Rizikové s chrbticou
Ahojte kocky. Som v 12tt a momentalne PN kvoli krizovej chrbtici. Chcem sa spytat ci je to dovod aby ma dr.dala na rizikove. Mam take olesti krizov ze bez palice ani nevstanem a pohybujem sa len na toaletu a postel. Ortoped mi dal max mezokainovu injekciu a maste ale nic nepomaha kedze mam blokovanu pravu stranu. Este ani brusko nemam, neviem ako budem "behat" ked budem mat vacsie brusko ☹ Do prace chodit chcem ale 8 hodin sediet nezvladam...poradte...
mesocain by som si pichat nedavala, radsej by som isla tym systemom uvolnit to postupne masazou a cvicenim, poriadia Ti v nejakom centre pre rehabilitacie. Mojmu chlapovi takto pomohli,nakolko mu ziadne medikamenty nepomohli na viac nez par hodin a presne takto mal krize v biednom stave. Na rizikove to mozne je, pretoze mat cele tehotenstvo v bolestiach a lieky sa tam velmi davat nedaju,hlavne nie I. trimester je dost neprijemne,ale aj nebezpecne. Pri krizoch totiz bud pomaha prakticky tym nehybat a teda v uplne kludovom rezime to mat,alebo to zacat postupne rozcvicovat a rehabilitovat,ale to len s odbornikmi. A robil Ti uz niekto nejaku diagnostiku toho,ci mas problem az teraz prvy krat? Lebo niekedy sa takto prejavi uz vytecena platnicka,sice to s tehu nema nic spolocne,ale blbe to je...
Dakujem baby. Ja som mala problemy s krizami a celkovo a s chrbticou uz pred tym lebo mam skoliozu, chodila som na obstreky, masaze a rehabilitacie a dlhsie som problem nemala ale uz ako 15 rocnej mi lekarka povedala ze budem mat v tehotenstve patalie ☹ A zacal 11 tt a ja prejdem len s barlou ☹ Masaze mi robit vsade odmietaju, nic mi dat nevedia kvoli tehu a ja uz som zufala ☹ Do konca mesiaca budem lezat na Pn a potom sa uvidi. Utesujem sa ze to prejde lebo toto su velke bolesti ☹ nechcem ist na rizikove ale naozaj neviem co vobec mozem robit ked neviem ano na wc prejst bezbolestne.
to uvidis,ze ako sa budes citit,ci to prejde,ale mozno by mohli dat nejake cviky,su celkom jednoduche,aspon tie co dali mojmu chlapovi boli jednoduche a velmi ucinne, uz po par dnoch to bolo o dost lepsie. Takze ked nechcu masirovat,tak aspon nieco. ved aj tehotne mozu cvicit...Viem,ze tam boli nejake take cviky,ktore sa cvicili na stolicke,alebo sa o nu nejako opieralo, boli aj nejake,co sa cvicili na brusku,ale na brusku v takomto rannom stadiu tehu este lezat mozes,samozrejme nie na tvrdej zemi,ale na niecom maksom. urcite sa s tym da pracovat, mozno skusit aj jogu a tu v tehu cvicit, dolezite je,aby ked uz mas nejaku tu diagnozu s chrbticou to drzali svaly,aby neochabli. To by mohlo podrzat tu chrbticu,aby si zvladala normalne chodit a nemusela ostat doma v bolestiach. drzim palce 😉

@halushkaaa tak na to je lekár aby posúdil, či to je alebo nie je dôvod na PN, na rizikové podľa môjho skromného úsudku to nebude, rizikové podľa mňa znamená, že tehotenstvo je nejak problémové, hrozí riziko potratu alebo ohrozuje život matky... sú lekári, ktorým to je jedno a vypíšu ťa aj za jedno kýchnutie, a sú takí, ktorí ťa budú aj vyšetrovať... a doteraz si tieto problémy nemala? súvisia priamo s tehotenstvom?