a on bol tiež na testoch a bol negatívny ale už mal v krvi pozostatky choroby. Teta bohužiaľ na nasledky syfilisu zomrela mlada.

anavixy
17. feb 2025

Stopy v krvi mat bude - bude mat normalne protilatky, ale (s najvacsou pravdepodobnostou v tvojom pripade) nie v zmysle ochorenia. Standardne kazdemu novorodencovi sa vysetruje syfilis, tvoje bude mat vysledok “reaktivny” a jeho venozna krv pojde na vysetrenie do NRC pre syfilis v KE. Tam sa urci konkretne ake protilatky dieta ma a ci potrebuje aj ono liecbu. Ked ti to nasli nahodne pocas tehotenstva, pravdepodobne ide o latentnu formu syfilisu, preliecis sa dvakrat - standardna liecba a dieta sa sleduje prenatalne. Par dni dozadu sme mali takuto rodicku, dieta bolo uplne uplne zdrave. Sanca na zdrave babatko je vysoka.

guudy
18. feb 2025

@miska2212 aj ja drzim palce, aby bolo vsetko ok❤️

miska2212
autor
18. feb 2025

@anavixy bola som preliecena 15 dni v 4 mesiaci a 8 dni v 7 mesiaci plus 2x pendepon po týždni. Tak ja aj gynekológ dúfame že sa to včas zistilo a podchytilo aby bábätko bolo zdrave. Nemám sa teda stresovať a byt v klude keďže som preliecena ?

ina2405
18. feb 2025

@alickapusinka ako mohla ochorieť od negatívneho? Tak to nefunguje.

miska2212
autor
18. feb 2025

@ina2405 písala som vyššie ako som sa nakazila.

ina2405
18. feb 2025

@miska2212 to som čítala, ja som sa pýtala @alickakapucinka, ako je možné ochorieť od človeka, ktorý ochorenie nemá

anavixy
18. feb 2025

@miska2212 osobne si myslim, ze mozes byt v klude 🙂 konkretne ja ked som nasej primarke oznamovala, ze na porod caka mamicka s preliecenym syfilisom, tak povedala “no ved to je v pohode, ked je preliecena”, verim, ze aj u vas to bude v pohode 🍀

miska2212
autor
18. feb 2025

@anavixy verím že sa vase slova naplnia a bude to v pohode 🙂 ďakujem za povzbudenie

alickapusinka
18. feb 2025

@ina2405 a čim sa jej teda prenieslo ked to je pohlavna choroba.

ina2405
18. feb 2025

@alickapusinka je to pohlavná choroba, ale ak on bol naozaj negatívny, tak nemal čo preniesť.Ako hiv negatívna predsa nemôžem nakaziť muža hiv.

ina2405
18. feb 2025

@alickapusinka kontakt koža na kožu, spoločné uteráky, žiletky napr., aj bez sexu sa dá nakaziť. Ale vždy musí dotyčný ochorenie mať.

Strana
z2