Riziká syfilisu v tehotenstve. Porodili ste zdravé dieťa?
Ahojte. Je to pre mna citlivá téma ale mamičky ktoré si prešli syfilisom a preliecili sa porodili ste zdrave bábätko ?
Ide o to že v 4 mesiaci mi bol z krvi zistený syfilis ,hneď som sla na 15 dni na liečbu penicilínovými injekciami a v 7 mesiaci znova injekcie 8 dni. Po týždni 2x pendepon. Čím bližšie mám pôrod tým viac sa bojím či bude maly v poriadku .. aká je tam šanca že na malého sa nič neprenieslo ? Je šanca že po syfilise nebude mat žiadne stopy v krvi ani nikdy ?
Ja Len nechápem, ako je možné že sa tvoj muž od teba nenakazil...
@miska2212
@bielasovicka lebo od začiatku tehotenstva som na rizikovom kvôli krvácaniu a tak sme neriskovali a sex sme nemali radšej. Aj sme dobre urobili keďže na 100% by bol pozitívny potom aj on.
@miska2212 ahoj prosím aj sa u teba prejavili príznaky? Tie primárne a sekundárne? Mne teraz vyšli tiež testy a čakám na potvrdenie z KE ale žiadne príznaky som si nikdy nevšimla :/ ďakujem
A urcite mas ten syfilis? Mne vysla falosna pozitivita v ramci tehotenstva. Doteraz som to nepochopila, kazdopadne som nedokoncila ani prvu liecbu (a nemohla som ani penicilin brat, mala som nejake tabletkove atb) druhe tehotenstvo skrining negativny, rozsireny z kosic tiez. Takze aj taketo pribehy zivot pise
@kikushaa ahojky prosím mne vyšli testy v rámci screeningu tiež podľa mojej doktorky falošne pozitívne ale už tretí krát za tri mesiace. Prvé tehotenstvo spontánny potrat a ďalšie mesiace na to, pri novom tehotenstve, rovnaké výsledky. Posielali tvoju vzorku na konfirmaciu do Košíc? Alebo ako si postupovala? Mna posiela na infektologiu na konzultáciu..vďaka za info
@kikushaa ahojky prosím mne vyšli testy v rámci screeningu tiež podľa mojej doktorky falošne pozitívne ale už tretí krát za tri mesiace. Prvé tehotenstvo spontánny potrat a ďalšie mesiace na to, pri novom tehotenstve, rovnaké výsledky. Posielali tvoju vzorku na konfirmaciu do Košíc? Alebo ako si postupovala? Mna posiela na infektologiu na konzultáciu..vďaka za info
@anonym_e74ed0 ano, v kosiciach zo skriningu tiez vysli pozitivne vysledky, bola som aj na prelieceni - blbe je ze mam alergiu na penicilin, takze mi davali ine atb - ale nevybrala som ani celu liecbu - uz ani neviem preco. Druhe tehotenstvo som mala vsetky testy negativne aj tie rozsirene z kosic. Prosto zahada
@anonym_e74ed0 ano, v kosiciach zo skriningu tiez vysli pozitivne vysledky, bola som aj na prelieceni - blbe je ze mam alergiu na penicilin, takze mi davali ine atb - ale nevybrala som ani celu liecbu - uz ani neviem preco. Druhe tehotenstvo som mala vsetky testy negativne aj tie rozsirene z kosic. Prosto zahada
@kikushaa tak to je veruze, no ja čakám čo bude ďalej lebo som z toho úplne zdeptaná, keďže som sa nikdy neliecila nikdy som si nevšimla nejaké príznaky..ani žeby nejaký z mojich partnerov v minulosti proste niečo take mali tak ma to teda znepokojilo a hlavne to že mi nevedia dať jednoznačný výsledok s tri mesiaca sa naťahuje či ide o prekonaný alebo falošný..každopádne ďakujem za info 🙂

@alickapusinka krvou, tak sa nakazila ako to aj píše od klienky ktorá ho mala. Nemusí len pohlavným stykom. Aj kolegyňa v zubnej ambulancii bez partnera sa nakazila od pacienta. Pichla sa jeho ihlou... keď sme sa pýtali tak našťastie povedal ze co mu je. Koľko ani nepovie ze im niečo je aj keď povieme ze sme sa pichli a ci náhodou nejaké ochorenie. Nikto ho nejde odsudzovať ani nič ale aby sme vedeli ci nám treba niečo nejaké vyšetrenia alebo nie.